Ένας Έλληνας λεφτάς, όχι ο Σόρος
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Ένας Έλληνας λεφτάς, όχι ο Σόρος

Δεν βρίσκεται ένας, ή δυο-τρεις Έλληνες σούπερ-έχοντες, δηλαδή λεφτάδες, εφοπλιστές ή πετρελαιάδες να σταματήσει αυτή η ντροπή με τον Σόρος να μας κάνει δωρεές, ελεημοσύνη για να ζεσταθούν τα σχολεία της Ελλάδας και ειδικά της Μακεδονίας;

Και τις καλύτερες προθέσεις να ‘χε ο φιλοσκοπιανός δισεκατομμυριούχος, κι αν έστω κατά τύχη επέλεξε αυτή την περιοχή αντί π.χ για την Θράκη ή την Θεσσαλία, και πάλι, εκτός απ’ την βάσιμη υποψία περί σκοπιμότητας υπάρχει και η Εθνική αξιοπρέπεια!

Σ’ ότι χάλι κι αν έχουμε φθάσει, η εικόνα προς το εξωτερικό ότι χρειάζεται να απλώνουμε το χέρι σαν ζητιάνοι για να ‘χουν θέρμανση οι μαθητές, κι ότι δεχόμαστε τα πάντα απ’ τους πάντες, όχι μόνο δεν μας τιμά, αλλά… και στα τεχνοκρατικά που λέμε, υπερτονίζει ότι έχουμε αξεπέραστο πρόβλημα.

Αλλά και εντός της χώρας πώς νιώθουν οι περήφανοι πολίτες της Μακεδονίας (όπου γονείς και κηδεμόνες τάχθηκαν εναντίον της δωρεάς, αλλά οι τοπικές αρχές έχουν «έρωτα» με τον Σόρος-γύρευε γιατί;) όταν το κράτος περιφρονεί τα παιδιά τους; Ενώ απ’ την άλλη τους παίρνει συντάξεις, καταθέσεις και περιουσίες!

Αλλά ας μην το πάμε τόσο μακριά. Αν το διαλυμένο Δημόσιο με τους πλουσίους πολιτικούς ΔΕΝ μπορεί (μήπως απλά οι «συναρμόδιοι έχουν μπλέξει τα χοντρά μπούτια τους;) να μπουν μπροστά οι εκατό Έλληνες Κροίσοι και να δώσουν από 5 χιλιάρικα ο καθένας να τελειώνει αυτή η ξεφτίλα! Ολοι μαζί, ή έστω, επαναλαμβάνω ένας Έλληνας πατριώτης λεφτάς. Υπάρχουν δόξα τω Θεό πολλοί!!! Κι αν δεν θέλουν αυτοί, ας κάνουμε ένα τηλεμαραθώνιο διακαναλικό, να βάλουμε κι όλοι οι δημοσιογράφοι, να βοηθήσει και ο κόσμος όσο μπορεί, να τα μαζέψουμε στο πι και φι. Ώστε να πάει ο κ. Σόρος, που ‘χει βγάλει τόνους ευρώ, «παίζοντας» με την Ελλάδα να κάνει αλλού τα ανθρωπιστικά του.

Όχι στην Μακεδονία ειδικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK