Μίλαν: Πρωταθλήτρια Ιταλίας για 19η φορά!

Μίλαν: Πρωταθλήτρια Ιταλίας για 19η φορά!

Μετά από 11 χρόνια απουσίας η Μίλαν επέστρεψε στην κορυφή της Serie A και έφτασε τα 19 πρωταθλήματα Ιταλίας - Στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας της Σασουόλο με 2 γκολ του Ζιρού και ένα του Κεσί - Έμεινε στο -2 η Ίντερ που κέρδισε με 3-0 την Σαμπντόρια

ziroy
Για 19η φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά από 11 χρόνια η Μίλαν στέφτηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας. 

Το σκουντέτο παρέμεινε στο Μιλάνο μόνο που πήγε στην Μίλαν και η Ίντερ έμεινε στην 2η θέση με -2 βαθμούς (86-84) από την Μίλαν. 

Οι ροσονέρι κατέκτησαν την πρώτη κούπα τους μετά από το 2011 και την σφράγισαν κερδίζοντας με 3-0 εκτός έδρας την Σασουόλο. Από την άλλη η Ίντερ επικράτησε με 3-0 της Σαμπντόρια στο Μεάτσα αλλά έμεινε με την χαρά. 




Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6howdqdyi1)

Κλείσιμο
Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού ο οποίος πέτυχε 2 γκολ από ασίστ του Λεάο στο 17' και στο 32'. Το τελικό 3-0 έγραψε στο 36΄ ο Κισέ και η Μίλαν καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση τίτλος. 

Στο 70' πέρασε στο γήπεδο στη θέση του Ζιρού ο Ζλάταν ο οποίος ήταν στην ομάδα στο πρωτάθλημα του 2011. Ο Σουηδός σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε.  Για την Σασουόλο αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Γιώργος Κυριακόπουλος. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6i1ya2uhpl)


Περισσότεροι από 18.000 φίλαθλοι της Μίλαν βρέθηκαν στην έδρα της Σασουόλο και την μετέτρεψαν σε Μεάτσα. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6f9nisprux)


Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Καλουλού, Τομόρι (81' Ρομανιόλι), Ερναντέζ, Τονάλι (46' Μπενασέρ), Κεσί, Σαλεμάκερς (81' Φλορέντσι), Κρούνιτς (73' Ντίαθ), Λεάο, Ζιρού (72' Ιμπραΐμοβιτς)





Ίντερ - Σαμπντόρια 3-0: Παρέδωσε τα σκήπτρα

Η Ίντερ γνώριζε πως μόνο με ήττα της Μίλαν θα κατακτούσε το πρωτάθλημα, όμως η συμπολίτισσα δεν της έκανε τη χάρη και κατέστησε τη νίκη των Νερατζούρι επί της Σαμπντόρια ανούσια (3-0). Παρά το άνετο τρίποντο, οι Νερατζούρι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στο -2 από τους πρωταθλητές Ροσονέρι, παραδίδοντας έτσι τα σκήπτρα που διατηρούσαν από τον περασμένο Μάιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck6hv0hc21hl)


Το σκορ για την Ίντερ άνοιξε ο άνοιξε ο Πέρισιτς στο 49΄και μαζί το δρόμο τη νίκης, με τον Κορέα να παίρνει τη σκυτάλη και να καθαρίζει μέσα σε δυο λεπτά. Αρχικά ο Αργεντινός έγραφε το 2-0 στο 55΄και στο 57΄κλείδωσε τη νίκη με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν για τους Νερατζούρι με μια γλυκόπικρη νίκη.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Πέρισιτς, Τσαλχάνογλου, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Κορέα, Λαουτάρο

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζιαμπάολο): Αουντέρο, Μπερεζίνσκι, Γιοσίντα, Φεράρι, Αουγκέλο, Βιεϊρά, Καντρέβα, Σαμπίρι, Ρινκόν, Θόρσμπι, Καπούτο





Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας, Κοσιώνη, Πανταζάρας: Ποιοι βρέθηκαν στις κερκίδες για τον τελικό Κυπέλλου

Ριψοκίνδυνη δοκιμασία πίσω από το θάνατό του 14χρονου; Οι μαρτυρίες που δείχνουν δυστύχημα

Επικίνδυνο παιχνίδι ανήλικων μέσω TikTok στο Βόλο - Πετάγονται ξαφνικά μπροστά σε διερχόμενα αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης