Η φτωχοποίηση θα φέρει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η φτωχοποίηση θα φέρει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα

Και που θα σταματήσει όλο αυτό; Σε συνεχή περιδίνηση μέσα σε προβλήματα βρίσκεται όλος ο πλανήτης από το 2008.

Οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος στην Ευρώπη, αναρρίχηση στην κυβέρνηση ευρωπαϊκών κρατών πιο ακραίων σε απόψεων κομμάτων, ακρίβεια, επερχόμενη επισιτιστική κρίση, απορρύθμιση του παγκόσμιου εμπορίου, chicken game μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία πλευρά και Ρωσίας από την άλλη, με την Κίνα να παρακολουθεί έχοντας στόχο να εκπαραθυρώσει από τον Ειρηνικό τους Αμερικάνους και ο θεός να βάλει το χέρι του.

Νομίζω όμως ότι αρχίζουμε να παθαίνουμε μιθυδρατισμό. Άλλοι θα λέγανε ότι στρουθοκαμηλίζουμε αλλά όπως ισχυρίστηκαν επιστήμονες η στρουθοκάμηλος βάζει το κεφάλι μέσα στο χώμα για να μοιάζει με...θάμνο το υπόλοιπο σώμα της και να ξεγελάει τους θηρευτές!.

Με την πανδημία, τώρα που καταργούνται τα πιστοποιητικά και οι μάσκες από την 1η Μαΐου μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ζούμε στο καλοκαιρινό μας συννεφάκι ότι όλα τελειώσαν. Στην Κίνα στο μεταξύ ξυλοκοπούν τους πολίτες στους δρόμους και τους συλλαμβάνουν για να μην κυκλοφορούν και να παραμένουν στα σπίτια τους λόγω των μεταλλάξεων της covid-19. Και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει στην Σανγκάη των 23 εκατομμυρίων κατοίκων. Απλώς, μας λένε, το Πεκίνο εφαρμόζει την πολιτική των “μηδέν κρουσμάτων”.

Συνωμοσιολόγος δεν είμαι αλλά μου φαίνεται πολύ χοντρό για να το καταπιούμε. Μακάρι να μην είναι κάτι άλλο. Πάντως στην Κίνα τα λιμάνια κλείνουν, τα πλοία συνωστίζονται κατά 100άδες στο αγκυροβόλιο, τα εργοστάσια υπολειτουργούν ή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, η παγκόσμια παραγωγή και η εφοδιαστική αλυσίδα κλονίζονται. Και μας λένε να μην ανησυχούμε. Οκ.

Στα περί πολέμου τώρα, ένα κράτος ορθόδοξο έχει εισβάλει σε ένα άλλο ορθόδοξο κράτος. Το ΝΑΤΟ πάει να σώσει μία χώρα που δεν είναι στο ΝΑΤΟ από μία άλλη χώρα που επίσης δεν είναι στο ΝΑΤΟ ενώ μία επίσης χώρα του ΝΑΤΟ , η Τουρκία έχει καταλάβει ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟ το αφτί δεν ιδρώνει.

Κλείσιμο
Ναι ξέρω θα μου πείτε ότι αυτό είναι ο ορισμός των γεωπολιτικών παιχνιδιών μεταξύ των ισχυρών. Και όπως είναι γνωστό όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια γα να δώσω άλλη μία ζωοφιλική πινελιά στο κείμενο, την τρίτη κατά σειρά στο blog μου.

Και η Ελλάδα έχει τους Τούρκους να αμφισβητούν πλέον τα πάντα. Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα. Γιατί το ερώτημα είναι ποιος θα μας σώσει-προστατέψει από τους φύλακες.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρχίσει να αγνοούμε τους μαύρους κύκνους που εμφανίστηκαν στη ζωή μας, κυρίως λόγω φόβου και κούρασης. Κάνουμε ότι δεν συμβαίνει κάτι ρε παιδί μου.

Όμως υπάρχει η ακρίβεια που μας φτωχοποιεί και η οποία δεν μας αφήνει σε ησυχία. Ενέργεια, τρόφιμα, παροχές υπηρεσιών, αυξάνουν σε ένα ατέρμονο γαϊτανάκι που εκτινάζει τον πληθωρισμό, στα ιστορικά υψηλά σε όλο τον πλανήτη.

Το “ηφαίστειο” έγινε ενεργό, ξερνάει λάβα καίει τα πάντα στο πέρασμά του, μας στερεί το οξυγόνο από την ατμόσφαιρα και δυστυχώς δεν υπάρχουν σημάδια ύφεσης της δραστηριότητάς του. Γιατί η φτωχοποίηση θα φέρει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK