Εμβόλιο κορωνοϊού της Moderna: Σήμερα η συνεδρίαση του EMA για την έγκρισή του

Εμβόλιο κορωνοϊού της Moderna: Σήμερα η συνεδρίαση του EMA για την έγκρισή του

Μετά το εμβόλιο της Pfizer, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επισπεύδει τη διαδικασία για να χορηγήσει έγκριση έκτακτης χρήσης και για το εμβόλιο της Moderna - Στο 94,1% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας απέναντι στην Covid-19

moderna-m1
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέρχεται σήμερα, εκτάκτως, με θέμα το εμβόλιο της εταιρείας Moderna κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Αρχικά, ο ΕΟΦ είχε ανακοινώσει πως θα συνεδρίαζε στις 12 Ιανουαρίου. Με νέα του ανακοίνωση στις 17 Δεκεμβρίου, είχε σημειώσει πως η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για τις 6 Ιανουαρίου, ωστόσο η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη, υποχρέωσε τον ΕΟΦ να «τρέξει» ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, συνεδριάζοντας σήμερα. 

Όπως έγραψε το Politico,  αν υπάρξει απόφαση θα γίνει η σχετική ανακοίνωση για την  επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου της Moderna - αν ωστόσο δεν υπάρξει κατάληξη , τότε η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τετάρτη. 

Έχει προηγηθεί, πριν τα Χριστούγεννα, η έγκριση χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με τους εμβολιασμούς να έχουν ήδη ξεκινήσει σε χώρες της Ευρώπης.Επίσης, είχε προηγηθεί η αντίδραση από την πλευρά της Γερμανίας , η οποία κατηγορούσε την Ρυθμιστική Αρχή για «πολύ αργή» αδειοδότηση των εμβολίων. 

 Το εμβόλιο της Moderna (mRNA-1273) έχει 94,1% αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19, συμπεριλαμβανομένης και σοβαρής νόσου, με καλό προφίλ ασφαλείας.

Στις 18 Δεκεμβρίου, η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε την οψιόν της για αγορά επιπλέον 80 εκατ. δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19.

Η συνολική δέσμευση παραγγελιών της Κομισιόν έως σήμερα είναι πλέον 160 εκατ. δόσεις και οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου σε ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021 ύστερα από την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, σύμφωνα με την εταιρία.

Ειδήσεις σήμερα: 
  
Γιάννης Μπουτάρης στον Δημήτρη Δανίκα: «Όσες γυναίκες είχα, τις ερωτεύτηκα όλες»

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

ΗΠΑ: «Τρομοκρατημένοι» οι πορνοστάρ από τα σχέδια της Κάμαλα Χάρις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης