Καλογρίτσας για Παππά: Εγώ είχα τις μετοχές του.. κοιμόταν σπίτι μου

Καλογρίτσας για Παππά: Εγώ είχα τις μετοχές του.. κοιμόταν σπίτι μου

Αποκαλύψεις δίχως τέλος στην Προανακριτική

5306399

Τις αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης της «ομάδας Παππά» στο στήσιμο του Syriza Channel συνέχισε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην ύπαρξη εγγράφου που αποτυπώνει την διανομή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που έλαβε μέρος στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και θα έστηνε το κανάλι υπογραμμίζοντας ότι «εγώ ήμουν "μπροστινός". Είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά».

Επιπροσθέτως, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι την περίοδο του τηλεοπτικού διαγωνισμού, στον οποίο ο ίδιος ήταν ένας εκ των υποψηφίων, ο κ. Παππάς, αρμόδιος υπουργός την επίμαχη περίοδο για τα ΜΜΕ, κοιμόταν στο σπίτι του.

Επιπροσθέτως, ο κ. Καλογρίτσας επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με τον κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι σε μια από αυτές συμμετείχε και ο γνωστός δικηγόρος με εξειδίκευση τις offshore εταιρείες Αρτέμης Αρτεμίου.

Αίσθηση προκάλεσε και η σφοδρή σύγκρουση του μάρτυρα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη,

Ο κ. Καλογρίτσας αποκάλυψε την ύπαρξη «διευθυντηρίου» που λειτουργούσε υπο την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ο ίδιος υποστήριξε, έδωσε τουλάχιστον 10.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Κληθείς ωστόσο να απαντήσει σε ποια συγκεκριμένα πρόσωπα έδωσε λεφτά είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποκαλύψεις καθώς η παροχή χρημάτων χέρι με χέρι δεν αφήνουν στίγματα και αποδεικτικά.  

«Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευτάρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στο γραφείο του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη... πολλά» είπε χαρακτηριστικά.

Οι απαντήσεις του μάρτυρα προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κ. Πολάκη με αποτέλεσμα ο κ. Καλογρίτσας να απαντήσει: «Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου.

Πέραν αυτών ο κ. Καλογρίτσας είπε ότι έχει στην κατοχή του επιπρόσθετα SMS, μεταξύ των οποίων και την γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ανέφερε: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος», για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

 Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του κρίσιμου μάρτυρα θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

- Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

- Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;

- Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινος. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Καλογρίτσας: Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.

Πολάκης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.

Μαρκόπουλος: Ο Πολάκης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει.

Καλογρίτσας: Κύριε Μαρκόπουλε, ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια.

Ο κ. Καλογρίτσας κατά την έναρξη της σημερινής του κατάθεσης θέλησε να χωρίσει την όλη υπόθεση σε επτά κεντρικά κεφάλαια«Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση. Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ ευρώ. Η β' φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ' αρχήν της άδειας (προσωρινής), όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό. Η τρίτη τάση είναι μετά τη δίωξή μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς μου έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς. Δ' φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα, η Ε' φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δική μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ό,τι ζούμε εδώ. Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτος που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στη εξουσία» είπε.

Ο μάρτυρας σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε«Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππας ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφειο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει».

«Συνάντησα πολλές φορές τον Νίκο Παππά με δεκάδες τρίτους»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας ολοκλήρωσε την εισαγωγική του τοποθέτηση και δέχεται ερωτήσεις από τους εισηγητές των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε να απαντήσει και για τις περίφημες αναφορές σε «White House» και «White Porscha» που γίνονται στα email που του έστελνε η CCC κατά την διάρκεια του συντονισμού για την μεταφορά χρημάτων. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι την επίμαχη περίοδο των τηλεοπτικών αδειών μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πλεύρης: Θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χούρι (CCC) εσείς και ο Παππάς; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου;

Καλογρίτσας: Στο Μαξίμου είχα πάει πολλές φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους.

Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες.

Καλογρίτσας: Συναντήθηκα και για αυτές.

Η ερμηνεία του «White house»: Επρόκειτο για απόφαση από πολύ ψηλά

Στη συνέχεια του διαλόγου του βουλευτή της ΝΔ με τον εργολάβο ο Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Χρήστο Καλογρίτσα για το «white house» και τον «white porscha»...

Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;

Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».

Πλεύρης: Το white porscha;

Καλογρίτσας: Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».

Πλεύρης: Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομά σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το κανάλι;

Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομά μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα...

Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο κ. Παππάς;

Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.

Πλεύρης: Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε;

Καλογρίτσας: Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα. Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα... το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος.

Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε;

Καλογρίτσας: Το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι.

Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;

Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τον μάρτυρα να εξηγήσει το περιεχόμενο των SMS που αντάλλαξε με τον κ. Παππά και κυρίως το σημείο που γίνεται αναφορά για την εγγυητική επιστολή.

Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;

Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τόμπρας. Ο Τόμπρας είπε πως υπήρχε αφανής εταιρεία.

Πλεύρης: Δηλαδή ο Χούρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά;

Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χούρι. Πήγα στο Πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.

Ο κ. Καλογρίτσας κλήθηκε να απαντήσει αν γνωρίζει για ενδεχόμενη εμπλοκή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα σχέδια του κ. Παππά.


Καλογρίτσας: Ο Νίκος μπορεί να έπαιρνε ομαδικές αποφάσεις από κάπου. Όμως η απόφαση του Νίκου ήταν εντολή.

Πλεύρης: Είχε γίνει χρήση του ονόματος του τότε πρωθυπουργού;

Καλογρίτσας: Αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Θυμάμαι κάποτε όταν παραπέμφθηκε ο Ανδρεας Παπανδρέου, ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε πει κακώς τον παραπέμψαμε. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης - Χρηστος είναι φιλία. Το πρωθυπουργός - Χρήστος είναι τιμή.

Πλεύρης: Η εντολή ήταν όμως Νικος Παππας.

Καλογρίτσας: Το είπα αυτό ήδη.

Πλεύρης: Για τα 8 εκατ ευρώ είχατε χρήματα στο λογαριασμό; Για την έκδοση της εγγυητικής χρησιμοποιήθηκαν τελικά τα 3 εκατ της CCC ή κάτι άλλο;

Καλογρίτσας: Τα 3 της CCC.

Ο κ. Καλογρίτσας αποκάλυψε ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τους Νίκο Παππά και τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου με αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται ότι ο Κύπριος δικηγόρος με εξειδίκευση στις offshore εταιρείες είχε στενή σχέση με τον πρώην υπουργό και τον συνόδευσε στο περίφημο ταξίδι στη Βενεζουέλα.

Πέραν αυτού, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς του οργάνωσε τις συναντήσεις με τους γνωστό εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Ο κ. Μαρινάκης έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι ο κ. Παππάς τον παρακάλεσε να συναντήσει τον κ. Καλογρίτσα και να χρηματοδοτήσει το σχέδιο δημιουργίας καναλιού. Αντίστοιχες καταγγελίες είχε κάνει και ο κ. Κοντομηνάς

Πλεύρης: Συναντήσατε με πρωτοβουλία Παππα τον Κοντομηνά και Μαρινάκη;

Καλογρίτσας: Ναι

Πλεύρης: Όσα είπε ο κ. Μαρινάκης στον Χατζηνικολάου και ο Κοντομηνας στον Alpha ειναι αλήθεια;

Καλογρίτσας: Ναι

Πλεύρης: Τις συναντήσεις τις οργάνωσε ο Παππάς ή εσείς χρησιμοποιήσετε το ονομά του;

Καλογρίτσας: Όλα τα οργάνωσε ο Παππάς εγω εκανα οτι μου έλεγε άλλωστε αυτοί ενδιαφέρονταν για κανάλι

Πλεύρης: Τον Αρτεμίου τον είδατε για τις τηλεοπτικές άδειες;

Καλογρίτσας: Ναι. Εγώ, ο Αρτεμίου και ο Παππάς.

Πλεύρης: Όταν καταθέτατε φάκελο για χρήματα και ποθεν εσχες, ο Παππάς γνωριζε οτι κάποιοι άλλοι έβαζαν τα λεφτάς;

Καλογρίτσας: Αφού τους συντόνιζε.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα διακόπηκε αργά το μεσημέρι και ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων ο μάρτυρας ανέφερε ότι κατά περιόδους δάνειζε χρήματα στην «ομάδα Παππά» προκειμένου να στηριχθούν φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ.

Παράλληλα, θέλησε να κάνει μια διευκρινιστική δήλωση προς απάντηση ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Να ξεκαθαρίζω πως έκανα άλλη δήλωση από αυτή που γράφτηκε. Έκανα σαφές πως τα 3 εκατ ευρώ δεν τα οφείλω. Αν τα όφειλα δεν θα ήμουν εδώ. Δεν είπα πως θέλω να κερδίσω λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έδωσα λεφτά το «Κόκκινο»

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε:

Πλεύρης: για τα αλλά μέσα εκτός καναλιού σας ζητήθηκε να δανείσετε χρήματα;

Καλογρίτσας: άμεσα δεν μου ζητήθηκαν γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν ...διευκολυντικα χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππας.

Πλεύρης: που δώσατε λεφτά;

Καλογρίτσας: αυτά τα περίφημα 8 εκατ ευρώ είναι χρήματα που ... (διακόπτει).

Πλεύρης: δώσατε λεφτά για εφημερίδες και ραδιόφωνα;

Καλογρίτσας: κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο

Πλεύρης: δώσατε λεφτά στο κόκκινο;

Καλογρίτσας: ναι

Καλογρίτσας: εγώ δάνειζα. Δεν μου επιστράφηκε τίποτα ομως. Για τα ΜΜΕ

Πλεύρης: δώσατε χρήματα σε αλλά ΜΜΕ;

Καλογρίτσας: μου είπαν να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας με την «Πρώτη». Φθάσαμε σε ένα σχέδιο εφημερίδας. Μου είπαν «σύντροφε βάλε χρήματα και θα τα πάρεις».

Πλεύρης: ο κύριος Παππας σας ζητούσε την εντολή του δανείου;

Καλογρίτσας: μου λέγανε χρειάζεται τη «Κόκκινο» δέκα χιλιάρικα. Έχεις; «Πάρε τα» έλεγα. Άλλο η εφημερίδα άλλο το κανάλι. Ο κύριος Παππας δεν ήταν μόνος. Ήταν μια ομάδα έξυπνων ανθρώπων. Συναποφάσισαν και κατέληγαν να μου ανακοινώνει ο Παππας.

Πλεύρης: ήταν υπουργοί; Πολιτικά στελέχη; Ποιοι ήταν η άλλη ομάδα;

Καλογρίτσας: Όταν με φώναξε ο Παππας με τα αλλά παιδιά μου είπαν «δεν θα βάλεις χρήματα». Τα δικα μου χρήματα ήταν κατασχεμένα. Κάποια στιγμή ο νόμος του Παππά 4339 έλεγε πως μπορούσες να συμμετέχεις στο διαγωνισμό αν είχες εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ ευρώ, να είναι μη εργολάβος και με καθαρή φορολογική ενημερότητα. Η οικογένεια μου δεν είχε φορολογική ενημερότητα. Μας είχε μπλοκάρει το ΚΕΦΟΜΕΠ εμένα και την οικογένεια μου. Όλοι δεν είχαμε φορολογική ενημερότητα. Όταν βγήκε ο νόμος εμείς είπαμε πως δεν έχουμε φορολογική ενημερότητα. Τότε αυτοί κι εγώ μαζί αποφασίσαμε να μπει ο γιος μου γιατί αυτος όφειλε τα λιγότερα. Τότε έπρεπε να βρεθούν τα 8 εκατ ευρώ για να συμμετέχει. Ο γιος μου πούλησα τις μετοχές του στις διάφορες εταιρείες μας στη μάνα του και στις αδελφές του. Αυτές πήραν δάνεια με εγγύηση όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία που δεν είχαν μπλοκαριστεί από κεφομεπ. Οι εγγυήσεις ήταν πολύ περισσότερες από 8 εκατ ευρώ. Εδώ έχω και την εγγυητική του γιου μου. Λέει πως δόθηκε για μετοχικό κεφάλαιο στην προς σύσταση εταιρεία «καταβληθεισόμενο κεφάλαιο». Ο γιος μου έβαλε τα λεφτά στην υπό σύσταση εταιρεία για το κανάλι.

Καλογρίτσας: άρα αυτά ήταν τα 8 εκατ ευρώ.

Κελέτσης: άρα πως ήταν οι μετοχές του Παππά;

Καλογρίτσας: Όταν δεις το σημειωματάριο μου και τον κωδικό Α2 που είναι ένας με όνομα κι επώνυμο που άρχιζε από Α θα σας πω.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Πλεύρη επανέλαβε ότι ο ίδιος έδινε χρήματα σε αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία καθώς όπως είπε οι πληρωμές χέρι με χέρι δεν αφήνουν «στίγματα» και αποδεικτικά.

«Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευτάρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στο γραφείο του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη... πολλά» είπε μεταξύ άλλων.

Πέραν αυτών ο κ. Πλεύρης κάλεσε τον κ. Καλογρίτσα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις αναφορικά με την εμπλοκή του κ. Παππά στο μετοχολόγιο του υπο σύσταση Syriza Channel.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν «μπροστινός», πως οι μετοχές άνηκαν στον κ. Παππά και πως υπάρχει σχετικό έγγραφο για το μοίρασμα των μετοχών.

Σε άλλο άλλο σημείο είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγραφές στο σημειωματάριό του.

Πλεύρης: να μου πείτε ονόματα. Πετάξατε κάτι για το Α2.

Καλογρίτσας: (δεν απάντησε και προχωρά)...για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προσφύγαμε στα δικαστήρια. Εμένα και τη γυναίκα μου μας έκοψαν και την έξοδο στο εξωτερικό. Τελικά τελείωσαν τα δικαστήρια και όλοι αθωωθήκαμε και πληρώσαμε καμία 50αρια χιλιάρικα και η γυναίκα μου 1,8 εκατ ευρώ που έγινε αναίρεση. Κι ο γιος μου θα μπορούσε όμως εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε καναλι. Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου.

Πλεύρης: πέστε μας όμως κύριε. Είπατε και για αλλά λεφτά. Που άλλου δώσατε;

Καλογρίτσας: Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευταρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στο γραφείο του του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη... πολλά

Πλεύρης: έχετε κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένο; Κάποιο βουλευτή; Επισκευάσατε κάτι ως εταιρεία κι εργολάβος κάτι για συγκεκριμένο πρόσωπο;

Καλογρίτσας: (απέφυγε να απαντήσει)

Πλεύρης: πρέπει να μας φέρτε όλα τα στοιχεία. Τα μηνύματα, τα email και τις ατζέντες

Καλογρίτσας: θα ψάξω να τα βρω. Θα ρωτήσω τη γραμματέα μου.

Πλεύρης: Είχατε πει πως συναντήσατε τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Κοντομηνά με εντολή Παππά

Καλογρίτσας: με εντολάρες. Πήγα στον Μαρινάκη και του είπα «δώσε μου ότι σου είπε ο Νίκος». Το επιβεβαιώνω. Βεβαίως. Αλήθεια. Πολύ μεγάλη αλήθεια. Και τον Κοντομηνά τον είδα. Με εντολή του Παππά. Γράψτε το: ότι έκανα ήταν εντολές του.

Πλεύρης: το 51% το ζητήσατε εσείς;

Καλογρίτσας: του είπα «Δημήτρη ήλθα να δώσουμε τα χέρια για αυτά που είπαμε». Μου λέει «μωρέ Χρήστο έβαλα 700 εκατ εδώ και μου ζητάτε το 51%». Του απάντησα «μωρέ εγώ στα ζήτω...»; Μετά μου έστειλαν τον φουρλεμάδη. Μου λέει 50-50. Κάνω τότε τηλεφώνημα στον Παππά. «Τι τους λέω»; Μου λέει «πάμε από εκεί μου ήλθαμε». Μετά ο Κοντομηνάς βγήκε στην εκπομπή της Μενεγάκη και μου επιτέθηκε. Με τον Κοντομηνά γνωρίστηκα στο σπίτι του Καμμένου του κουμπάρου μου. Τον Κοντομηνά τον ήξερα. Τον Μαρινάκη όχι. Τον έλεγα κύριο Μαρινάκη με έλεγε κύριο Καλογρίτσα.

Πλεύρης: ήταν κομματικά στελέχη αυτοί στους οποίους δίνετε βοήθεια;

Καλογρίτσας: αυτά δεν τα κάνουν εργάτες. Κομματικά στελέχη τις κάνουν.

Πλεύρης: σε Γραφειο στη Συγγρού συναντιόσασταν με τον κύριο Παππά;

Καλογρίτσας: καμία φορά...

Πλεύρης: τι Γραφειο ήταν;

Καλογρίτσας: βουλευτικό. Είχαν ο Σπίρτζης με τον Παππά.

Πλεύρης: εκεί ήταν και τα στελέχη;

Καλογρίτσας: όχι. Ήταν το Γραφειο των Παππά - Σπιρτζη. Δεν λειτουργούσε εταιρία εκεί.

Πλεύρης: ήταν δικό σας το Γραφειο;

Καλογρίτσας: όχι όχι

Κελέτσης: μήπως το χρηματοδοτούσατε;

Καλογρίτσας: περνάω μια περίοδο που δεν θυμάμαι.

Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγει και άλλο η «ομπρέλα» της επιδότησης παγίων δαπανών

Συνεπιμέλεια: Τεταμένο κλίμα, προσωπικές αναφορές και έντονες διαφωνίες– Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης