Βρετανία: Αλαλούμ με την «πορτοκαλί» λίστα - «Όχι» στα ταξίδια από Τζόνσον, εισιτήρια £5 για ελληνικά νησιά από Ryanair

Βρετανία: Αλαλούμ με την «πορτοκαλί» λίστα - «Όχι» στα ταξίδια από Τζόνσον, εισιτήρια £5 για ελληνικά νησιά από Ryanair

Απόσταση από τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού πήραν οι υπουργοί του - Η Ryanair προσφέρει πτήσεις με 5 λίρες σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία - Πρόστιμο 10.000 λίρες για όσους δεν μπουν σε καραντίνα ενώ έχουν επισκεφθεί χώρα της «πορτοκαλί» λίστας

heathrow-0
Κομφούζιο επικρατεί στη Βρετανία για τα ταξίδια στις χώρες της «πορτοκαλί» λίστας με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τους υπουργούς του να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, την ίδια στιγμή που η Ryanair προσφέρει στην τιμή των 5 λιρών αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Υπενθυμίζεται πως και οι τέσσερις χώρες έχουν καταταγεί στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας, γεγονός που σημαίνει πως οι Βρετανοί τουρίστες, ακόμα και οι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να απομονωθούν για 10 μέρες στο σπίτι τους και να κάνουν δύο τεστ για τον κορωνοϊό κατά την επιστροφή τους. Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε, προς το παρόν, στην «πράσινη» λίστα της Ντάουνινγκ Στριτ είναι η Πορτογαλία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα για τα ταξίδια στις χώρες της «πορτοκαλί» λίστας: «Δεν θα πρέπει να πηγαίνετε για διακοπές σε μια χώρα που είναι στην πορτοκαλί λίστα. Αν ταξιδέψετε σε μια χώρα της πορτοκαλί λίστας για επείγουσα ανάγκη, για κάποιο σοβαρό λόγο που έχετε, όταν επιστρέψετε, δεν οφείλετε μόνο να πληρώσετε για όλα τα τεστ, αλλά πρέπει να απομονωθείτε για 10 μέρες - θα επιτηρούμε, το παρακολουθούμε και όσοι δεν μπουν σε καραντίνα θα τους επιβληθούν πρόστιμα μέχρι και 10.000 λίρες».

«Οι διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί λίστας δεν είναι παράνομες», λέει η υφυπουργός Παιδείας

Πάντως, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, οι πολίτες αισθάνονται μπερδεμένοι, αφού υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον παίρνουν αποστάσεις από τις δηλώσεις του ενοίκου της Ντάουνινγκ Στριτ. Η υφυπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν δήλωσε σήμερα «πως οι διακοπές σε χώρες της πορτοκαλί λίστας δεν είναι παράνομες και οι προειδοποιήσεις του Μπόρις Τζόνσον είναι μόνο μια οδηγία». Η υφυπουργός επέμεινε ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τους πολίτες και θεωρεί πως θα επιδείξουν σύνεση.

Ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση δημιούργησε στους Βρετανούς η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Υγείας Λόρδου Μπέθελ, ο οποίος ανέφερε πως τα ταξίδια οπουδήποτε στο εξωτερικό είναι επικίνδυνα και αυτά τα ταξίδια δεν είναι για να γίνουν αυτή τη χρονιά. Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις τόνισε πως τα ταξίδια στις χώρες της «πορτοκαλί» λίστας είναι αποδεκτά, αν κάποιοι επιθυμούν να δουν φίλους ή συγγενείς.

Ο Τζορτζ Μόργκαν Γκρένβιλ, διευθυντής του γραφείου πολυτελών τουριστικών πακέτων «Red Savannah» δήλωσε ότι δεν βλέπει το νόημα του διαχωρισμού των «πορτοκαλί» χωρών από τις «κόκκινες», αν δεν επιτρέπεται σε κάποιον να ταξιδέψει προς αυτές και έκανε λόγο για «αστεία προσέγγιση» και για «συγκεχυμένα μηνύματα» από την κυβέρνηση
Κλείσιμο
Τζόνσον.

Παρά τις παραινέσεις του Μπόρις Τζόνσον, υπολογίζεται πως πέντε εκατομμύρια Βρετανοί έχουν κλείσει διακοπές στις χώρες της «πορτοκαλί» λίστας, ειδικότερα, σε αυτές που βρίσκονται στην Ευρώπη ενώ η ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες να εισέρχονται στα εδάφη της χωρίς τεστ ή καραντίνα, αν η δεύτερη δόση
εμβολίου, που έχει την έγκριση της ΕΕ, έγινε δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Σήμερα η Ryanair ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία υπό τον τίτλο «Κλείσε μέχρι τις 20 Μαΐου. Ταξίδεψε τον Ιούνιο» (Book by 20 May. Travel in June), προσφέροντας στην τιμή των 5 λιρών αεροπορικά εισιτήρια για προορισμούς της «πορτοκαλί» λίστας, όπως είναι η Βαρκελώνη, το Δουβλίνο, η Κέρκυρα, το Βερολίνο, η Σαντορίνη και άλλοι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρυσοχοΐδης - Παρέδωσε φάκελο για το οργανωμένο έγκλημα

Εισηγητής Ευρωκοινοβουλίου: Επικριτική η έκθεση για Τουρκία - Να μην την αγνοήσει η Κομισιόν

Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης