Βρετανία: Φυλάκιση οκτώ μηνών στη σύζυγο Αμερικανού διπλωμάτη που σκότωσε 19χρονο Βρετανό σε τροχαίο

Βρετανία: Φυλάκιση οκτώ μηνών στη σύζυγο Αμερικανού διπλωμάτη που σκότωσε 19χρονο Βρετανό σε τροχαίο

Εμφανώς συγκινημένη η μητέρα του θύματος - «Το σημαντικό ήταν να γίνει το σωστό» - Δείτε βίντεο

an-sakoulas
Η σύζυγος ενός Αμερικανού διπλωμάτη καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή επειδή σκότωσε έναν νεαρό Βρετανό σε τροχαίο δυστύχημα το 2019, σε μια υπόθεση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας.

Η Αν Σάκουλας, η οποία εμφανίστηκε στη δίκη της μέσω βιντεοσύνδεσης από τις ΗΠΑ, κρίθηκε ένοχη για τον θάνατο του 19χρονου Χάρι Νταν, τον οποίο χτύπησε με το αυτοκίνητό της κοντά σε μια αμερικανική βάση, στη νότια Αγγλία, τον Αύγουστο του 2019. Εκείνη οδηγούσε στη λάθος λωρίδα και το όχημά της παρέσυρε το μηχανάκι του νεαρού.

In full: Judge sentences Anne Sacoolas over Harry Dunn death


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ντάνκναν Άτκινσον, η Σάκουλας, που είχε μαζί στο αυτοκίνητο τα δύο από τα τρία παιδιά της, παραδέχτηκε επί τόπου ότι ήταν δικό της το λάθος και ότι οδηγούσε στη λάθος λωρίδα. Αργότερα είπε στους αστυνομικούς ότι οδηγούσε «στην αμερικάνικη πλευρά».

Μετά το δυστύχημα, η οδηγός έφυγε για τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι είχε διπλωματική ασυλία και η Ουάσινγκτον αρνήθηκε να την εκδώσει στο Λονδίνο.

Έπειτα από δύο χρόνια αντιπαράθεσης με τις αμερικανικές αρχές, οι Βρετανοί εισαγγελείς πέτυχαν τελικά, τον Δεκέμβριο του 2021, να δικαστεί η Σάκουλας από δικαστήριο του Λονδίνου, χωρίς όμως να επιστρέψει στη Βρετανία.

Κλείσιμο
Ανακοινώνοντας την απόφαση, η δικαστής έκρινε ότι η Αν Σάκουλας επέδειξε «πραγματική μεταμέλεια».

Εμφανώς συγκινημένη, κατά την έξοδό της από το δικαστήριο η μητέρα του Χάρι Νταν, Σαρλότ Τσαρλς, είπε στους δημοσιογράφους ότι, πέραν της καταδίκης, για την οικογένειά της «το σημαντικό ήταν να γίνει το σωστό, να φτάσουμε στο τέλος της δικαστικής διαδικασίας και αυτό έγινε».

BREAKING: Sky News confronts Anne Sacoolas


Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, σε μια ανακοίνωσή του εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση θα επιτρέψει στην οικογένεια του Χάρι Νταν «να γυρίσει σελίδα».

Η καταδίκη της Σάκουλας σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή 12 μηνών σημαίνει ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή μόνο εάν διαπράξει κάποιο άλλο αδίκημα σε βρετανικό έδαφος εντός του επόμενου έτους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Δεν σημάδεψα τον οδηγό» - Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ουκρανία: «Λύγισε» ο Πάπας - Δεν συγκράτησε τα δάκρυά του μιλώντας για τον πόλεμο

Βρετανία: Ραγδαία εξάπλωση του στρεπτόκοκκου Α - Στους 15 οι θάνατοι παιδιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης