Όταν ο Τεντόγλου φώναζε ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός”!!!
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Όταν ο Τεντόγλου φώναζε ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός”!!!

Κύλησαν οι μέρες από τη βραδιά στο Βελιγράδι όπου ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου προσθέτοντας ένα ακόμη αστέρι χρυσό στο βιογραφικό του. Χρυσό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, δύο χρυσά Ευρωπαϊκά στον κλειστό στίβο και ένα στο παγκόσμιο ανοιχτού

Απομένει η κατάκτηση του χρυσού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου καθώς και η κατάρριψη του Πανελλήνιου ρεκόρ το οποίο κατέχει ο Λούης Τσάτουμας από τον Ιούνιο του 2007 στην Καλαμάτα με 8.66 στο μίτινγκ “Παπαφλέσσεια”.

Tα φώτα στραμμένα επάνω στον αθλητή από τα Γρεβενά. Είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο cool Έλληνας ο οποίος δεν λυγίζει μπροστά στην πίεση και το άγχος, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Διθυραμβικές προσωπογραφίες, αποθέωση, συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, αφιερώματα, αναλύσεις και γενικά ό,τι μπορεί να κάνει κάποιος για να κλέψει λίγο από τη δόξα του Έλληνα πρωταθλητή. Όλοι θέλουν να είναι με τον νικητή-νικήτρια.

Το εκνευριστικό και απογοητευτικό κάθε φορά που “ανέρχεται την κλίμακα της δόξας” ένας Έλληνας αθλητής-αθλήτρια είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται με το πως θα βελτιωθεί η καθημερινότητά του, για να φτάσει στον στόχο του, κανείς δεν καθαρίζει τον δρόμο από εμπόδια. Τους αφήνουν στην τύχη τους και αν ...κάτσει, έκατσε!!! Είναι εκνευριστικό ότι από αυτούς που πανηγυρίζουν και φουσκώνουν από περηφάνια, από τους αρμόδιους σε πολιτικό και αθλητικό επίπεδο έως τα ΜΜΕ οι περισσότεροι απλώς περιμένουν στη γωνία να κλέψουν στιγμές δόξας από τους πρωταγωνιστές και μόλις σβήσουν τα φώτα τούς αφήνουν στη μοίρα τους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου το οποίο δεν απασχόλησε κανέναν και ευτυχώς που το μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μετά την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ο Μίλτος φώναξε ότι ο “Βασιλιάς είναι γυμνός”. «Αν ήταν καλό το στάδιο θα έκανα παραπάνω άλματα. Αυτό το στάδιο δεν είναι ούτε για επιδόσεις, ούτε για τίποτα» είπε στην κάμερα της τηλεόρασης. Ακούστηκαν στη συνέχεια κάποιες δικαιολογίες από επίσημα χείλη αλλά η πραγματικότητα δεν φτιασιδώνεται.

Κλείσιμο
Αυτοί είμαστε. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια.

Κατά τα άλλα ο Μίλτος σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από το Βελιγράδι τους άφησε όλους ξερούς με τις δηλώσεις του: «Μετά το πρώτο άλμα κάπως... νευρίασα, γιατί ξεκινούσα εγώ πρώτος τον αγώνα από όλους τους 14 αθλητές και είπα πως αυτό ήταν μεγάλη ευκαιρία και θα μπορούσα να τελειώσω τον αγώνα με τη μία. Κι ενώ όντως μπήκα για να τον τελειώσω τον αγώνα, ήταν άκυρο για χιλιοστά. Και νευρίασα γιατί ήθελα να φανεί... cool, επειδή θα ήταν από την αρχή”.

Δεν νομίζω ότι έχει περάσει Έλληνας αθλητής-αθλήτρια στίβου και όχι μόνο με τόση αυτοπεποίθηση. Μόνο θαυμασμός του αξίζει.

ΥΓ: Δεν το εύχομαι σε καμία περίπτωση αλλά θέλω να δω αντιδράσεις όταν σε κάποια διοργάνωση ο Μίλτος, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν τα πάει καλά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ