Σαν ποτάμι φουσκώνει με «κίνδυνο» να ξεχειλίσει
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Σαν ποτάμι φουσκώνει με «κίνδυνο» να ξεχειλίσει

Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

Σε περίοδο ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να τραβάει την ανηφόρα και τους λογαριασμούς ενέργειας να μας προκαλούν ηλεκτροσόκ, με το καλάθι όχι της νοικοκυράς αλλά του νοικοκυριού να ακριβαίνει επικίνδυνα, με τις αυξητικές τάσεις των τιμών να συνεχίζονται, με την πανδημία να είναι ακόμη εδώ, με τον κόσμο να έχει σαλτάρει αφού δεν ξέρει από πού θα του ‘ρθει, με τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να διαλαλούν ότι έχει δώσει χρήμα στήριξης με τις χούφτες, όπως κάνουν τα ξένα κράτη, με τους πολιτικά «απέναντι» να επενδύουν και στο θυμικό, με υπουργούς να διαψεύδει ο ένας τον άλλον, με την κοινωνία να ξεχειλίζει από θυμό, με ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές να τείνουν να εξελιχθούν σε…κανονικότητα, όλοι έχουν να προτείνουν κάτι, όλοι έχουν να δώσουν μία και δύο και τρεις και «χίλιες δεκατρείς» συμβουλές για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα, όμως στην πράξη όλα μοιάζουν να χειροτερεύουν.

Από τη μία κάποιοι προτείνουν ενίσχυση των εισοδημάτων τόσο μέσω αυξήσεων στους μισθούς όσο και με επιδοτήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν από τα νοικοκυριά οι αυξημένες δαπάνες, κάποιοι απαντούν ότι δεν θα αντέξει ο εθνικός κορβανάς και θα κρασάρει. Και όλα τα επιχειρήματα βασίζονται στο ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο χωρίς να γνωρίζει κανείς τη διάρκειά της. Δώστε , τάξτε γιατί θα σας μαυρίσουν οι πολίτες.

Ο κόσμος γυρίζει συνεχώς το κεφάλι δεξιά-αριστερά σαν να παρακολουθεί αγώνα τένις. Και φορτώνει ψυχολογικά. Και μέσα σε όλα, πάνω στο τραπέζι μπαίνουν και οι επενδύσεις των ξένων που θα πρέπει να γίνουν και τις οποίες με κάποιοι μαγικό τρόπο θα πρέπει να προσελκύσουμε σε ακόμα μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο βαθμό.

Προτάσεις και λύσεις γενικόλογες, κάποιες ουτοπικές, κάποιες εξυπνακίστικες, κάποιες του στυλ νάχαμε να λέγαμε. Και ο κόσμος φορτώνει, απελπίζεται, θυμώνει. Και οι αναλυτές και συμβουλάτορες από κάθε πλευρά συνεχίζουν να μας ζαλίζουν το μυαλό.

Κλείσιμο
Όμως έχω την αίσθηση ότι η κοινωνία αρχίζει σαν ποτάμι να φουσκώνει με «κίνδυνο» να ξεχειλίσει, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Είμαστε κοντά σε μία έκρηξη που μαζί με τα ξερά θα κάψει και τα χλωρά. Οψόμεθα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ