Τραμπ μετά τη δολοφονία Φλόιντ: Δεν πρόκειται να μετονομάσουμε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις

Τραμπ μετά τη δολοφονία Φλόιντ: Δεν πρόκειται να μετονομάσουμε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις

Αξιωματούχοι είπαν ότι το Πεντάγωνο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού αρμόδιου για τον στρατό ξηράς Ράιαν ΜακΚάρθι, είναι ανοιχτό σε μια διακομματική συζήτηση σχετικά με τη μετονομασία στρατιωτικών βάσεων που φέρουν ονόματα ηγετών της Συνομοσπονδίας του Νότου 

BB13O6r7
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για μετονομασία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που φέρουν ονόματα ηγετών της Συνομοσπονδίας στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο της δεκαετίας του 1860, απορρίπτοντας σχετικές εκκλήσεις που έγιναν μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Έως και δέκα βάσεις φέρουν τα ονόματα των ηγετών της Συνομοσπονδίας, όπως το Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα, ένα από τα μεγαλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Φορντ Χουντ στο Τέξας. Οι συζητήσεις σχετικά με τη μετονομασία τους προέκυψαν ως έναν τρόπο επίτευξης φυλετικής συμφιλίωσης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εκπαίδευσαν και ανέπτυξαν τους ΗΡΩΕΣ μας σε αυτά τα Ιερά Εδάφη (Hallowed Grounds) και κέρδισαν δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Επομένως, η κυβέρνησή μου δεν θα εξετάσει καν την μετονομασία αυτών των Υπέροχων και Φημισμένων Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων...», είπε ο Τραμπ σε ένα tweet.

Η βασική αιτία του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου ήταν η δουλεία των Αφροαμερικανών. Η κληρονομιά της δουλείας συνεχίζει να στοιχειώνει τις φυλετικές σχέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι είπαν ότι το Πεντάγωνο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού αρμόδιου για τον στρατό ξηράς Ράιαν ΜακΚάρθι, είναι ανοιχτό σε μια διακομματική συζήτηση σχετικά με τη μετονομασία στρατιωτικών βάσεων που φέρουν ονόματα ηγετών της Συνομοσπονδίας του Νότου. Το Φορτ Χουντ, για παράδειγμα, φέρει το όνομα του στρατηγού Τζον Μπελ Χουντ.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The Atlantic, ο απόστρατος στρατηγός και πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους ζήτησε την μετονομασία των βάσεων, επισημαίνοντας ότι οι άνδρες που ονοματίζουν αυτές τις στρατιωτικές βάσεις «διέπραξαν προδοσία, ανεξάρτητα πόσο αγωνίστηκαν» πολεμώντας για τη Συνομοσπονδία.

Κλείσιμο
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι σε συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι το HBO απέσυρε την ταινία για τον Εμφύλιο Πόλεμο "Gone with the Wind" και διερωτήθηκε «Πού βάζεις τα όρια;»

«Πρέπει ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ο Τόμας Τζέφερσον να διαγραφούν από την Ιστορία;», είπε για τον πρώτο και τον τρίτο Αμερικανό πρόεδρο, οι οποίοι είχαν στην ιδιοκτησία τους, δούλους.

Είπε ότι η μετονομασία των βάσεων είναι «απόλυτα καταδικασμένη για τον πρόεδρο».

Νωρίτερα ο Τραμπ ανακοίνωσε τη διοργάνωση νέων προεκλογικών συγκεντρώσεων σε τέσσερις πολιτείες: την Φλόριντα, την Αριζόνα, την Βόρεια Καρολίνα και την Οκλαχόμα.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν έκρυψε ποτέ την ανυπομονησία του για την επανέναρξη των προεκλογικών του συγκεντρώσεων που σταμάτησαν τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Η προεκλογική του ομάδα δεν παρείχε σε αυτό το στάδιο καμία ένδειξη για τις συνθήκες υγεινής υπό τις οποίες θα διοργανωθούν αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Ειδήσεις σήμερα

Ανησυχητική χαλάρωση: 246 «σπασίματα» της καραντίνας - 15.181 άτομα σε κατ' οίκον περιορισμό

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε 99 ετών: Απαρνήθηκε την ελληνική καταγωγή του για να παντρευτεί την Ελισάβετ

Σοφία Βεργκάρα: H απίστευτη βίλα των 26 εκατ. δολαρίων που απέκτησε στο Λος Άντζελες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης