Βρετανία: Με το εισιτήριο στο... χέρι οι τουρίστες - Ανυπομονούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας

Βρετανία: Με το εισιτήριο στο... χέρι οι τουρίστες - Ανυπομονούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας

Ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων για Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία αναμένεται να καταγράψει αύξηση 200% μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Cirium

000_98Z2CH
Η λαχτάρα των Βρετανών να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο και τις μεσογειακές ομορφιές αποτυπώνεται στα στοιχεία που δίνει ο βρετανικός Τύπος λαμβάνοντας υπόψη τις κρατήσεις που έχουν ήδη κάνει για το Σαββατοκύριακο.

Σχεδόν 300 χιλιάδες Βρετανοί είναι με το εισιτήριο στο χέρι για να ταξιδέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο στις χώρες που ανήκουν στην λεγόμενη «πορτοκαλί λίστα» (amber list) την ώρα που η κυβέρνηση του Λονδίνου συστήνει στους πολίτες να αποφύγουν τους προορισμούς που προυποθέτουν υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph», έχουν ήδη προγραμματιστεί πάνω από 1.300 πτήσεις με προορισμό χώρες που ανήκουν στην «πορτοκαλί λίστα» μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Καθημερινά, δηλαδή, θα ταξιδεύουν 54 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι, ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων για Ελλάδα, Ισπανία, και Ιταλία αναμένεται να καταγράψει αύξηση κατά 200% τις επόμενες τρεις ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία της «Cirium», μιας παγκόσμιας εταιρείας αεροπορικών δεδομένων.

Για παράδειγμα, οι πτήσεις με προορισμό την Ισπανία θα διπλασιαστούν από 38 χθες σε 80 το Σάββατο - με 16 χιλιάδες Βρετανούς τουρίστες να επισκέπτονται για διακοπές την ιβηρική χώρα.

Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Βρετανίας, θα μεταφέρει τα επόμενα 24ωρα εκατοντάδες Βρετανούς τουρίστες σε Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Κούβα, Αγία Λουκία, Τενερίφη και Λανθαρότε.

Κλείσιμο
Επιπλέον, περίπου πέντε εκατομμύρια Βρετανοί έχουν κάνει κράτηση για να κάνουν διακοπές σε χώρες που ανήκουν στην «amber list» αυτό το καλοκαίρι, πιστεύοντας ότι ο προορισμός τους θα συμπεριληφθεί στην «πράσινη λίστα», που δεν απαιτείται καραντίνα εφόσον οι Βρετανοί τουρίστες αποδεικνύουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού επέμεινε ότι τα ταξίδια σε προορισμούς της πορτοκαλί λίστας επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως είπε, οι Βρετανοί δεν πρέπει να πηγαίνουν σε αυτές τις χώρες για διακοπές ή αναψυχή. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διακοπές και τα ταξίδια αναψυχής πρέπει να περιορίζονται στην «πράσινη λίστα» προορισμών όπως η Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται «πορτοκαλί χώρες», όπως είναι η χώρα μας, θα πρέπει εκτός από την υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους να υποβάλλονται σε δύο τεστ Covid.


Ειδήσεις σήμερα

Ο Μπιλι Πόρτερ αποκάλυψε ότι ζει με τον HIV για τα τελευταία 14 χρόνια - Δεν το ήξερε ούτε η μητέρα του!

Καλογρίτσας: Το στήσιμο του Syriza Channel, οι μετοχές του Παππά και τα λεφτά «Στο Κόκκινο»


Ντέμι Λοβάτο: Ανακοίνωσε ότι είναι non binary - Δεν αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης