Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά: “Πίστη, Πάθος ….. Πσυχή”!!!
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά: “Πίστη, Πάθος ….. Πσυχή”!!!

Βραδιά ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις τρεις από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που έχουν απομείνει στα ποδοσφαιρικά σαλόνια, του Europa o Ολυμπιακός και του Conference ο Παναθηναϊκός και ο Άρης

Το sold out στη Λεωφόρο δείχνει τη δίψα του φίλαθλου κόσμου να παρακολουθεί την ομάδα του στην Ευρώπη.

Η εικόνα των ποδοσφαιρικών Clubs, των 3/5 του Big 5 όπως καθιερώθηκε να λέγεται τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Δικαιολογίες και αιτίες πολλές αλλά δεν είναι αυτό ζήτημα. Το αποτέλεσμα μετράει.

Ο μόνος που αν αποκλειστεί...συνεχίζει είναι ο Ολυμπιακός που θα πάει στα play offs του Conference διεκδικώντας πρόκριση στους Ομίλους. Οι άλλες δύο ομάδες μας αν δεν περάσουν πάνε σπίτι τους.

Διάβαζα ότι σε συγκομιδή βαθμών αυτό το καλοκαίρι μάς έχουν περάσει τα Νησιά Φερόε ενώ είμαστε κοντά με υπερ δυνάμεις όπως το Γιβραλτάρ!

Δεν θέλω σε αυτό το blog να “κουνήσω το δάκτυλο” και να μιζεριάαααασωωωω. Ήδη το έπαθα γράφοντας τις πρώτες δύο παραγράφους. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι στα αποψινά τρία παιχνίδια θα δούμε τις ελληνικές ομάδες πιο σουλουπωμένες, πιο μαχητικές πιο συγκεντρωμένες στον στόχο της πρόκρισης.

Να τις χαρακτηρίζουν τρία πράγματα που αρχίζουν από “Π” όπως έλεγε στα αποδυτήρια, πριν χρόνια ξένος προπονητής μιλώντας σπαστά ελληνικά και απευθυνόμενος στους παίκτες του:

“Πίστη, Πάθος ….. Πσυχή”!

Μετά τους πρώτους αγώνες κράτησα τις δηλώσεις των προπονητών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ.

“Αν ήταν καλά τα πράγματα δεν θα ήμουν εδώ τώρα” είπε ο Κάρλος Κορμπεράν, ο Ισπανός κόουτς των ερυθρολεύκων που μετράει λιγότερο από δύο εβδομάδες στον πάγκο των Πειραιωτών, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είπε σε “απλά ελληνικά” :

Κλείσιμο
“Χάσαμε από μια ομάδα πολύ καλύτερη από εμάς: πιο δυνατή, πιο γρήγορη, πιο αποφασιστική. Δεν αξίζαμε τίποτα καλύτερο από αυτό το σκορ. Αφού δεν ήμασταν καλά εμείς, δεν έχει σημασία η αποβολή γιατί και ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες”.

Το πρώτο βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να το εντοπίσεις και να το παραδεχτείς. Δεν ξέρω αν φτάνει ο χρόνος όμως θέλω να ελπίζω και για τους τρεις…..

ΥΓ: 15.000 κόσμος αυγουστιάτικα στο φιλικό της Εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης στο “Νίκος Γκάλης” κόντρα στην Ισπανία. Απόδειξη ότι αν δίνεις στον κόσμο προοπτική και ελπίδα ότι θα δει κάτι καλό και δεν τον κοροϊδεύεις, τότε τα γήπεδα γεμίζουν. Όλα τα άλλα είναι νάχαμε, να λέγαμε….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ