«Black Lives Matter»: Αποσύρεται η συνιδρύτρια του κινήματος

«Black Lives Matter»: Αποσύρεται η συνιδρύτρια του κινήματος

Η Πατρίς Κάλορς θέλει να ασχοληθεί με την συγγραφή του δεύτερου βιβλίου της - Είχε βρεθεί στο στόχαστρο για τα οικονομικά της - 'Εχει τέσσερα σπίτια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

blm-founder-patrisse-cullors
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στην αφροαμερικανική κοινότητα ότι η Πατρίς Κάλορς αποχωρεί από συνιδρύτρια του κινήματος «Black Lives Matter», θέση που κατείχε τα τελευταία έξι χρόνια.

Όπως αναφέρει το BBC, η 37χρονη Πατρίς είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών για τα οικονομικά της αφού υπήρχαν αναφορές ότι ήταν ιδιοκτήτρια τεσσάρων σπιτιών, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι παραιτείται για να επικεντρωθεί στο δεύτερο βιβλίο της, υπό τον τίτλο: «An Abolitionist's Handbook», και σε μια συμφωνία που έχει συνάψει με την εταιρεία «Warner Bros», για μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τις ιστορίες μαύρων.

Η Πατρίς υπογράμμισε ότι η «ατζέντα» του ιδρύματος παραμένει η ίδια -η εξάλειψη της λευκής υπεροχής και η οικοδόμηση θεσμών που επιβεβαιώνουν τη ζωή».

Τόνισε επίσης ότι η παραίτησή της είχε προγραμματιστεί πριν από ένα χρόνο και δεν σχετίζεται με ισχυρισμούς ότι είχε κάνει κατάχρηση των δωρεών για να αποκτήσει τέσσερα ακίνητα.

«Αυτές ήταν επιθέσεις δεξιών που προσπάθησαν να με δυσφημίσουν, δεν λειτουργώ με βάση του τι σκέφτεται η δεξιά για μένα», είπε η ίδια.

Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» είχε αποκαλύψει ότι η Κάλορς, η οποία έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι είναι μαρξίστρια, έχει το «κλειδί» τεσσάρων σπιτιών: μια βίλας, αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων κοντά στο Μαλιμπού και άλλα σπίτια, συμπεριλαμβανομένης μιας φάρμας στη Τζόρτζια.

Κλείσιμο
Συντηρητικοί επικριτές αλλά και μερικοί μαύροι ακτιβιστές ζήτησαν έρευνα για το κατά πόσον είχε χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια του οργανισμού για να πλουτίσει η ίδια.

Τον περασμένο Απρίλιο, το κίνημα «Black Lives Matter» είχε ανακοινώσει ότι η Κάλορς είχε λάβει το ποσό των 120 χιλιάδων δολαρίων μεταξύ των ετών 2013- 2019 για τη δουλειά της.

Το ίδρυμα «Black Lives Matter» ανέφερε ότι «Ως εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν μπορεί και δεν δεσμεύει οργανωτικούς πόρους για την αγορά προσωπικής ιδιοκτησίας από οποιονδήποτε υπάλληλο ή εθελοντή. Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ή ισχυρισμός για το αντίθετο είναι κατηγορηματικά ψευδής».

Από την πλευρά της, η Κάλορς έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι οι ισχυρισμοί σε βάρος της είναι «κατηγορηματικά αναληθείς και εξαιρετικά επικίνδυνοι».

Ειδήσεις σήμερα

«Πόλεμος» Κίνας - ΗΠΑ για την προέλευση της Covid

Τζόις Τίμοθι Ράντοτσικ: «Πιθανή εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του Γάλλου χορευτή!»

Ιρλανδία: Από τα μέσα Ιουλίου η υιοθέτηση του «πράσινου» πιστοποιητικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης