Σάλος στην Αγγλία με το «αρρωστημένο» σύνθημα για τον αδικοχαμένο Γκάρι Σπιντ

Σάλος στην Αγγλία με το «αρρωστημένο» σύνθημα για τον αδικοχαμένο Γκάρι Σπιντ

«Ανεγκέφαλοι» οπαδοί της Σάντερλαντ τραγούδησαν αρρωστημένο σύνθημα για τον αδικοχαμένο Γκάρι Σπιντ και η φίλαθλη κοινότητα της Αγγλίας πέρασε στην αντεπίθεση

SPEED
To 2011 o Γκάρι Σπιντ βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, προκαλώντας σοκ στο Νησί. Οκτώ χρόνια αργότερα μια μικρή μερίδα «ανεγκέφαλων» της Σάντερλαντ τραγουδούσε ένα αρρωστημένο σύνθημα για τις αιτίες που οδήγησαν τον πρώην μέσο της Νιούκαστλ στην αυτοκτονία.

Το μίσος που διέπει το ντέρμπι του Τάινσάιντ στη Βορειοανατολική Αγγλία, μεταξύ Σάντερλαντ και Νιούκαστλ είναι γνωστό πως πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι λοιπόν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε από τους οπαδούς της Σάντερλαντ αλλά αυτή τη φορά διαδόθηκε περαιτέρω μέσω των social media, αφού το βίντεο που τους δείχνει να το τραγουδάνε έφτασε 20.000 θεάσεις στο Twitter με αποτέλεσμα να προκαλέσει γενική κατακραυγή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Sunderland fans sing about Gary Speed Death. 21/09/19 Shocking!

Οι Αγγλοι αντέδρασαν, ο σύλλογος Βρετανών οπαδών στάθηκε στην αρρωστημένη συμπεριφορά αυτών που επιδόθηκαν σε αυτή την ενέργεια και ζήτησε τη δια βίου απαγόρευση της εισόδου τους στα γήπεδα.

Η Σάντερλαντ επίσης δεν έμεινε άπραγη και ο πρόεδρος της Στιούαρτ Ντόναλντ με επίσημη ανακοίνωσε καταδίκασε τα όσα έγιναν λέγοντας «Είναι αηδιαστικό. Ντρέπομαι... Απαράδεκτο, αδικαιολόγητο, η οικογένεια του Σπιντ αξίζει τη στήριξη όλων. Ηταν απλά λάθος και άρρωστο αυτό που έγινε» κατέληξε.

Η αστυνομία πάντως ενημέρωσε ότι ερευνά το βίντεο με σκοπό να ταυτοποιήσει αυτούς που βεβήλωσαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Ουαλού άσου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης