Ελληνικό ποδόσφαιρο: Κι όλα μοιάζουν καλοκαίρι…
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Κι όλα μοιάζουν καλοκαίρι…

Ok!!! Δύο ήττες και μία ισοπαλία στους αγώνες των τριών ελληνικών ομάδων χθες το βράδυ στην Ευρώπη

Έχασαν με 2-0 εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός στην Πράγα από τη Σλάβια και ο Άρης στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι για το Conference ενώ ο Ολυμπιακός στο Europa έφερε ισοπαλία 1-1 με την Σλόβαν αφού έμεινε πίσω στο σκορ στο Γ.Καραϊσκάκης.

Οι δύο πρώτοι πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να περάσουν στην επόμενη φάση, στα play offs του Conference, ενώ για τους ερυθρόλευκους που ψάχνουν να βρουν το γιατρικό, η πρόκριση φαίνεται ανοιχτή για τα play offs του Europa ενώ αν δεν τα καταφέρουν, θα αγωνιστουν στα play offs του Conference, δίνοντας δύο ακόμη σίγουρα παιχνίδια για την Ελλάδα .

Σε συνδυασμό με τον προηγούμενο γύρο όπου ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε νωρίς από την Ευρώπη, με μία ήττα και μία ισοπαλία, τον Ολυμπιακό με μία ισοπαλία εκτός έδρας και μια ήττα στο Φάληρο με ευρύ σκορ και με τον Άρη να κάνει δύο νίκες, η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου «γκρίζαρε» ακόμη περισσότερο.

Αρχίσαμε τα προκριματικά με τέσσερις ομάδες, μία στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Conference. Μείναμε νωρίς- νωρίς με τρεις και πάμε να απομείνουμε με μία.

Η εικόνα των ελληνικών ομάδων είναι αποκαρδιωτική. Δεν πείθουν απέναντι σε ομάδες από την Τσεχία, την Σλοβακία, το Ισραήλ και την Βουλγαρία.

Ακόμη και στο Conference, τρίτη τη τάξη διοργάνωση της UEFA, την οποία πολλοί ήταν εκείνοι που απαξίωσαν όταν συστάθηκε, λες και δεν είναι ευρωπαϊκός τίτλος, οι ελληνικές ομάδες νομίζεις ότι παίζουν απέναντι σε ποδοσφαιρικά θηρία.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να κατρακυλήσει ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία της UEFA. Διατηρήσαμε χθες την 16η θέση όμως κινδυνεύει να μείνει με έναν εκπρόσωπο νωρίς-νωρίς στην Ευρώπη και να πέσει στην 20ή!

Εκεί βρίσκεται τώρα η Τουρκία, η οποία όμως την άλλη Πέμπτη, ενδέχεται να έχει στην Ευρώπη πέντε ομάδες και εμείς μόνο μία! Την ίδια στιγμή, Δανοί και Κροάτες πιέζουν, ενώ οι Τσέχοι, με τη Σλάβια Πράγας είναι έτοιμοι να μας προσπεράσουν. Οπότε ο ρεαλιστικός στόχος πια είναι να μην κατρακυλήσουμε κάτω από τη 18η θέση.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πείθουν οι ελληνικές ομάδες. Χωρίς ρυθμό, άτολμες, με κενά και αδυναμίες τις οποίες δεν φρόντισαν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως. Τα ξένα πρωταθλήματα έχουν αρχίσει το ένα μετά το άλλο σε αντίθεση με το ελληνικό το οποίο λόγω μη καταβολής χρημάτων από το στοίχημα κινδυνεύει να καθυστερήσει η έναρξή του.

Κλείσιμο
Ας κρατήσουμε την αισιοδοξία μας να δούμε τι θα συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα στους επαναληπτικούς. Όμως με το να αποφεύγουμε να κοιτάξουμε τα προβλήματά μας κατάματα και να αναζητάμε δικαιολογίες στη λογική «ο γιαλός είναι στραβός, δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά» , δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι.

Δυστυχώς το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν αυτή τη χρονική περίοδο ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. Αντί να ενωθούν όλοι για να το βελτιώσουν, υπάρχει φαγωμάρα και… όλα μοιάζουν καλοκαίρι…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK