Χρυσοχοΐδης: Αν δεν αντιμετωπίσουμε άμεσα το μεταναστευτικό, οι ροές θα περάσουν από πάνω μας

mixalis-xrixo-1

«Ο χρόνος μας κυνηγά και μας κυνηγά γιατί οι βάρκες στο Αιγαίο δεν σταματούν να έρχονται» είπε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Επιτάχυνση εξέτασης αιτημάτων ασύλου - επιστροφές μεταναστών - κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων. Αυτοί είναι οι κεντρικοί στόχοι του νομοσχεδίου για το Διεθνές Ασυλο και την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι αποτελεί εθνική ανάγκη η επίτευξη των «φιλόδοξων στόχων» που θέτουν οι προωθούμενες διατάξεις καθώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν πάρει επικίνδυνη τροπή.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, εάν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση, «οι ροές θα περάσουν από επάνω μας και όχι δίπλα μας»

«Ο χρόνος μας κυνηγά και μας κυνηγά γιατί οι βάρκες στο Αιγαίο δεν σταματούν να έρχονται. Όσο περνούν οι μέρες, έρχονται περισσότεροι γιατί έτσι έχει αποφασίσει η γείτονα χώρα. Αυτόν τον χρόνο που τρέχει πρέπει να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά. Δεν επιτρέπεται η φλυαρία» επισήμανε για να προσθέσει «Αποτελεί πεποίθησή μας ότι το μεταναστευτικό θα συνεχιστεί για δεκαετίες, είναι συστημικό με γεωπολιτική διάσταση και ανθρωπιστική. Ενέσκηψε στην Ελλάδα στην καρδία της κρίσης. Όμως αντιμετωπίστηκε δυστυχώς σαν κάτι έκτακτο και ξένο. Δεν είναι έτσι. Αν συνεχίσουμε σαν τη στρουθοκάμηλο να το κρύβουμε, τότε είναι βέβαιο ότι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας και όχι δίπλα μας».

Ο υπουργός άσκησε κριτική στην μεταναστευτική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η κατάσταση που παρέδωσε είναι εκρηκτική.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 υπάρχουν 68 χιλ εκκρεμείς αιτήσεις στην υπηρεσία ασύλου και 2,5 χρόνια για να προσδιοριστεί η δικάσιμος μιας αίτησης. Υπάρχουν 14 χιλ προσφυγές στην αρχή και περισσότερα από 2 χρόνια για την εξέτασή τους. Οι επιστροφές στην Τουρκια στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι μόλις 1.800. Αυτές οι στατιστικές δηλώνουν ότι το νομικό πλαίσιο που διέπει την αρχή προστασίας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Δεν παρέχει προστασία, στοιβάζει ανθρώπους σε ενδοχώρα και νησιά. Δεν διακρίνει ασυλούχους και μη, δεν επιστρέφει, δοκιμάζει τις αντοχές των δομών. Πρόκειται για αδιέξοδο. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι αδιέξοδο και παθητική πολιτική. Αυτές τις αβελτηρίες έρχεται να διορθώσει το νομοσχέδιο» είπε.

Ο ίδιος είπε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί:

- Να δημιουργήσει δομημένο σύνολο διατάξεων που θέτουν ως προτεραιότητα την εξέταση αιτημάτων ασύλου

- Να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε σε 60 ημέρες το πολύ να ολοκληρώνονται οι βασικές εργασίες εξέτασης ασύλου και να έχουμε μια πρώτη απόφαση.

- Να αποτρέψει κάθε παρελκυστικής τακτική με υποβολή μεταγενέστερων αιτημάτων. Υπάρχουν χιλιάδες αιτούντες που για 5-6 χρόνια περιμένουν χωρίς τελεσιδικία γιατί υποβάλλουν συνεχώς νέα αιτήματα

- Να προετοιμάσει από την πρώτη ημέρα τον αιτούντα. Το ζητούμενο είναι η ενσωμάτωση η ένταξη αυτών των ανθρώπων. Από την πρώτη ημερα ο αιτών οφείλει να γνωρίζει που βρίσκεται τι θα γίνει ποια τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του. Από την πρώτη ήμερα θα έχει ενημέρωση, προστασία, περίθαλψη και ταχύτητα»

Πάντως, ο κ. Χρυσοχοϊδης παραδέχθηκε ότι η επιτυχία του νομοσχεδίου θα κριθεί από τον τρόπο αντίδρασης της δημόσιας διοίκησης γι' αυτό και ανακοίνωσε ότι προχωρούν άμεσα 470 προσλήψεις για την στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου και η δημιουργία νέων διοικητικών δομών στο κτίριο Κεράνης, στην Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Ρόδο.

Προκειμένου δε να δείξει ότι προς ώρας η διοίκηση λειτουργεί με σοβαρές καθυστερήσεις ανέφερε ότι μόνο για την έγκριση δαπάνης για αλαλγή λαδιών αυτοκινήτου στο ΚΙΤ Σάμου χρειάζεται διαδικασία 6 μηνών.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης αντέκρουσε την κριτική της αντιπολίτευσης για γρήγορες διαδικασίες επεξεργασίας του νομοσχεδίου εξηγώντας ότι η διαβούλευση κράτησε 6 ημέρες και τηρήθηκε η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία. Πρόσθεσε δε ότι ενσωματώθηκαν όλες σχεδόν οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης και των φορέων καθώς και αρκετά σχόλια πολιτών κατά την διάρκεια της διαβούλευσης.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με «θωράκιση συνόρων και σαφές νομικό πλαίσιο εξέτασης του ασύλου»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ραμπο

Μπουμπουνησε καμία βάρκα να δούμε θα ξανά έρθουν;;; Θα δοκιμάσουν την τύχη τους;;;

Χαχαχαχαχαχαχα

Ναι φταιει ο ΣΡΖ. 4 μηνες η ΝΔ και οι ροες 5πλασιασθηκαν! Ισως φταιει και ο παππους του Τσιπρα. Εχω πεισθει οτι εσεις δε φταιτε . Μπεεεεεεεεεεεεεεεε

Ιστορικός

Η ονοματολογία τα λέει όλα. Ο γαλάζιος σύριζα συνεχίζει να αποκαλεί τους λαθροεισβολείς "πρόσφυγες", επιτρέποντας ανεγκέφαλες συγκρίσεις με τους αληθινούς πρόσφυγες που κάποτε έφυγαν διωγμένοι από άλλους βαρβάρους και βρήκαν καταφύγιο σε ό,τι έμεινε από την δική τους πατρίδα, την Ελλάδα. Σήμερα δεν υπάρχουν πρόσφυγες γιατί και οι ελάχιστοι που όντως φεύγουν από πόλεμο Συρίας είναι πρόσφυγες μόνο στην γειτονική τους Τουρκία που δεν έχει πόλεμο, που είναι ομόθρησκη και τους ταιριάζει, και δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Ελλάδα όπως οι Έλληνες αληθινοί πρόσφυγες του 1922. Δεν δικαιούνται να ...εμφανιστούν ακόμα και σε παραλία της Χαβάης, όπως λέει κάποιος, ζητώντας άσυλο! ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιούται άσυλο στην Ελλάδα, αφού δεν γίνεται πόλεμος σε όμορη της Ελλάδος χώρα. Πολύ περισσότερο που η μεγίστη πλειοψηφία δεν είναι Σύροι αλλά οικονομικοί λαθρομετανάστες από αμέτρητες αφροασιατικές μουσουλμανικές χώρες που έχουν πληρώσει αδρά για να έλθουν παράνομα να παρασιτήσουν σε ευρωπαϊκά επιδόματα. Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να διακηρύξει ότι δεν δίνει σε κανέναν άσυλο, διότι η όμορη χώρα απ' όπου έρχονται είναι ασφαλής, και να τους περιορίσει όλους σε στρατόπεδα, ιδανικά σε ακατοίκητα νησιά, όπου θα συντηρούνται και θα τους κατάσχεται κάθε περιουσιακό στοιχείο έναντι των εξόδων. Και απ' όπου θα στείλουν το μήνυμα στις χώρες τους ότι δεν θα είναι ποτέ ελεύθεροι στην Ελλάδα, πως όχι μόνο δεν έχει επιδόματα αλλά θα πληρώσουν για την φιλοξενία τους μέχρι την απέλαση! Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι "ροές". Δυστυχώς ο Μητσοτάκης είναι πολύ χειρότερος από τον Σαμαρά, ο οποίος είχε την Αμυγδαλέζα και δεν ντρεπόταν να τους λέει λαθρομετανάστες. Ο Μητσοτάκης είναι ένας εθνομηδενιστής νεοταξίτης στην γραμμή Μέρκελ και Μακρόν. Το πρόβλημα της Ελλάδος και της Δύσεως γενικά δεν είναι τόσο η προδοτική αριστερά, αλλά η νεοταξική πτέρυγα της δεξιάς που θέλει τον λαθροεποικισμό για ανανέωση εργατικών χεριών στην δημογραφικά θνήσκουσα Δύση. Αντί να επιστρέψουμε, όπως είναι η μόνη σωτηρία, στην παραδοσιακή κοινωνία, όπου οι γυναίκες θα ξανακάνουν παιδιά αντί να παριστάνουν ανεπιτυχώς τους άνδρες και να υποστηρίζουν την εισβολή αυτών που τις έχουν για ζώα, οι νεοταξίτες προτιμούν την υποκατάσταση από βαρβάρους ασύμβατους με τον δυτικό πολιτισμό. Και έχουν το θράσος να απαιτούν όλοι να δεχθούν τους εισβολείς που ηλιθίως δέχθηκαν και να συκοφαντούν αυτούς που θέλουν να σώσουν τις χώρες τους όπως ο Ορμπάν και οι άλλοι του Βίζεγκραντ, που είναι η μόνη ελπίδα που έμεινε στην Ευρώπη.

Χαχαχαχαχαχαχα

Ρε Ιστορικέ εχεις λυσεις. Εισαι μεγαλος σε παραδεχομαι! Μηπως μπορεις να λυσεις κ το προβλημα της φτωχειας στιν τριτο κοσμο!

Μονόκερως

Σε μια χώρα όπου, κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη, "μόνο για την έγκριση δαπάνης για αλλαγή λαδιών αυτοκινήτου στο ΚΙΤ Σάμου χρειάζεται διαδικασία 6 μηνών", τα πάντα θα πελαγοδρομούν στο διηνεκές. Αυτό το κράτος χρειάζεται κατεδάφιση και χτίσιμο από την αρχή (όχι από Έλληνες γιατί θα ξαναγίνει όπως ήταν). Δυστυχώς.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΚΟΥΣΕ ΡΕ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΥΛΟΥ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΣΥΛΟΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης