markopoulos

Υπερεκτιμημένος

Δημ. Μαρκόπουλος

Εκτός των πολλών άλλων πραγμάτων που θα κριθούν από την τελική επιλογή του χρόνου των εθνικών εκλογών, θα είναι και κάτι το οποίο δεν πρέπει να υποτιμήσουμε:

η πραγματική πολιτική αξία του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν γνωρίζω κανένα πολιτικό πρόσωπο που να μην νοιάζεται για την υστεροφημία του. Για το πώς θα τον θυμούνται όχι μόνο οι γενιές των οποίων έως ένα βαθμό καθόρισε την τύχη αλλά και οι επόμενες.

Κυρίαρχο λοιπόν αφήγημα της σημερινής αριστεράς είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας "καταφερτζής πρωθυπουργός". Πως για όλα τα προβλήματα και αδιέξοδα που δημιουργεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του από πίσω βρίσκεται κάτι "μεγάλο" κάτι "στρατηγικό" κάτι που ο μέσος νους δεν μπορεί να διακρίνει. Ένας όμως πολιτικός ηγέτης εκτός από τους τακτικισμούς, οφείλει να διέπεται και από διορατικότητα. Να βλέπει μπροστά.

Κι εδώ είναι ένα σημαντικό ερώτημα:

Με την επιλογή του χρόνου των εθνικών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει σωστή διάγνωση ή θα πέσει θύμα μιας νέας "αυταπάτης" που θα παρασύρει το κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό όλεθρο; Θα οδηγήσει την εγχώρια αριστερά σε ήρεμα λιμάνια ή με την επιλογή του θα την καταστρέψει;

Κι όλα αυτά τα λέμε διότι έχουν αρχίσει και υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες για μια σειρά επιλογών του πρωθυπουργού.

Για να δούμε λοιπόν με μια ψύχραιμη - ελπίζω- αποτύπωση της πρόσφατης πραγματικότητας το πόσο "στρατηγικός" και "προνοητικός" ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Για να εξετάσουμε το κατά πόσο οι περίφημοι "τακτικισμοί" του έπιασαν τόπο:

"Θα το δείτε που θα στριμώξει τους Γερμανούς. Ήλθε η ώρα της αλήθειας για εκείνους που μας εκβιάζουν" κι άλλα τέτοια χαριτωμένα έλεγαν οι συριζαίοι στις αρχές του 2015 υπονοώντας κρυφές συμφωνίες Τσίπρα με Κίνα και Ρωσία. "Δεν μπορεί να αντέξει η Ευρωζώνη την έξοδο μιας χώρας - μέλους της. Θα καταρρεύσουν οι αγορές και το Ευρώ" προετοίμαζαν οι "ινστρούχτορες". Τελικά η μόνη κατάρρευση που υπήρξε ήταν αυτή της Ελλάδος, της αξιοπιστίας μας και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επί 17 ώρες ικέτευε για έλεος τους Ευρωπαίους ηγέτες.

"Θα το δείτε. Ο Τσίπρας θα φέρει συμφωνία με τέτοιο όνομα για το Σκοπιανό που ο Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ψηφίσει κι ο ίδιος. Αμερικάνοι και Γερμανοί θα συντρίψουν τον Μητσοτάκη αν δεν το κάνει" έλεγαν γελώντας οι ίδιοι ινστρούχτορες, αραδιάζοντας ως σιγουράκια μια σειρά σλαβικών σύνθετων ονομάτων και παραμυθιάζοντας στα τηλεοπτικά πάνελ το πόπολο πως "η όποια ονομασία θα είναι αμετάφραστη και δεσμευτική για τους γείτονες". Οι ίδιοι προδίκαζαν πως η ΝΔ θα σπάσει σε κομμάτια και σχεδίαζαν έως και τη δημιουργία 'Μακεδονικού κόμματος" για να αλιεύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. Τελικά ο μέγας στρατηλάτης και τακτικιστής Αλέξης Τσίπρας έπεσε κι αυτή τη φορά ο ίδιος στην παγίδα που έστηνε. Όχι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρατηγικά τον κέρδισε, όχι μόνο η ΝΔ δεν διαλύθηκε, αλλά εξαιτίας της προχειρότητας και των λαθών του υπεραισιόδοξου και πάντα πρόχειρου πρωθυπουργού ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαλύθηκε και μόνο η αποστασία βουλευτών του Πάνου Καμμένου διέσωσε τη σημερινή κυβέρνηση - κουρελού.

"Η Ευρώπη θέλει Τσίπρα" ακούμε επίσης τακτικά. Εδώ υπάρχει μια δόση αλήθειας. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρουν οι ξένες κυβερνήσεις τόσο κυνικό κι εύκολο στο να ακολουθεί τυφλά τις επιταγές τους πρωθυπουργό. Τόσο πειθήνιο αρχηγό κυβέρνησης. Όμως κι εδώ η ΕΕ έδειξε να έχει ένα φρένο. Δεν χαρίστηκε στα συριζαϊκά τερτίπια και στους προεκλογικούς του διορισμούς μπλοκάροντας την τελευταία δόση του 1 δισ. ευρώ. Αντίστοιχη γκρίνια υπάρχει για την επιλογή στήριξης του Μαδούρο που οδηγεί την Ελλάδα σε παρέκκλιση από τα ευρωπαϊκά πολιτικά ήθη.

"Η Novartis θα διαλύσει τη ΝΔ. Να δείτε που υπάρχουν λογαριασμοί υπουργών και μάρτυρες που έχουν δώσει συγκλονιστικά στοιχεία. Κανένας δεν γλιτώνει". Κι εδώ όμως εξελίσσεται πρωτοφανές φιάσκο. Εδώ κι ενάμιση χρόνο ακούμε πως "οσονούπω" θα σκάσει το όνομα του τάδε ή του δείνα μεγάλου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντ' αυτών όμως οι υποθέσεις Πετσίτη - Λαυρεντιάδη και ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης με τους ηγέτες της διαπλοκής δημιουργεί ρήγματα.

"Η έξοδος από τα Μνημόνια και μια σειρά ελαφρύνσεων στο οικονομικό πεδίο, σε συνδυασμό με την αποτροπή νέας μείωσης των συντάξεων θα δώσουν μεγάλη δημοσκοπική ώθηση στον πρωθυπουργό από το φθινόπωρο και μετά". Όλοι στην Ελλάδα ζούμε. Κι όλοι βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Οι όποιες αντεπιθέσεις του έχουν αποτύχει παταγωδώς και η συσπείρωση του κόμματος εδώ και μήνες έχει κολλήσει στο 45-50%. Τί άραγε τους κάνει κι ελπίζουν πως η εικόνα αυτή θα ανατραπεί;

Όλα τα παραπάνω αλλά και σειρά άλλων κυβερνητικών επιλογών, δείχνουν πως η εικόνα για τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει τεχνητά διογκωθεί. Κανένας δεν παραγνωρίζει το επικοινωνιακό του ταλέντο. Τη δυνατότητα του να κάνει το άσπρο μαύρο. Όμως η πραγματική του αξία, το πραγματικό του "πέρασμα" στην κοινωνία θα φανεί στις επόμενες κάλπες. Έως τότε, όλα είναι απλές θεωρίες και προπαγάνδα.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΔ ΤΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΝΔ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΗΣΩ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Καλύτερος απ' τον Τζανακόπουλο θα είναι ...

ΠΑΣΟΚΑΑΑΡΑΑΑ αγάπη μου!!!!

ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδος! Τέλος.

MARINA.

Ή ουσία είναι να φύγει η καταστροφή της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας και η εγκληματική συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέστρεψε την Ελλάδα και συνεχίζει να την ρημάζει και να την ξεπουλάει.Από την δημιουργική ασάφεια του κουνιστού υπάλληλου του Σόρος του Γιάνη Βαρουφάκη, φτάσαμε στην νέα αυταπάτη του Τσίπρα, την ολιγαρκή αυθονία.Ποτέ δεν είχε μιά δική του γραμμή ο ανίακνος Αλέξης Τσίπρας.Ζήλευε και πίστευε σε αποτυχημένα οικονομικά μοντέλα όπως αυτά των συντρόφων στην Λατινική Αμερική, που κάνουν τους λαούς τους να πεινάνε και να υποφέρουν. Ή μόνη γραμμή που έχει ο Τσίπρας είναι αυτή που τον συνδέει με το Μέγαρο Μαξίμου και την καρέκλα της εξουσίας.Κατάντημα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και για το ιστορικό κτήσμα του Μεγάρου Μαξίμου, αφού στην αυλή του οι Συριζαίοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές πίνουν τα τσίπουρα τους και τρώνε τσάμπα μεζέδες και μπρουσκέτες στην υγειά των κορόιδων των Ελλήνων φορολογουμένων.Τους μεζέδες και τα τσίπουρα μπορεί να τα χωνέψουν, τις διαδοχικές εκλογικές συντριβές του Μαίου δεν θα μπορούν να τις χωνέψουν με τίποτα.

Συριζοπουλο

Πωπω, εχετε φαει γερο ταρακουλο με τον Τσιπρα. Χαχαχα...σας καταλαβαινω, τι να κανετε οι δυστυχοι, εμεις εχουμε Τσιπρα και σεις τρωτε στην μαπα τον Κουλη!

ερωτηση

ρε φιλε θα μας τρελανετε...ξεχνατε πολιτικη πασοκο-νδ που αυτοι βαλαν φορους,αυτοι πνιξαν οικονομια και μας τους παρουσιαζετε σαν σωτηρες....απευθυνεστε σε ζωα;;;;

Απάντηση

Άστα αυτά ,πάλιωσαν. Τώρα,δεν υπάρχει κανένα αφήγημα.

απαντηση

Ο τσιπρας λοιπον πηρε ολους αυτους τους φορους, τους εισεπραξε με παθος, τους παντελονιασε κανονικα, και μετα εβαλε κι αλλους! Επιμενεις τωρα οτι θελεις τον τσιπρα για καλυτερη φορολογικη πολιτικη;

060

Τα 0,60 θα πέφτουν μέχρι την 26/5/2019. Δηλαδή δύο μήνες. Μετά ρεμπεσκέ ψάξε να βρείς κ@λο για γλύψιμο μήπως διοριστείς στο δημόσιο.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Κύριε Μαρκόπουλε. Ολοι ασχολούνται με την διαφορά στις εκλογές και καλά κάνουν. Θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσουν ότι εκτός από την οποία μη διαχειρίσιμη ή όχι ήττα, ο Τσίπρας πρέπει να αντιμετωπίσει την: Tην επέτειο της πλημμύρας της Μάνδρας με τους 24 νεκρούς του 2017 και φυσικά στο τέλος Αυγούστου την βαριά «κληρονομιά» του «δεν ξέραμε αν είχαμε νεκρούς στο Μάτι», που θέλουν δεν θέλουν οι του Σύριζα θα τους ακολουθεί εσαεί. Επίσης τον Σεπτέμβριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ οι αντιδράσεις θα είναι σαν το «τσουνάμι της Φουκουσίμα» μαζί με το εκρηκτικό κλίμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα ότι και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, η Κυβέρνηση θα υποστεί από περιορισμένη ήττα και πάνω, η πορεία μέχρι τον Οκτώβριο, περνάει από «συμπληγάδες», από τις οποίες είναι πολύ αμφίβολο αν η Κυβέρνηση θα τις περάσει όπως το περιστέρι του Οδυσσέα: Με απώλειες λίγων φτερών από την ουρά του.

ΑΛΕΧ

(Τη δυνατότητα του να κάνει το άσπρο μαύρο ) Το μαύρο χάλι που ζούμε το δημιούργησε η ΝΔ & το ΠΑΣΟΚ με την χρεοκοπία τις χώρας από μίζες διαφορά offshore και τώρα θέλουν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο .

@

ο κρατισμός και οι υπέρογκες κρατικές δαπανες της σοβιετίας, ή αρνηση για περιορισμό των κρατ δαπανών, η αρνηση για συμμαζεμα του ασφαλιστικου, το δημοσιουπαλληλικι, η ιδεολογικη απαξία των πρωτογενων πλεονασμάτων (το αποκαλουσαν λιτοτητα και θατσερισμό), η αρνηση για ιδιωτικοποιήσεις των δεκο και για ισοποση μειωση του χρεους, έφεραν το κλείσιμο των αγορών. Ποιες μιζες και ποια ψίχουλα. ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΝΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΕΛΟΣ

ΝΚ

Ο Τσίπρας δεν είναι τόσο ανόητος που να μην κατανοεί πώς εάν χάσει ( που θα χάσει) με διαφορά 8-9-10 μονάδες στις ευρωεκλογές μετά τον Οκτώβριο θα συντριβεί. Το κατανοεί απόλυτα. Απλά δεν τον ενδιαφέρει η επιτυχία του κόμματός του, ή διαλέγει ακόμη 5 μήνες πρωθυπουργός και το κόμμα άς καταποντιστεί. Στο φινάλε πότε ξανά στην ζωή του θα ξαναγίνει ο κατσαπλιάς πρωθυπουργός; Εκλογικό ατύχημα να ξαναφέρει τον Σύριζα στην εξουσία δεν ξανασυμβαίνει. Και ενώ λοιπόν κομματικά συμφέρει να κάνει εκλογές τον Μάιο, αυτός επιλέγει τον Οκτώβριο για το προσωπικό του συμφέρον, και το προσωπικό του γούστο της εξουσίας.

''Μηδενα προ του τελους μακαριζε''

Κατσε να δουμε τι θα κανει ο Κουλης ως Πρωθυπουργος, και θα σου πω αν θα ξαναγυρισει η' οχι ο Τσιπρας ''καβαλα πανω στο αλογο''...

Montazieros

Υπερεκτιμημένος που γαργαλιέται. Συνδυασμός που σκοτώνει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία