Όταν ο κ. Μιωνή εκθέτει το πολιτικό σύστημα…
helakis01

Γιώργος Χελάκης

Όταν ο κ. Μιωνή εκθέτει το πολιτικό σύστημα…

Μετά την ακίνητη περιουσία του Παπαδημούλη στην επικαιρότητα τα… κατορθώματα του Νίκου Παππά το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο από ένα κόμμα που επένδυσε στην σκανδαλολογία για να καταφέρει χτυπήματα στο μαλακό υπογάστριο του αντιπάλου του. 

Δεν υπολόγισε ότι αυτή την δουλειά την ξέρουν οι άλλοι καλύτερα γιατί την κάνουν χρόνια. Ούτε φυσικά έβγαλε συμπέρασμα από το πόσο πήγε πίσω την υπόθεση τα Αριστεράς η περιβόητη κάθαρση του 1989. Αλλά αυτό οφείλεις να το μετρήσεις μόνο αν σκέφτεσαι με όρους Αριστεράς. Όταν οι επιθυμίες του Νεντανιάχου είναι για σένα διαταγή τότε η Αριστερά είναι μόνο φύλλο συκής. Ο κ. Μιωνή είναι πολλά πράγματα. Πάνω από όλα είναι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ και στη συνέχεια φίλος του κ. Παπασταύρου που ελέγχεται για το αν παρέδωσε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά περίπου δυόμιση εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτηθεί η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2015. Είναι επίσης ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και έχει σοβαρές εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές.

Συζήτηση για αυτό το ζήτημα δεν γίνεται γιατί όλα τα σκέπασαν οι πιπεράτοι διάλογοι του κ. Παππά με τον κ. Μιωνή. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να δημιουργήσει εντυπώσεις με τον τρόπο που μοιράστηκαν τα είκοσι εκατομμύρια, βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στο χώμα. Να ασχοληθούμε λοιπόν με τις συνομιλίες και να υποθέσουμε βάσιμα ότι το περιεχόμενό τους το γνώριζαν στη Νέα Δημοκρατία πολύ νωρίς και πάντως από την εποχή που ο κ. Πλεύρης ρωτούσε σχετικά στην Προανακριτική Επιτροπή. Αν πράγματι τις ήξερε τότε απλά περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να τις βγάλει στον αέρα. Ενδεχομένως τις είχε έτοιμες στην περίπτωση που ο πολιτικός της αντίπαλος επιχειρούσε να την στριμώξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παππάς πήραν πολύ αργά χαμπάρι τι πάει να γίνει. Κάπως έτσι βρέθηκε στα γραφεία της Ισραηλινής πρεσβείας ο κ. Παππάς για να συναντήσει τον πρέσβη της χώρας . Κι είναι μνημείο η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ με την οποία ανακοινώνεται η συνάντηση του κ. Παπά με τον πρέσβη ως απόδειξη της «δικομματικής» στήριξης που απολαμβάνουν οι καλές σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ.

Και μόνο αυτή η ανακοίνωση θα έπρεπε να κάνει τον κύριο Παππά να ντραπεί και να υποβάλλει την παραίτησή του. Μια παραίτηση που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Αλλωστε, η Νέα Δημοκρατία που την ζήτησε από τον κύριο Τσίπρα το έκανε για αυτό ακριβώς το λόγο. Να μην προλάβει ο Τσίπρας να παραιτήσει τον άμεσο συνεργάτη του ώστε να μπορεί για μήνες να τον έχει στο στόχαστρο το κυβερνών κόμμα. Ο «Μπίμπι» (Νεντανιάχου) λοιπόν είναι που δεν πρέπει να κακοκαρδιστεί. Τόσο καλά νοιώθει να τον ξέρει ο κ. Παππάς που τον αποκαλεί με το χαϊδευτικό του. Ο «Μπίμπι» που του κάνουν όλες τις χάρες αλλά κι αυτές κάνει τις δικές του. Βγήκαν όλα αυτά στη φόρα με σπαρταριστούς διαλόγους αλλά για τους διαλόγους αυτούς δεν ακούγεται κουβέντα. Ούτε «κιχ» από τα κατά τα άλλα λαλίστατα στελέχη της κυβέρνησης. Για όλα τον ψέγουν τον Παππά αλλά για τους τεμενάδες στον Νεντανιάχου και το Ισραήλ, κουβέντα.

Ο δικομματισμός για τον οποίο μίλησε τόσο καθαρά η ισραηλινή πρεσβεία μπορεί να βγάζει τα μάτια του για την Μαρέβα και τον Παπασταύρου και την… Παπαδημούπολη αλλά για τα αίσχη που ακούγονται σχετικά με το Ισραήλ, άκρα του τάφου σιωπή. Κι ο Σάμπι Μιωνή να εμφανίζεται έτοιμος να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του με την τωρινή κυβέρνηση. Οσες δεν πρόλαβε να κλείσει με την προηγούμενη. Χωρίς περιστροφές ο κ. Μιωνή λέει πως αν δεν τον καθαρίσουν από τις καταδίκες για βρώμικο χρήμα θα βγει και θα βάλει τις πανίσχυρες εβραϊκές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες να κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό. Ας βγει λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας πει ότι ο Σάμπι Μιωνή θα αντιμετωπιστεί στην χώρα μας όπως κάθε άλλος πολίτης που έχει εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη και τις φορολογικές αρχές. Δεν θα βγει. Γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος πέρα από τις εβραϊκές οργανώσεις, να «κελαηδήσει» διάφορα ο κ. Μιωνή για τον κ. Παπασταύρου. Εκτός αν υπάρχουν αφελείς στη Νέα Δημοκρατία που πιστεύουν ότι ο κ. Μιωνή χρησιμοποίησε «μαγνητόφωνο» για πρώτη φορά στη ζωή του με τον όντως αφελή κ. Παππά…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK