Super League 1 play off, ΑΕΚ - Αρης 0-0: Με το μυαλό στις διακοπές

Super League 1 play off, ΑΕΚ - Αρης 0-0: Με το μυαλό στις διακοπές

Mατς που θα περάσει γρήγορα στη λήθη ήταν αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο - Το 0-0 που... σφράγισε την αναμέτρηση έδωσε την 3η θέση στην Super League 1 στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης - Δοκάρι ο Τσιγκρίνσκι

5305035
ΑΕΚ και Άρης, έχοντας εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν με ένα ισόπαλο 0-0 στο ΟΑΚΑ. Το μοναδικό ενδιαφέρον που είχε η αναμέτρηση ήταν το ποια από τις δύο ομάδες θα τερμάτιζε στην 3η θέση στην τελική κατάταξη. Και με τη λευκή ισοπαλία η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που την κατέκτησε, με την Ένωση να ολοκληρώνει μια αποτυχημένη σεζόν στην 4η θέση. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και αρκετά καλές στιγμές με κορυφαία το δοκάρι του Τσιγκρίνσκι στο 37'. Το δεύτερο μέρος ήταν... σβηστό με τον Άρη να έχει μια πολύ καλή στιγμή με τον Μαντσίνι στο 73' και το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbewivh21k7l-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Μάντζιος
Ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε την τριάδα στην άμυνα σε σχηματισμό 3-4-3 με τον Λιβάι Γκαρσία να επιστρέφει στην αποστολή, αλλά να κάθεται στον πάγκο. Στο τέρμα επανήλθε ο Τσιντώτας, τριάδα στην άμυνα οι Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης, στην αριστερή πλευρά ο Λόπες, στη δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος και στον άξονα το δίδυμο των Σάκχοφ και Σιμάνσκι. Την τριπλέτα στην επίθεση αποτελούσαν ο Μάνταλος με τον Τάνκοβιτς στα άκρα και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Όσον αφορά τον Άκη Μάντζιο στον Άρη, αυτός παρέταξε το κλασικό 4-2-3-1 που συνηθίζει. Ο Κουέστα ήταν στα δοκάρια, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ και Σούντγκρεν τετράδα στην άμυνα, Σάσα και Ματίγια οι δύο στον άξονα και οι Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Γκάμα πίσω από τον προωθημένο Μάνο.

Η ΑΕΚ την υπεροχή, τις ευκαιρίες, αλλά...
Κλείσιμο
ΑΕΚ και Άρης πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, ωστόσο αν κάποια ομάδα έπρεπε να προηγείται αυτή ήταν η Ένωση, η οποία είχε τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών και αρκετές καλές στιγμές στην τελική τρίτη, ωστόσο δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Την ίδια στιγμή οι κιτρινόμαυροι δεν έδιναν τη δυνατότητα στον Άρη να απειλήσει πραγματικά, κλείνοντας καλά τους χώρους στα μετόπισθεν.

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο παιχνίδι και μόλις στο 2' κατάφερε να βρει δίχτυα, όταν ο Μάνταλος ανάγκασε με σουτ τον Κουέστα να αποκρούσει και ο Τάνκοβιτς στο ριμπάουντ σκόραρε, όμως το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς ο Σουηδός εξτρέμ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 13' με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά ο Κουέστα και πάλι σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τάνκοβιτς στο 22' έπειτα από σέντρα του Μπακάκη, με τον Ισπανό γκολκίπερ του Άρη να λέει «όχι».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbethx5a3q4h-sf)


Η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Τσιντώτας με το ένα χέρι απέκρουσε σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Γκάμα. Ήταν ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι παίκτες του Μάντζιου ισορρόπησαν, ωστόσο σχετικά γρήγορα η ΑΕΚ πήρε και πάλι τα ηνία του ματς. Στο 34' η Ένωση φώναξε για πέναλτι όταν έπειτα από κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι μετά από κόρνερ του Τάνκοβιτς η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Σάκιτς, όμως ο Τρεϊμάνις δεν έδειξε κάτι, ενώ δεν κλήθηκε και στο VAR.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 37', μια φάση... φωτοτυπία λίγο έλειψε να φέρει και το γκολ για την ΑΕΚ, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι στάθηκαν άτυχοι. Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

«Σβηστό» δεύτερο μέρος και... όλα στο μηδέν
Ο Χιμένεθ με την έναρξη του δευτέρου μέρους φρέσκαρε τον άξονα του, με τους Γαλανόπουλο και Κρίστιτσιτς να περνούν στις θέσεις των Σάκχοφ και Σιμάνσκι. Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο, με τον Άρη να προσπαθεί κυρίως να βρει κάποια αντεπίθεση για να απειλήσει και τον Μάντζιο να αλλάζει τον Μάνο με τον Μαντσίνι. Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, δεν είχε ρυθμό, ούτε φάσεις σε αντίθεση με τα πρώτα 45 λεπτά...

Ένας τραυματισμός του Σβάρνα ανάγκασε τον Χιμένεθ να περάσει στο παιχνίδι τον Νεντελτσιάρου, ενώ την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί, έκανε και ο Λιβάι Γκαρσία αντικαθιστώντας τον Τάνκοβιτς. Ο Άρης είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, με τον Κουέστα πάντως να επεμβαίνει ξανά στο 72' σε σουτ του Ανσαριφάρντ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Γκάμα έκανε το γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα εξ επαφής. Ο Μάντζιος στο τελευταίο τέταρτο φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή με τους Μπρούνο και Σίλβα να αντικαθιστούν τους Μπερτόγλιο και Γκάμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbevjldd37cp-sf)


Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Νεντελτσιάρου που είχε προωθηθεί, μπήκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή του Άρη αλλά ο Ρόουζ με ένα καθοριστικό τάκλιν πήρε τη... μπουκιά από το στόμα του Ρουμάνου στόπερ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από σέντρα του Μιτάι, ο Κρίστιτσιτς έπιασε από πλεονεκτική θέση την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο, με το 0-0 να διατηρείται έτσι ως το τέλος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbew4kqum20x-sf)


MVP: Ο Κουέστα χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές, κυρίως στο πρώτο μέρος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο ύψος τους: Σταθερό ματς τόσο από τον Τσιγκρίνσκι όσο και από τον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Το ίδιο και από τον Ρόουζ στην αμυντική γραμμή του Άρη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σάκχοφ έκανε αρκετά λάθη στο πρώτο μέρος στον χώρο της μεσαίας γραμμής και γι' αυτό αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει καμία φάση μέσα στο ματς πουν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ φωνάζει για πέναλτι στο 34' για χέρι του Σάκιτς έπειτα από κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι. Ο Λετονός διαιτητής Τρεϊμάνις δεν έδειξε κάτι, ενώ δεν κλήθηκε στο VAR για να τσεκάρει τη φάση, συμφωνώντας μαζί του.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Χαλαρό ματς, χωρίς άγχος στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και τον Άρη να ολοκληρώνουν τη σεζόν με το ισόπαλο 0-0. Η Ένωση είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος και θα έπρεπε να είχε πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε. Το δεύτερο μέρος ήταν κακό, ο Άρης είχε και από την πλευρά του μια καλή στιγμή, αλλά το παιχνίδι έμεινε στο... μηδέν. Το μοναδικό ενδιαφέρον που είχε η αναμέτρηση ήταν για το ποια ομάδα θα τερμάτιζε τρίτη στην τελική κατάταξη καθώς αμφότερες είχαν εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και τελικά αυτή είναι ο Άρης, σε μια αξιόλογη σεζόν για τους κίτρινους, με την ΑΕΚ να τερματίζει στην 4η θέση ολοκληρώνοντας μια αποτυχημένη σεζόν καθώς η έξοδος στην Ευρώπη δεν μπορεί να μετριάσει την κακή χρονιά των κιτρινόμαυρων...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας (64' Νεντελτσιάρου), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (72' Μιτάι), Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (46' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (46' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (64' Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (90' Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (74' Μπρούνο), Γκάμα (74' Σίλβα), Μάνος (56' Μαντσίνι)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης