Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα IQFOIL: H Ελλάδα στον «χρυσό» στόλο με Κοκκαλάνη, Τσορτανίδη

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα IQFOIL: H Ελλάδα στον «χρυσό» στόλο με Κοκκαλάνη, Τσορτανίδη

Eξασφάλισαν την είσοδό τους στους πρώτους «57» των αγώνων και αυτό σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια της διοργάνωσης ανταγωνιστούν με τους καλύτερους του κόσμου

ellas
Η μεγάλη είδηση που αφορά στην Ελλάδα από την 3η, σε αγωνιστικό επίπεδο, ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος IQFOIL το οποίο συνεχίζεται στην Πάτρα ήταν η είσοδος του Βύρωνα Κοκκαλάνη και του Λεωνίδα Τσορτανίδη στον «χρυσό» στόλο της διοργάνωσης!

Μία τεράστια επιτυχία για Ελληνικά πανιά, που δείχνει και τη συνεχή άνοδο του ιστιοπλοϊκού κινήματος της χώρας μας.

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ήταν 37ος και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης 49ος. Έτσι εξασφάλισαν την είσοδό τους στους πρώτους «57» των αγώνων και αυτό σημαίνει ότι θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια της διοργάνωσης ανταγωνιστούν με τους καλύτερους του κόσμου!

Και γιατί οι καλύτεροι του κόσμου, ενώ πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Γιατί η διοργάνωση έχει χαρακτήρα Open, αφού από την Πάτρα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ποιοι θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Χάγη τον προσεχή Αύγουστο. Και από το Παγκόσμιο θα κριθούν ποιοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες θα κερδίσουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Κλείσιμο
Σήμερα διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδρομίες για τον «χρυσό» και άλλες τέσσερις για τον «ασημένιο» στόλο.

Στους Άνδρες στον «χρυσό» στόλο προηγείται ο Γερμανός Sebastian Koerdel με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να βρίσκεται στην 37η θέση και τον Λεωνίδα Τσορτανίδη στην 45η θέση.
Στις Γυναίκες στον «χρυσό» στόλο προηγείται η Sharon Kantor από το Ισραήλ. Στον «αργυρό» στόλο η Δανάη Ποντίφηξ βρίσκεται στην 11η θέση.

To Open Patras European Championship IQFOiL 2023 διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την κλάση IQFOiL και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιμάρμαρο: Θρήνος για τον 30χρονο ειδικό φρουρό που σκοτώθηκε στο τροχαίο - O Ηλίας γύριζε από τη δουλειά του

Εκλογές 2023: Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για το πώς θα ψηφίσουμε στις 21ης Μαΐου

Γερμανία: Τούρκοι τα θύματα στο εργοστάσιο της Mercedes - Τους πυροβόλησε υποστηρικτής του PKK
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης