Γερμανία: Πάνοπλοι αστυνομικοί έξω από τους καθεδρικούς ναούς

Γερμανία: Πάνοπλοι αστυνομικοί έξω από τους καθεδρικούς ναούς

Οι εορταστικές ημέρες βρίσκουν πολλούς ανθρώπους στην εκκλησία - Οι αστυνομικές αρχές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους ναούς των μεγάλων γερμανικών πόλεων

Η εικόνα πάνοπλων αστυνομικών και οι έλεγχοι τσαντών στις εισόδους του καθεδρικού ναού της Κολωνίας ήταν κάτι το συνηθισμένο τα περσινά Χριστούγεννα. «Αυτό δεν το είχαμε ποτέ ξανά στο παρελθόν. Πρέπει να συνηθίσουμε αυτή την εικόνα», δήλωσε ο ιεράρχης Γκερντ Μπάχνερ, υπεύθυνος του καθεδρικού ναού της πόλης. Μόλις λίγες ημέρες μετά την περσινή αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο τα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία αυξήθηκαν αισθητά. Τα ασυνήθιστα αυτά προληπτικά μέτρα συμπεριέλαβαν και τους πιο γνωστούς ναούς των γερμανικών πόλεων. Μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για τρομοκρατική απειλή, ωστόσο ο έστω και αόριστος βαθμός επικινδυνότητας αξιολογείται ως υψηλός από τις αρχές ασφαλείας της χώρας. Ως εκ τούτου εξετάζονται σε ποιο βαθμό και πώς μπορούν να προστατευθούν οι επικείμενες χριστουγεννιάτικες θείες λειτουργίες.

Στην περίπτωση της Κολωνίας οι αρμόδιοι ακολουθούν το περσινό πλάνο. «Συντονιζόμαστε και πάλι στενά με την αστυνομία, η οποία θα έχει αυξημένη παρουσία γύρω από τον καθεδρικό ναό», λέει ο εκπρόσωπος τύπου του ναού Μάρκους Φρέντριχ. Η είσοδος στον ναό με μεγάλες βαλίτσες, σακ βουαγιάζ και σακίδια πλάτης απαγορεύεται ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα ελέγχου κάθε χειραποσκευής που εισέρχεται εντός του ναού, εξηγεί ο Μάρκους Φρέντριχ.

«Όχι» σε εκκλησίες φρούρια

Η Αρχιεπισκοπή Κολωνίας –με περίπου δύο εκατομμύρια καθολικούς η μεγαλύτερη επισκοπή της Γερμανίας- προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τις ισορροπίες. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, κάθε ενορία κάνει τα πάντα προκειμένου να μεριμνήσει για την ασφάλεια. Ταυτόχρονα όμως, «είναι πολύ σημαντικό για εμάς οι εκκλησίες να μείνουν ανοιχτές ώστε οι άνθρωποι να έχουν πάντα τη δυνατότητα να βρουν γαλήνη και να προσευχηθούν», υπογραμμίζει, εννοώντας ότι οι ναοί δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε φρούρια.

Οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου προσεγγίζει το συγκεκριμένο ζήτημα με ψυχραιμία αλλά και επαγρύπνηση. Από τη μία δεν σχεδιάζει μεν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη γερμανική πρωτεύουσα , ωστόσο επισημαίνει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να προσαρμοστεί σε ενδεχόμενες αλλαγή δεδομένων στο πεδίο της ασφάλειας. Άλλωστε μετά την περσινή τρομοκρατική επίθεση κάθε εκδήλωση μεγάλης κλίμακας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας του Βερολίνου.

Σε επιφυλακή δηλώνουν ότι βρίσκονται και οι αστυνομικές αρχές του Μονάχου. Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους,  όσοι προσέρχονται στις θρησκευτικές τελετές τα φετινά Χριστούγεννα δεν προβλέπεται να ελέγχονται δίχως αφορμή. Όταν υφίσταται δικαιολογημένη υποψία για πιθανούς κινδύνους, τότε προβλέπονται έλεγχοι τσαντών και σωματικός έλεγχος.

Οι αστυνομικές αρχές της Φρανκφούρτης δεν προβλέπουν επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας, ωστόσο δηλώνουν ότι εστιάζουν την προσοχή τους στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης. Επιπλέον μέτρα ασφαλείας τις εορταστικές ημέρες δεν προβλέπεται να λάβουν ούτε οι αστυνομικές αρχές στο Αμβούργο και στη Δρέσδη.

Πηγή:  Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ (2)

BERLIN

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !! ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ! ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ! ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ !

Prince Myshkin

Είτε πιστεύεις, είτε δεν πιστεύεις στον Θεό, οι εκκλησίες είναι σύμβολα της Ευρωπαϊκής πολιτισμικής παράδοσης και από εδώ και στο εξής θα περιφρουρούνται από ένοπλους αστυνομικούς. Για πρώτη φορά, στην ίδια τους τη χώρα, οι Ευρωπαίοι θα παίρνουν αντιαισθητικά και δαπανηρά μέτρα ασφαλείας για να προφυλάξουν τους πολίτες τους από τους οπαδούς της ισλαμικού ολοκληρωτισμού. Αυτό συμβαίνει μόνο με τους πιστούς του ισλάμ, για καμία άλλη θρησκεία δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

real_estate

Ρώσοι ολιγάρχες, Άραβες συμμορίτες, μαφιόζοι και διεθνείς τρομοκράτες φέρονται να έχουν «φουσκώσει» τις τιμές των ακινήτων στη Γερμανία, προκειμένου να νομιμοποιήσουν το «μαύρο χρήμα» που έχουν στη διάθεσή τους