Ντέμι Λοβάτο: Ανακοίνωσε ότι είναι non binary - Δεν αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως γυναίκα

Ντέμι Λοβάτο: Ανακοίνωσε ότι είναι non binary - Δεν αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως γυναίκα

Στο εξής θα χρησιμοποιεί τις προσωπικές αντωνυμίες they/them - Τι «έφερε» τη συνειδητοποίηση

demi
H pop τραγουδίστρια Ντέμι Λοβάτο έκανε εχθές το επίσημο coming out της ως non-binary άτομο, προκαλώντας αίσθηση στον κόσμο της σόουμπιζ. Στην ανακοίνωση επισήμανε μάλιστα ότι στο εξής θα χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες «they/them» αναφορικά με το πρόσωπό της, καθώς όπως είπε «αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη ρευστότητα που αισθάνεται στην έκφραση του φύλου της».

O όρος non-binary (ή μη-δυαδικό φύλο) περιγράφει ένα φάσμα ταυτοτήτων φύλου δεν είναι αποκλειστικά αρσενικές ή θηλυκές, δηλαδή ξεφεύγουν από το παραδοσιακό δυαδικό φύλο. Στις αγγλόφωνες χώρες τα non-binary άτομα επιλέγουν συνήθως να χρησιμοποιούν την αντωνυμία πληθυντικού they/them, αντί του he/him ή she/her, απορρίπτοντας την «ταμπέλα» του αρσενικού ή του θηλυκού φύλου.



Στην ανάρτηση που έκανε στα social media η τραγουδίστρια αναφέρει ότι ένας βασικός λόγος που προχώρησε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι για να βοηθήσει και να ενθαρρύνει εκείνους που δεν έχουν έχει καταφέρει ακόμα να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό στα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Κάθε μέρα που ξυπνάμε, μας δίνεται μία ακόμα ευκαιρία να γίνουμε αυτό που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ωριμάζοντας μπροστά στα μάτια σας... είδατε την καλή πλευρά μου, την κακή και όλα τα ενδιάμεσα στάδια... Σήμερα με μεγάλη χαρά μοιράζομαι ένα ακόμη κομμάτι της ζωής μου μαζί σας: Ανακοινώνω περήφανα ότι αυτοπροσδιορίζομαι ως non-binary άτομο και αλλάζω επίσημα τις αντωνυμίες μου σε they/them».

Σύμφωνα με το Λοβάτο, αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά από αρκετή ενδοσκόπηση και προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές του. «Ακόμα μαθαίνω και εξελίσσομαι, δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδική ούτε εκπρόσωπος μιας κατηγορίας ατόμων. Το γεγονός ότι μοιράζομαι αυτήν την πληροφορία μαζί σας με κάνει ακόμα πιο ευάλωτη. Το κάνω για εκείνους που δεν είχαν τη δυνατότητα να μοιαστούν ποιοι πραγματικά είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Συνεχίστε να ζείτε την αλήθεια σας και να ξέρετε ότι σας στέλνω όλη μου την αγάπη», συμπληρώνει στο μήνυμά του το Λοβάτο.



Το 28χρονο με την ταραχώδη προσωπική ζωή είχε μιλήσει στο παρελθόν για «ρευστότητα» και στη σεξουαλική του ζωή, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως queer. Σύμφωνα με την Guardian, το 2020 είχε δηλώσει ότι «ακόμα δεν έχει καταλήξει» όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι τρία χρόνια νωρίτερα είχε ενημερώσει τους γονείς ότι «πιθανόν να κατέληγε με μια γυναίκα στο μέλλον». «Νομίζω ότι η αγάπη είναι αγάπη. Μπορείς να τη βρεις σε οποιοδήποτε φύλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η κακοποίηση

Κλείσιμο
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει βιώσει μερικές πολύ τραυματικές εμπειρίες στη ζωή της. Η 28χρονη καλλιτέχνιδα παραλίγο να χάσει τη ζωή της τον Ιούλιο του 2018, όταν βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από μία - παραλίγο μοιραία - υπερβολική δόση ναρκωτικών. Πρόσφατα αποκάλυψε μία ακόμα εφιαλτική πτυχή της εμπειρίας που την έφερε ένα βήμα από τον θάνατο, ισχυριζόμενη ότι εκείνο το ξημέρωμα πριν από τρία χρόνια της επιτέθηκε σεξουαλικά ο ίδιος ο άνδρας που είχε προμηθεύσει το επικίνδυνο κοκτέιλ ηρωίνης και άλλων ουσιών.



Στη σειρά ντοκιμαντέρ της στο YouTube με τίτλο «Dancing With the Devil», η τραγουδίστρια του «Heart Attack» περιέγραψε πώς βρέθηκε αντιμέτωπη με την τραυματική αλήθεια την επόμενη ημέρα, όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό και οι γιατροί τη ρώτησαν αν είχε κάνει συναινετικό σεξ. «Θυμόμουν ότι κάποια στιγμή ήταν ξαπλωμένος πάνω μου, έτσι απάντησα"ναι"», λέει το Λοβάτο στo αποκαλυπτικό docuseries.

Στο «Dancing with the Devil» η τραγουδίστρια αποκάλυψε επίσης ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού η πρώτη της σεξουαλική εμπειρία ήταν αποτέλεσμα βιασμού. Στο ντοκιμαντέρ, το Λοβάτο περιγράφει το τραυματικό συμβάν που σημάδεψε τη ζωή της, και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τα μετέπειτα ψυχολογικά της προβλήματα και τη μάχη της με τις εξαρτήσεις, σε συνδυασμό με την ανατροφή της σε ένα περιβάλλον με έναν κακοποιητικό πατέρα.





Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγει και άλλο η «ομπρέλα» της επιδότησης παγίων δαπανών

Συνεπιμέλεια: Τεταμένο κλίμα, προσωπικές αναφορές και έντονες διαφωνίες– Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου

Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης