Καιρός: Ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες έως την Πέμπτη με 47άρια - «Κόλαση» η Αθήνα

Καιρός: Ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες έως την Πέμπτη με 47άρια - «Κόλαση» η Αθήνα

Ακραίες οι καιρικές συνθήκες μέχρι και την Πέμπτη - Πού οφείλεται το φαινόμενο - Έως και 47 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος - Τι λένε οι επιστήμονες για τον ιστορικό καύσωνα

kausonas01-mesa
Σε ένα καυτό πολυήμερο  καύσωνα  έχει ήδη εισέλθει η χώρα  μέχρι και σήμερα, οπότε αναμένεται οι θερμοκρασίες  να κορυφωθούν, φτάνοντας τοπικά ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου!

Ο παρατεταμένος καύσωνας προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου, σε μία από τις πιο έντονες θερμές εισβολές των τελευταίων ετών, που κάνει τους μετεωρολόγους να μιλούν ήδη για «ιστορικό καύσωνα».

Ηδη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με το οποίο προειδοποιεί  πως η  κορύφωση αναμένεται σήμερα, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Οι προγνώσεις μιλούν για ανοδική πορεία της θερμοκρασιακής καμπύλης, από τα ήδη πολύ υψηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται.  Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.



Σήμερα η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη 05/08 θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι μέγιστες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου, η αιτία του έντονου και παρατεταμένου κύματος καύσωνα εντοπίζεται στην κίνηση του αεροχειμάρρου, ενός ισχυρού ρεύματος αέρα που βρίσκεται σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Το «κύμα» ζέστης ξεκίνησε την Τρίτη 27 Ιουλίου από τα δυτικά, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη πολλές περιοχές στη δυτική Ελλάδα (Μεσσηνία, Ηλεία και άλλες) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών Κελσίου. Στην Αττική σε αρκετές περιοχές την Πέμπτη το θερμόμετρο φλέρταρε με τους 39 βαθμούς (Αμπελόκηποι, Λιόσια) ή σε κάποιες έφτασε και τους 40 βαθμούς (Ασπρόπυργος). Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν Πέμπτη και Παρασκευή σε όλη τη χώρα. 



augoustos-kausonasaugoustos
Καύσωνας διαρκείας - Ευρωπαϊκός χάρτης κατανομής θερμοκρασιών: Οι μέγιστες θερμοκρασίες για τη Δευτέρα, 02 Αυγούστου - Παρακολουθήστε την τάση του καιρού για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου - Φωτογραφία: wxcharts


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 

Αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε αρκετές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

kairos-augoustoskairos-emi


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρό: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 25 έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 42 και κατά τόπους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρεις διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 40 με 41 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 42 και κατά τόπους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Πτήση με θερμική κάμερα πάνω από το κέντρο της Αθήνας χθες, εν μέσω καύσωνα

Πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας με χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr χθες, Κυριακή 1 Αυγούστου 2021. Καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας, το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στην Αθήνα.  

Στα πλάνα του βίντεο θα παρακολουθήσετε μερικά στιγμιότυπα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C. Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60°C), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35°C).

Meteo - πλάνα από Drone



Ερημοι οι δρόμοι στην Αθήνα, λόγω του καύσωνα

kairoskausonas-dromoi-augoustos


kausonasdromoi


Ο καιρός...

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 03-08-2021


Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα είναι ιδιαίτερα υψηλή (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 41 με 43 βαθμούς,
β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τους 42 με 44 και κατά τόπους τους 45 βαθμούς και
γ. στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

kairos-kausonastriti-kairosaugoustos


ΤΕΤΑΡΤΗ 04-08-2021

Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα.

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα παραμείνει υψηλή (επίπεδα καύσωνα)
και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 41 με 43 βαθμούς,
β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τους 42 με 44 και πιθανώς κατά
τόπους τους 45 βαθμούς και
γ. στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς
Κελσίου.

Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

kausonastetarti-kairosaugoustos


ΠΕΜΠΤΗ 05-08-2021

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 40 με 42 βαθμούς,

β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τους 42 με 43 και κατά τόπους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 44 βαθμούς και

γ. στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

kausonas-kairospempti


Τι λένε οι επιστήμονες: Αυτός ο καύσωνας γράφει ιστορία

Πρόκειται για ένα από τα πέντε πιο ισχυρά κύματα ζέστης εδώ και 40 χρόνια, εκτιμούν οι επιστήμονες. Διπλασιάστηκαν τα φαινόμενα ακραίων θερμοκρασιών τις τελευταίες 6 δεκαετίες. Ερχονται 46άρια υπό σκιά και πάνω από 50°C εκτός σκιάς

Ενα ακραίο και επικίνδυνο φαινόμενο παρατεταμένου καύσωνα, που θυμίζει έντονα τις εφιαλτικές ημέρες του Ιουλίου του 1987, όταν έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι, εξελίσσεται από την περασμένη Τρίτη στη χώρα μας.

Η Ελλάδα παραμένει στον «θερμοθάλαμο» για έκτη ημέρα σήμερα, αντιμέτωπη με ένα από τα πιο παρατεταμένα περιστατικά καύσωνα των τελευταίων 40 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου υπό σκιά και τη μεγάλη χρονική διάρκεια αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά.

Οι κάτοικοι, κυρίως των αστικών κέντρων, βιώνουν ακραία φαινόμενα τα οποία οι επιστήμονες ανέμεναν μερικές δεκαετίες αργότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής. «Οι καύσωνες δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο φαινόμενο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα ιστορικά κλιματικά στοιχεία, έχουν καταγραφεί πολλοί καύσωνες, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες -και συγκεκριμένα από το 1960 μέχρι σήμερα- έχει αυξηθεί η συχνότητά τους.

Και για να το εξηγήσω, αν χωρίσουμε την περίοδο από το 1900 μέχρι σήμερα σε δύο τμήματα, θα δούμε ότι μέχρι το 1960 είχαμε στην Αθήνα το 30% των καυσώνων και από το 1961 μέχρι σήμερα το 70%. Και από το 2000 μέχρι σήμερα έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα σε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα», λέει στο «ΘΕΜΑ» η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) δρ Δήμητρα Φουντά.

Σύμφωνα με την κυρία Φουντά, η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει κατά 50% τις πιθανότητες εκδήλωσης καύσωνα. «Αν παρατηρήσουμε από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 η θερμοκρασία είναι σε συνεχή αυξητική τάση, πιο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες απ’ ό,τι τους χειμερινούς. Η μέγιστη θερμοκρασία του 24ώρου είναι περίπου 2,5 βαθμούς πιο πάνω από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Και είναι λίγο μικρότερη από την τάση που έχει η ελάχιστη θερμοκρασία του 24ώρου, η νυχτερινή θερμοκρασία, που έχει αυξηθεί περισσότερους από 3 βαθμούς από τα μέσα του 1970 μέχρι σήμερα για την Αθήνα. Και είναι σημαντικό να κοιτάμε πώς εξελίσσονται οι νυχτερινές θερμοκρασίες γιατί διαφοροποιούν τις αστικές από τις αγροτικές περιοχές. Γιατί όταν έχουμε καύσωνες με υψηλές νυχτερινές θερμοκρασίες αυτές δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες στον οργανισμό μας, ο οποίος προσπαθεί να συνέλθει από το θερμικό φορτίο που έχει προσλάβει την ημέρα».

Τιμές-ρεκόρ

Σε ό,τι αφορά τον καύσωνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας και από αύριο αναμένεται να είναι ακόμη πιο ισχυρός, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είναι κατηγορηματικός: «Πρόκειται για έναν από τους πέντε ισχυρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.

Τόσο οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν όσο και η διάρκειά του σίγουρα τον καθιστούν ακραίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε την Τρίτη 27 Ιουλίου (αρχικά επηρεάζοντας με 40-41°C τις δυτικές περιοχές της χώρας) και φαίνεται ότι θα μας απασχολεί έως και τουλάχιστον τις 8 Αυγούστου, πιθανότατα και παραπάνω. Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, μιλάμε για έναν 12ήμερο καύσωνα, ο οποίος θα μείνει στην Ιστορία».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, οι περιοχές που αναμένεται να χτυπηθούν περισσότερο από άλλες από τον ισχυρό καύσωνα είναι οι κλειστές πεδιάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Θεσσαλικός Κάμπος, η ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, η Αρτα και η Πρέβεζα, το Αγρίνιο και οι γύρω περιοχές, η Θήβα, η Χαλκίδα, ο Πύργος, η πεδινή Μεσσηνία, η ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, το Αργος και το Ναύπλιο, η Αττική, η βορειοανατολική Κορινθία, η ανατολική Ρόδος και η περιοχή της Μεσσαράς στην Κρήτη.

«Σε αυτές τις περιοχές οι κατώτατες τιμές θερμοκρασίας στις μεγάλες πόλεις δεν θα πέφτουν τη νύχτα κάτω από 29-30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μέγιστες τιμές το πρωί θα κυμαίνονται μεταξύ 42 και 44 βαθμών Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και 45-46 βαθμούς Κελσίου τοπικά. Οπως θα έχετε παρατηρήσει, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 34-35°C και βγάλετε το χέρι σας έξω από το παράθυρο ενός κινούμενου αυτοκινήτου, ο αέρας αρχίζει και ζεσταίνει.

Και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο πιο ζεστός είναι ο αέρας. Στους 40°C ο αέρας είναι πια πολύ ζεστός. Φανταστείτε λοιπόν ποια θα είναι η αίσθηση της ζέστης στο χέρι σας όταν η θερμοκρασία υπό σκιά πλησιάζει τους 43-44°C. Αρα στον ήλιο και όχι σε μετεωρολογικό κλωβό, η θερμοκρασία θα αγγίζει τουλάχιστον τους 50°C και επομένως ο αέρας πραγματικά θα καίει», επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος και προσθέτει: «Οι άνεμοι έχουν εξασθενίσει και λόγω της εξασθένισης αυτής δόθηκε η ευκαιρία στις πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική να έρθουν και να εγκατασταθούν ακόμη πιο ισχυρές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό είναι το τρίτο κύμα καύσωνα που καταγράφεται από τις αρχές καλοκαιριού. Σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, από το 1981 μέχρι σήμερα αυτός που είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν εκείνος του 1998 από τις 25 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου με διάρκεια 14 ημερών, με θερμοκρασία από 40 βαθμούς Κελσίου και άνω και με την εκδήλωση αρκετών πυρκαγιών, ενώ ο φονικότερος ήταν αυτός του 1987.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες των ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρατηρούμε και εποχικές μετατοπίσεις στους καύσωνες. Δηλαδή, ενώ πριν από κάποια χρόνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονταν κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο, πλέον τα βλέπουμε να εμφανίζονται νωρίτερα αλλά και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα που προσομοιάζουν το μελλοντικό κλίμα και αφορούν τον πλανήτη, τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, τα ακραία φαινόμενα καύσωνα θα είναι συχνότερα, πιο έντονα και με μεγάλη διάρκεια. Η μόνη λύση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η άμεση μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.







Ειδήσεις σήμερα:


Φωτιά στην Αχαΐα: 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων

Συγκλονιστικός ο Χάμιλτον: «Όλα έγιναν θολά στο βάθρο, ο κορωνοϊός με ταλαιπωρεί έναν χρόνο τώρα» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης