Στην αντεπίθεση ο προπονητής της Παρί, Κριστόφ Γκαλτιέ: «Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, αποφάσισα να κινηθώ νομικά»

Στην αντεπίθεση ο προπονητής της Παρί, Κριστόφ Γκαλτιέ: «Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, αποφάσισα να κινηθώ νομικά»

Ο Γάλλος τεχνικός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει κάνει το οποιοδήποτε ρατσιστικό σχόλιο και προανήγγειλε μηνύσεις εναντίον αυτών που διέρρευσαν και υιοθέτησαν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς

Christophe_Galtier
Ο Κριστόφ Γκαλτιέ αρνήθηκε ότι είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προπονητής της Νις, καθώς η εισαγγελία της Νίκαιας ξεκίνησε σήμερα (14/4) προκαταρκτική έρευνα για «διακρίσεις λόγω καταγωγής και θρησκείας».

«Αποφάσισα να κινηθώ νομικά εναντίον όσων παραβίασαν την τιμή μου και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος με την έναρξη έρευνας», είπε ο Γκαλτιέ σε συνέντευξη Τύπου πριν από τη αυριανή (15/4) αναμέτρηση με τη Λανς.

«Όπως πολλοί από εσάς, έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια που μου αποδόθηκαν και τα οποία μεταδόθηκαν με ανεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε ο Γκαλτιέ.
«Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία τους».

Η Παρί Σεν Ζερμέν είπε ότι υποστήριξε τον προπονητή της: «Η Παρί Σεν Ζερμέν υποστηρίζει τον Κριστόφ Γκαλτιέ και εύχεται το δικαστικό σύστημα να ρίξει φως στην αλήθεια σχετικά με τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του προπονητή μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική ομάδα.

Αρκετοί προπονητές της Ligue 1 και ποδοσφαιριστές που έπαιξαν υπό τον Γκαλτιέ υποστηρίζουν τον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν:
«Δούλεψα με τον Γκαλτιέ και δεν ένιωσα ποτέ αρνητική συμπεριφορά από αυτόν σχετικά με τη θρησκεία ή την εθνικότητά μου. Είναι σπουδαίος προπονητής καθώς και σπουδαίος άνθρωπος», είπε ο Τούρκος επιθετικός Μπουράκ Γιλμάζ, ένας μουσουλμάνος που κέρδισε τον τίτλο της Ligue 1 με τη Λιλ το 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Πώς η ζωγραφιά 9χρονης μαθήτριας στο σχολείο «πυροδότησε» υποψίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ισπανία: Αθλήτρια βλέπει για πρώτη φορά τον ήλιο αφού έζησε 500 μέρες σε σπηλιά βάθους 70 μέτρων

Κρήτη: Συνελήφθη και οδηγείται στο αυτόφωρο η οδηγός που πάτησε σκυλάκι εν ψυχρώ – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης