Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων

Δικαστική διαμάχη για το όνομα – Οι «μονομάχοι» διοργανωτές Μπάμπαλης και Κούβαρης και το παρασκήνιο της κόντρας - Πως η οικονομική κρίση και τα social media οδήγησαν στην πτώση του θεσμού

144216648_l

Πολύ πριν την εποχή του facebook, του Instagram του Tik Tok και του τηλεοπτικού «Greece’s Next Top Model», ο μόνος δρόμος για πολλά πανέμορφα κορίτσια που ήθελαν να εξασφαλίσουν μια θέση στην τηλεόραση ή στην πασαρέλα, ήταν να δηλώσουν συμμετοχή στο θεσμό των ελληνικών καλλιστείων, που είχε ξεκινήσει το 1925 από την εφημερίδα «Έθνος» και στη συνέχεια διοργανώνονταν από την εφημερίδα «Απογευματινή».
Όταν από τη δεκαετία του 1990 άρχισε να μεταδίδονται τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1, ο διαγωνισμός έγινε ακόμη πιο δημοφιλής. Ήταν η μοναδική βραδιά που συγκέντρωνε πάνω της απίστευτη δημοσιότητα. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, οι πλούσιες χορηγίες και τα καλλίγραμμα γυναικεία κορμιά συνέθεταν το σκηνικό των καλλιστείων σε μια Ελλάδα που ζούσε με δανεικά το ψεύτικο όνειρο της ευδαιμονούσας χώρας.

Από το 2010 και ενώ η Ελλάδα βίωνε την κρίση στο πρώτο της στάδιο τα καλλιστεία Σταρ Ελλάς και Μις Ελλάς σταμάτησαν να διοργανώνονται, δύο χρόνια μετά μεταδόθηκαν ιντερνετικά και το 2018, καλύφθηκε από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, ενώ το 2020, δεν έγιναν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέσα σε αυτό το διάστημα δεκάδες άλλοι διαγωνισμοί ομορφιάς ξεπήδησαν ανά τη χώρα, με ανθρώπους του χώρου με τους οποίους μίλησε το «protothema.gr» να δηλώνουν ότι Καλλιστεία είναι μονάχα εκείνα που φέρουν την υπογραφή του ονόματος Πρεβελάκη, όλα τα υπόλοιπα είναι απλοί διαγωνισμοί ομορφιάς που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με την αίγλη των γνωστών καλλιστείων Σταρ και Μις Ελλάς. Άλλωστε στη χώρα μας κάθε χρόνο διοργανώνονται και άλλοι παρόμοιοι διαγωνισμοί ομορφιάς, όπως τα Πανελλήνια Καλλιστεία - Star Ελληνική Ομορφιά, που τα διοργανώνει ο κ. Νίκος Μπάμπαλης, αλλά και ο μεικτός διαγωνισμός ανδρών και γυναικών που ξεκίνησαν το 2011 και τα διοργανώνει ο κ. Γιώργος Κούβαρης.

DIORGANOTES_NEO
Οι δύο διεκδικητές του θεσμού, Γιώργος Κούβαρης (αριστερά) και Νίκος Μπάμπαλης.



Και αν διαγωνισμός του Γιώργου Κούβαρη δεν είναι και τόσο διαδεδομένος, φρόντισε το 2019 να τον κάνει γνωστό στο πανελλήνιο το ΣΔΟΕ όταν εισέβαλλε σε χώρο εκδηλώσεων στη Βαρυμπόμπη όπου πραγματοποιούνταν ο διαγωνισμός ομορφιάς με τίτλο «Εθνικά Καλλιστεία Star & Mr GS Hellas 2019», διαπιστώνοντας φορολογικές παραβάσεις. Η συγκεκριμένη έφοδος και ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ πήραν μεγάλες διαστάσεις λόγω του αστρονομικού ποσού που, όπως αναφέρθηκε τότε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ήταν 250.000 ευρώ μέσα σε σακούλα! Σε αυτό προσθέστε και τα 500 ευρώ που φέρεται ότι έπρεπε να πληρώσει κάποιος για να παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.


Βέβαια το παραπάνω ατυχές περιστατικό δεν πτόησε τον κ. Γιώργο Κούβαρη, ο οποίος συνεχίζει τους διαγωνισμούς ομορφιάς, ενώ στις 29 Ιουνίου του 2021 κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Νίκου Μπάμπαλη ο οποίος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει διαγωνισμό ομορφιάς στο παραλιακό μαγαζί, όπου πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε πάρτυ από το οποίο δεκάδες νεαρά άτομα κόλλησαν κορωνοϊό.
Λόγω του κορωνοϊού ο διαγωνισμός του κ. Νίκου Μπάμπαλη αναβλήθηκε προς το παρόν. Ωστόσο στις 20 Ιουλίου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχε καταθέσει, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Γιώργος Κούβαρης για το όνομα του διαγωνισμού που θα έκανε ο κ. Νίκος Μπάμπαλης.

Όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο κ. Γιώργος Κούβαρης, δραστηριοποιείται εδώ και μια δεκαετία στη διοργάνωση και διεξαγωγή γυναικείων και ανδρικών διαγωνισμών ομορφιάς με τον τίτλο «Εθνικά Καλλιστεία Star και Mr GS Hellas». Όπως αναφέρει είναι ο μεγαλύτερος μεικτός διαγωνισμός ομορφιάς εθνικής εμβέλειας και έχει επικρατήσει στο χώρο ομορφιάς ως διαγωνισμός εθνικών καλλιστείων!

1381105
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_ΟΜΟΡΦΙΑΣ_ΑΝΤ1_1381112
Τα Καλλιστεία στην εποχής της δόξας τους, επί Ant1



«Η τεχνογνωσία και η οργάνωση εμού και των συνεργατών μου ήτοι του φορέα μας είναι τέτοιου επιπέδου ώστε να έχουμε επιτύχει να διαθέτουμε μεγάλη φήμη εδώ και μια δεκαετία και να αναδεικνύουμε συνεχώς όμορφες παρουσίες που ξεχωρίζουν και διακρίνονται τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνή χώρο ομορφιάς. Χαρακτηριστικό του φορέα μας δε αποτελεί το γεγονός ότι μέσα από τη δραστηριοποίησή μας εξυμνούμε την ελληνική παράδοση και προάγουμε τον ελληνικό πολιτισμό, γεγονός το οποίο μας διαφοροποιεί και ποιοτικά σε σχέση με άλλους φορείς και συμμετοχές σε διαγωνισμούς ομορφιάς». Αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο κ. Κούβαρης, ο οποίος ξεχνά ότι το 2019 στον περίφημο διαγωνισμό του στη Βαρυμπόμπη εκτός από την έφοδο του ΣΔΟΕ είχαμε και πέντε συνεχόμενα μπλακάουτ στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η προβληματική βραδιά του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε και με κάποια μικροπροβλήματα στο backstage, αφού ορισμένες φιναλίστ αρπάχτηκαν για ένα ζευγάρι παπούτσια!

Σύμφωνα με τον κ. Κούβαρη «η παρουσία του φορέα μας δε είναι έκδηλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εγχώρια και διεθνώς καθώς συνεργαζόμαστε ανά την υφήλιο με όλα τα αναγνωρισμένα και υψηλού κύρους διεθνή sites», αναφέρει ο κ. Κούβαρης ο οποίος, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ομίλου, έχει σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, με εξειδίκευση στην Αστροφυσική και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει στα ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Νίκου Μπάμπαλη, «και ενώ λοιπόν κατέχουμε εξέχουσα θέση στο χώρο των καλλιστείων και έχουμε καταστεί γνωστοί στο ευρύ κοινό και στους χώρους ομορφιάς και καλλιστείων ως εθνικά καλλιστέια ο καθ’ού με αθέμιτο τρόπο και μέσα χρησιμοποιεί και καπηλεύεται την ένδειξη εθνικά καλλιστεία, όρος ο οποίος χρησιμοποιείται από εμάς στο διακριτικό γνώρισμα και σήμα του φορέα μας. Ήτοι ο καθ’ου παρουσιάζεται και διατείνεται σε κάθε μέσο προβολής ως δικαιούχος χρήσης του σήματος εθνικά καλλιστεία ότι διεξάγει δήθεν εθνικά καλλιστεία δημιουργώντας σύγχυση στο κοινό ότι επρόκειτο για τον αποκλειστικό διοργανωτή εθνικών καλλιστείων στην Ελλάδα και με άμεση συσχέτιση της δραστηριοποίησης του με τον φορέα μας στο χώρο της ομορφιάς και των καλλιστείων με αποκλειστικό σκοπό το ίδιον όφελος και την αθέμιτη προσέλκυση κοινού.

Ειδικότερα και ενώ ο καθ’ου είναι δικαιούχος του εξής σήματος με το λεκτικό τμήμα ελληνικά καλλιστεία M.N.B M.N.B STAR-MISS Γιανγκ Ελλάς το οποιο απεικονιστικά φέρει στη μέση μια γυναικεία φιγούρα με κόκκινο χρώμα στο δεξιό και αριστερό μέρος της εν λόγω φιγούρας τα γράμματα Μ.Ν.Β και στο κάτωθι μέρος με αχνά μικρά γράμματα την απεικόνιση εθνικά καλλιστεία σε πλήθος αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε αφίσες σε sites σε περιοδικά μόδας και εγχώριου lifestyle σε συνεντεύξεις του διατείνεται ψευδώς ότι είναι δικαιούχος του σήματος εθνικά ελληνικά καλλιστεία, ελληνικά εθνικά καλλιστεία και πανελλήνια εθνικά καλλιστεία και ότι διεξάγει το διαγωνισμό εθνικών καλλιστείων.

Ενώ μέχρι πρότινος διοργάνωνε διαγωνισμό ομορφιάς με την επωνυμία Star ελληνική ομορφιά δίχως άλλο προσδιορισμό. Η καπήλευση του σήματος του διακριτικού μας γνωρίσματος λαμβάνει χώρα με μεγάλη ένταση ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με σκοπό την διαφήμιση της διοργάνωσης διαγωνισμών από τον καθ’ου μέσω της διαφημιστικής και εγγυητικής δύναμης που διαθέτει το διακριτικό γνώρισμα και σήμα του δικού μας θεσμού εθνικά καλλιστεία star& mr GS HELLAS».


Στις 20 Ιουλίου 2021 στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά όπου η πρόεδρος τα απέρριψε και όρισε δικάσιμο την 18η Οκτωβρίου 2021. Όπως προαναφέρθηκε ο διαγωνισμός του κ. Νίκου Μπάμπαλη ο οποίος ήταν να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου σε γνωστό παραλιακό μαγαζί της Αττικής αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή στο επόμενο χρονικό διάστημα.



Ειδήσεις σήμερα: 

Έγγραφο CDC: H μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους

Καιρός: Επελαύνει ο καύσωνας - Ποιες περιοχές θα φτάσουν έως και 45 βαθμούς Κελσίου

Κολαστήριο-spa στο κέντρο της Αθήνας: «Με κατήγγειλαν για βιασμό για να με εκδικηθούν», λέει ο 47χρονος


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης