Διδυμότειχο Μπλουζ
Γιώργος Παπασταφίδας

Γιώργος Παπασταφίδας

Διδυμότειχο Μπλουζ

Όταν μιλάω δεν θέλω να μιλάει κανένας. Ούτε και να γυρίζει πίσω. Εντάξει;

Η λογική του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης είναι απλή. Και ίσως εύπεπτη: Μην μιλάτε και μην κουνιέστε!!!!!

Αλλιώς τι κύριε Υπουργέ ;; Θα μας μαλώσετε ;;  'Η θα μας κάνετε τον βίο αβίωτο .

Κλείσιμο
Είπαμε πρώτη φορά αριστερά αλλά όχι και έτσι .Αυτό παραπάει !!

Θα διηγηθώ μια μικρή ιστορία για το τι σημαίνει να είσαι πραγματικός Δημοκράτης.
 
Θυμάμαι όταν ήμουν φαντάρος ,πριν από περίπου 25 χρόνια.

Για ένα διάστημα με είχαν βάλει να κάνω υπηρεσία στο δεύτερο γραφείο μιας ακριτικής μονάδας (βύσμα θα πείτε οι περισσότεροι ). Δουλειά δεν υπήρχε και προσπαθούσα να περάσω το χρόνο μου, μέχρι να φύγω από το διοικητήριο το μεσημέρι . Οι εφημερίδες απογορεύονταν  και η «ελεύθερη ραδιοφωνία» ήταν στα σπάργανα . Τι να κάνω λοιπόν, άρχισα να κατεβάζω φακέλους και να διαβάζω την αριστερή δράση από γιο σε πατέρα και από παππού σε προπάππου των «στιγματισμένων» οικογενειών της ευρύτερης περιοχής. Παρόμοιες ιστορίες μου έλεγε ο παππούς μου ο Γιώργης ,στην άλλη άκρη της Ελλάδας .

Κάποια μέρα μπαίνει στο γραφείο ο διοικητής της μονάδας (Αντισυνταγματάρχης) και με πιάνει να διαβάζω έναν απόρρητο φάκελο, απ αυτούς που μετά κάηκαν στην υψικάμινο της Χαλυβουργικής.

-Τι κάνεις εδώ παιδί μου, μου λέει με ύφος οργισμένο .

-Τίποτα κύριε διοικητά. Προσπαθώ να περάσω την ώρα μου αφού δεν έχω τίποτα  να κάνω !

-Αύριο στην αναφορά! μου λέει, και βροντά την πόρτα πίσω του . Σε λίγα λεπτά έρχεται ένας ανθυπολοχαγός και μου λέει να φύγω από το γραφείο και να πάω αγγαρεία στα μαγειρεία μέχρι νεωτέρας !

Την επομένη το πρωί στην αναφορά  ο διοικητής αφού εξιστόρησε σε όλους τους στρατεύσιμους τα κατορθώματα μου με ...φιλοδώρησε με δεκαπέντε μέρες φυλακή και καθημερινή αγγαρεία στα μαγειρεία και στις τουαλέτες . Το σημαντικότερο  είναι αυτό που είπε τότε ενώπιον 200 φαντάρων . «Αυτά τελείωσαν» , είπε  και συνέχισε . «Είμαστε πολύ μικρό έθνος για να μοιραζόμαστε σε αριστερούς ή δεξιούς ,κομουνιστές ή εθνικόφρονες ».

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ,αληθινός δημοκράτης, (αν και μαρτύρησα στα χέρια του ! ) μπήκε στην σχολή Ευελπίδων το 1977 επί κυβερνήσεων Καραμανλή κύριε υπουργέ και όχι το 1971 (καταλαβαινόμαστε νομίζω).

Συγνώμη που « κουνήθηκα» κι' εγώ , στρατηγέ μου ,αλλά το πόσο δημοκράτης είναι ένας αξιωματικός φαίνεται από τί διηγούνται οι φαντάροι που είχε υπό την διοίκησή του.

Ελπίζω πως τέτοιες ή παρόμοιες ιστορίες σαν και αυτή που διηγήθηκα έχουν να διηγηθούν και πολλοί από τους φαντάρους που είχατε υπό τις διαταγές σας. Ή μήπως δεν έχουν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK