Το όνομά του είναι Τάγκι Ασκάρ και στα νιάτα του ήταν ο σπουδαιότερους καταδύτης της Ασίας και ο σημαντικότερος στο Ιράν.
Σήμερα, στα 100 του χρόνια, συνεχίζει να κάνει βουτιές σε αγώνες Masters και ταξίδεψε από το Ιράν στη Ντόχα για να δείξει το ταλέντο του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.
Ο 100χρονος Ιρανός καταδύτης έκανε βουτιά από πλατφόρμα 1 μέτρου πριν από τον αγώνα 3μ στις γυναίκες και αφού βγήκε από το νερό αποθεώθηκε και δάκρυσε.
Ο Τάγκι Ασκάρ πρίν από 73 χρόνια κέρδισε τα ασημένια και χάλκινα μετάλλια στους εναρκτήριους Ασιατικούς Αγώνες στο Νέο Δελχί (1951) ενώ πριν από 59 χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
«Όταν αγωνιζόμουν σε εθνικό επίπεδο, το τελευταίο πρωτάθλημα που συμμετείχα ήταν όταν ήμουν 41 ετών» είπε ο 100χρονος και συνέχισε: «Πάντα αγαπούσα τις καταδύσεις από την από τότε που ήμουν έφηβος μέχρι σήμερα.Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 1951 έως τώρα, εκτός από την απόδοσή μου!».
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.