Θεσσαλονίκη: Εκατό ηλεκτρικά λεωφορεία θα αποκτήσει η πόλη την επόμενη διετία

Θεσσαλονίκη: Εκατό ηλεκτρικά λεωφορεία θα αποκτήσει η πόλη την επόμενη διετία

Σε 530 τα λεωφορεία που θα εκτελούν συγκοινωνιακό έργο τις προσεχείς εβδομάδες

leof45
Νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα δρομολογίων σχεδιάζει για το νομό Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου (ΟΣΕΘ), με στόχο την αποφυγή συνωστισμού σε κρίσιμες λεωφορειακές γραμμές, αφού «σε λίγες εβδομάδες ο στόλος των οχημάτων που κυκλοφορούν στην πόλη θα φτάσει στα περίπου 530 οχήματα».

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ, υπενθυμίζοντας ότι πλέον, καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν περισσότερα 450 οχήματα (+40%),ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 ο αριθμός τους μετά βίας έφτανε τα 320 οχήματα.

Το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει ο ΟΣΕΘ, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μετακίνησης του επιβατικού κοινού σχεδόν όλες τις λεωφορειακές γραμμές, με έμφαση σε αυτές που εξυπηρετούν τη Δυτική Θεσσαλονίκη, «όπου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά, προσπάθειες αποσυμφόρησης θα γίνουν -μεταξύ άλλων- για τις γραμμές 19 (Κορδελιό - Ν. Σ. Σταθμός), 20 (Μενεμένη - Αριστοτέλους), 21 (Εύοσμος - Αριστοτέλους), 23 (Ν. Σ. Σταθμός - Συκιές), 25 (Νεάπολη - Βενιζέλου), 26 (Καλλιθέα - Πλατεία Ελευθερίας), 27 (Σταυρούπολη - Πανεπιστήμιο), 29 (Πολίχνη - Αριστοτέλους), 32 (Κάτω Ηλιούπολη - Αριστοτέλους) και 34 ('Ανω Ηλιούπολη - Αριστοτέλους).

«Σε μεγάλο βαθμό και με τη συνεργασία καταρχάς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει πριν 13 μήνες για την αύξηση των οχημάτων που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης, υπογραμμίζοντας ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταχθούν στον ΟΑΣΘ επιπλέον οχήματα, τόσο από τη μίσθωση με leasing, όσο και από το χρησιδάνειο του δήμου Θεσσαλονίκης».

«Με την αύξηση του στόλου είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό και βελτιώσεις του προγράμματος των δρομολογίων ώστε, όταν θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, οι επιβάτες να μην συνωστίζονται», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

Διευκρίνισε μάλιστα, «έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και προχωρούμε σε ενέργειες για τις μελέτες ενός ενιαίου, αυτόματου συστήματος κομίστρου, αλλά και για την ένταξη, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περί των 100 ηλεκτρικών λεωφορείων μέσα στην επόμενη διετία».


Ειδήσεις σήμερα: 

Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 - Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα

AstraZeneca: Η ΕE θέλει να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την εταιρεία

Σάλος και αγωγές κατά της Robinhood μετά την αναστολή συναλλαγών στη μετοχή της GameStop
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης