Μεταναστευτικό: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου - Οι 18 βασικές αλλαγές

migrants_ar

Στόχος να ξεχωρίζουν ταχύτατα  οι «"ικέτες" ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού» από όσους δεν πληρούν τα «χαρακτηριστικά του πρόσφυγα» - Θα τοποθετηθούν ο Μητσοτάκης και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί - Στο σχέδιο της κυβέρνησης και η μεταφορά περίπου 20.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά σε δομές στην ηπειρωτική χώρα - Νέο σχέδιο Ζεεχόφερ - Τι αλλάζει για την Ελλάδα

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει τα δικαιώματα όσων δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας και να επιστρέψει στην Τουρκία όσους δεν είναι πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι και με το συνολικό σχέδιο δράσης στο οποίο εντάσσεται και το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση στοχεύει στην μεταφορά περίπου 20.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα εως το τέλος του έτους ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αυξήσει κατακόρυφα τις επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία.

Στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατά την συζήτηση που προηγήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι στόχος των προωθούμενων διατάξεων είναι η παροχή προστασίας «μόνο στους "ικέτες" ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού» εξαιρώντας όσους δεν πληρούν τα «χαρακτηριστικά του πρόσφυγα». Υπογράμμισε δε ότι θα εξαλειφθεί το πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που «οδήγησε έναν απροσδιόριστο αριθμό υπηκόων τρίτων χώρων, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νόμιμη αιτία».

Ειδικότερα, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει σε: 

1) εισαγωγή σαφούς νομικού πλαισίου

2) διόρθωση δομικών σφαλμάτων του συστήματος παροχής ασύλου που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

3) εισαγωγή συστήματος εναρμονισμένο με τις επιταγές του ενωσιακού νομοθέτη

4) αντιμετώπιση των κλειστών συνόρων, των αυξημένων ροών, την αδυναμία της Ελλάδας να υποδεχθεί όσους μετανάστες επιθυμούν να έρθουν στην χώρα χωρίς να δικαιούνται προστασία

5) εισαγωγή κανόνων που θα ξεκαθαρίζουν ποια είναι τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και ποιες οι υποχρεώσεις τους

6) εξάλειψη της νομοθέτησης που αγνόησε ότι το δίκαιο διεθνούς προστασίας σκοπό έχει να προστατέψει μόνο τους «ικέτες» ως ύψιστη πράξη ανθρωπισμού, και όχι να διευρύνει τα όρια της έννοιας και να συμπεριλάβει πρόσωπα που στερούνται των ποιοτικών χαρακτηριστικών του πρόσφυγα

7) εξάλειψη των συνεπειών μιας νομοθέτησης που οδήγησε σε απροσδιόριστο αριθμό υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι παραμένουν στη χώρα χωρίς νόμιμη αιτία, που δεν προστατεύονται αλλά αφήνονται σε κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, που δεν εντοπίζονται από τις αρχές και κατά συνέπεια δεν επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους».

Ο ίδιος τόνισε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα εφαρμοστεί πρόγραμμα ταχύτατης εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφής στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε ότι η «δήθεν ευαισθησία» της προηγούμενης κυβέρνησης αποτυπώνεται «στο στοίβαγμα ανθρώπων σε στρατόπεδα – γκέτο και τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους». «Απεγκλωβίσαμε ασυνόδευτα από κρατητήρια και κελιά» είπε σε άλλο σημείο. Παράλληλα, μίλησε για «συστήματα» στα οποία μετείχαν ιδιώτες ιατροί και υπάλληλοι των υπηρεσιών ασύλου που είχαν στήσει «βιομηχανία» για να βαφτίζουν άκριτα ως «ευάλωτους λόγω μετατραυματικού στρες» αιτούντες άσυλο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το 76% των αιτήσεων ασύλου που καταθέτουν Αφγανοί ικανοποιείται όταν την ίδια ώρα το αντίστοιχο ποσοστό στην Γερμανία είναι 46%. «Γιατί; Έχουμε ειδική κατηγορία Αφγανών εμείς;» αναρωτήθηκε ενώ χαρακτήρισε «ντροπή της Ευρώπης» την Μόρια.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής Γιώργος Ψυχογιός κατηγόρησε τη ΝΔ για μετατροπή του προσφυγικού σε μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ ο συντριπτικός αριθμός των ανθρώπων, προέρχεται από χώρες με πολεμικές συρράξεις.

Παράλληλα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ υποστήριξαν ότι η περικοπή του ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο και η μειωμένη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσβάλει τόσο την ατομική, όσο και τη δημόσια υγεία. Ο κ. Γιώργος Καμίνης από το ΚΙΝΑΛ είπε πως «Η αυστηροποίηση του πλαισίου σε όλα τα επίπεδα κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα μεγάλο πλήθος, που είτε θα κρατείται, είτε θα περιφέρεται». Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Μυλωνάκης, εκτίμησε ότι ποσοστό όσων δικαιούνται άσυλο φθάνει στο 6-7% και δήλωσε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου.

Από το ΜέΡΑ 25, η κ. Μπακαδήμα ανέφερε ότι «το σχέδιο νόμου, αντί να κωδικοποιεί και να διευκολύνει τις διαδικασίες, κάνει το ακριβώς αντίθετο. Εισάγει περαιτέρω, ιδιαίτερα πολύπλοκες και κατακερματισμένες διαδικασίες», ενώ διαπίστωσε τη μείωση των εγγυήσεων των αιτούντων άσυλο, ακόμα και των ευάλωτων ομάδων και των ανηλίκων, θέτοντας εμπόδια στην όλη διαδικασία.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Να σημειωθεί ότι με τις προωθούμενες διατάξεις:

· Διατηρούνται οι Επιτροπές Προσφυγών ως δεύτερος βαθμός κρίσης. Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια μελέτης των στατιστικών δεδομένων τόσο της Υπηρεσίας Ασύλου, όσο και της Αρχής Προσφυγών και των Δικαστηρίων. Αλλάζουμε την σύνθεση των επιτροπών (δύο δικαστές και ένα μέλος από Ύπατη Αρμοστεία) και προβλέπουμε τρεις δικαστές.

· Προβλέπονται μονομελείς και τριμελείς συνθέσεις διότι έχει αποδειχθεί από τα στατιστικά των δικαστηρίων ότι η μονομελής σύνθεση εκδίδει τις αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα.

· Προβλέπεται για πρώτη φορά ότι σε περίπτωση που οι αλλοδαποί κατά την υποδοχή δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές, τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμούν την προστασία και παραπέμπονται σε διαδικασίες επιστροφής. Στόχος μας να μην μπουν καθόλου στο σύστημα όσοι εξαρχής ακόμα και πριν την καταγραφή τους δεν συμμορφώνονται.

· Μετά την καταγραφή, εφόσον οι αιτούντες τελικά παραμένουν στο σύστημα αλλά δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς, τότε η αίτηση τους εξετάζεται με ταχύρρυθμη εξέταση εντός 3 ημερών. Και αυτό διότι συνάγεται ότι έχουν υποβάλει την αίτηση μόνο για να καθυστερήσουν την απομάκρυνσή τους. Σε κάθε περίπτωση παραβιάζουν το καθήκον συνεργασίας τους και αυτό επιφέρει συνέπειες.

· Αλλάζει το καθεστώς κράτησης ώστε να μη χάνονται από την επιτήρηση των αρχών χιλιάδες αλλοδαποί, όπως γινόταν με την προηγούμενη διακυβέρνηση.

· Προβλέπεται ρητά ότι η παραβίαση των όρων και κανονισμών λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει ως συνέπεια την διακοπή της στέγασης και ουσιαστικά την αποπομπή των αιτούντων από αυτά.

· Μεταφέρονται οι ορισμοί της οδηγίας ως προς το τι συνιστά «μέλη οικογένειας» και απαλείφεται ο προηγούμενος ορισμός ο οποίος είχε εντάξει στην έννοια πρόσωπα που δεν προέβλεπε η Οδηγία.

· Ευάλωτοι πλέον είναι μόνο όσοι αναφέρονται στην Οδηγία και απαλείφεται το μετατραυματικό στρές ως λόγος ευαλωτότητας ενώ αυστηροποιείται η έννοια της ευαλωτότητας.

· Διορθώνεται ο ορισμός για το τι συνιστά τελεσιδικία και ιδίως τι συνιστά μεταγενέστερο αίτημα που δημιούργησε μέχρι σήμερα σωρεία προβλημάτων και παρελκυστικών αιτημάτων.

· Θεσπίζονται Κλιμάκια Ταχείας Συνδρομής της Υπηρεσίας Ασύλου. Τα Κλιμάκια Ταχείας Συνδρομής αμέσως μετά την κατάταξη της αίτησης ενημερώνουν τον αιτούντα για την πιθανή πορεία της υπόθεσής του. Έτσι ο αιτών ενημερώνεται ότι η αίτηση του μπορεί να απορριφθεί πολύ γρήγορα και θα υποχρεωθεί άμεσα σε επιστροφή.

· Μπαίνει τάξη στη διαδικασία της προκαταγραφής και της καταγραφής και προβλέπονται πλέον συνέπειες για όσους δεν συμμορφώνονται, ή για όσους δεν συνεργάζονται για να γίνει η καταγραφή τους.

· Ρυθμίζεται το ζήτημα των ιατρικών βεβαιώσεων με την πρόβλεψη αυτές να είναι μόνο από δημόσια νοσοκομεία και δημόσιους φορείς. Ενώ παράλληλα εφαρμόζεται η νομολογία των Διοικητικών Δικαστηρίων στο άσυλο και οι ιατρικές βεβαιώσεις θα πρέπει να φέρουν πλήρη αιτιολόγηση ως προς τα ευρήματά τους.

· Προβλέπονται ρητές προθεσμίες για την εξέταση των αιτήσεων και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία διοικητικά μέτρα για τη στελέχωση και τη στήριξη των υπηρεσιών μας.

· Προτείνεται «Κατάλογος ασφαλών χωρών» καταγωγής και ασφαλών τρίτων χωρών. Μία γενναία πολιτική απόφαση επιβεβλημένη από την πραγματικότητα αλλά και σε συμφωνία με την πρακτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

· Προβλέπεται η αυτοπρόσωπη παράσταση των αιτούντων σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, από την Υπηρεσία Ασύλου μέχρι και στα δικαστήρια.

· Προβλέπεται πως οι επιδόσεις μπορούν να γίνουν όχι μόνο στους αιτούντες αλλά και στους πληρεξούσιους δικηγόρους τους που καθίστανται αυτοδικαίως και αντίκλητοι.

· Προβλέπεται ότι η διάρκεια του δελτίου αιτούντος άσυλο είναι πλέον εννεάμηνης διάρκειας, προκειμένου να έρχονται πιο τακτικά σε επαφή με τις αρχές και να καθίσταται ακόμα πιο ευχερής ο εντοπισμός τους. Ενώ εξάλλου για πρώτη φορά συνδέεται η διάρκεια των δελτίων με την έκδοση της απόφασης και όχι με την επίδοση όπως συνέβαινε έως σήμερα.

· Σταματάει η «μηχανή παραγωγής προσφυγών» που έως σήμερα λειτουργούσε λόγω των κακών νομοθετικών επιλογών. Η προσφυγή στις Επιτροπές προϋποθέτει δικόγραφο με λόγους, και όχι ένα προεντυπωμένο έγγραφο που έως σήμερα χορηγείτο από την ίδια την υπηρεσία στους αιτούντες.

Βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

α) Να διορθωθεί το αδόμητο ελληνικό σύστημα ασύλου, που αδυνατεί λόγω εγγενών σχεδιαστικών σφαλμάτων να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα μέσα στην οποία λειτουργεί, όπως οι αυξημένες ροές και το γεγονός ότι ο Βαλκανικός διάδρομος προς την Ευρώπη παραμένει κλειστός,

β) Να τεθούν κανόνες, σαφείς και συγκεκριμένοι, βάζοντας τέλος στην αναρχία: στους αλλοδαπούς, στις δομές, στις υπηρεσίες, στην διαδικασία εξέτασης,

γ) Να εξαλειφθούν οι συνέπειες μίας ιδεοληπτικής νομοθέτησης που οδήγησε σε έναν απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών που δεν εντοπίζονται από τις αρχές και κατά συνέπεια δεν επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους, και

δ) Να διαμορφωθεί ένα νέο σύστημα ασύλου, συμπαγές, δομημένο, αυστηρό, δίκαιο, σχεδιασμένο υπό το φως των έκτακτων συνθηκών.

Βασικές αρχές του νομοσχεδίου είναι:

α) Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, όπως προβλέπει το Ενωσιακό δίκαιο,

β) Απαίτηση οι αιτούντες να συνεργάζονται με τις εθνικές αρχές,

γ) Ένταξη στο σύστημα ασύλου μόνο όσων αιτούντων έχουν προσφυγικό προφίλ και διατήρηση στο σύστημα μόνον όσων εξ αυτών συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους,

δ) Γρήγορη απένταξη από το σύστημα όσων παρελκυστικά υποβάλουν αιτήματα ασύλου.

Στόχος των παραπάνω παρεμβάσεων είναι η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός τριμήνου.

Νέο σχέδιο Ζεεχόφερ - Τι αλλάζει για την Ελλάδα

Την αναγκαιότητα μιας «νέας φιλοσοφίας» στη διαχείριση του προσφυγικού υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Όπως δήλωσε σε σύσκεψη με ομολόγους του από τις πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ χθες στο Μόναχο, ο Κανονισμός του Δουβλίνου «εδώ και πολύ καιρό δεν λειτουργεί πλέον και για αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για μια μελλοντική πολιτική ασύλου της ΕΕ». Στη συνάντηση ο κ. Ζέεχοφερ παρουσίασε στους υπουργούς Εσωτερικών από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία ένα σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού που έρχεται εν μέρει σε αντίθεση με τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Κεντρική του ιδέα είναι ότι οι διαδικασίες ασύλου της ΕΕ θα πρέπει μεν να ξεκινούν στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αλλά θα ολοκληρώνονται σε άλλα κράτη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής, και βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, ισχύει ότι αρμόδιες για ολόκληρη της διαδικασία παροχής ασύλου είναι οι χώρες πρώτης εισόδου στην ΕΕ. Με άλλα λόγια, κράτη όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα.

Το σχέδιο Ζέεχοφερ προβλέπει ότι μελλοντικά στις χώρες αυτές θα γίνεται μόνο η προκαταρκτική εξέταση του δικαιώματος παροχής ασύλου. Δηλαδή, θα εξετάζεται και θα αποφασίζεται στη βάση ενιαίων ευρωπαϊκών κριτηρίων αν κάποιος δικαιούται την παροχή προστασίας στην ΕΕ ή όχι. Όσοι δεν τη δικαιούνται θα επαναπροωθούνται με τη βοήθεια της Frontex στις χώρες προέλευσης. Αντιστρόφως, αιτούντες άσυλο με την προοπτική να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες θα προωθούνται στη συνέχεια σε εκείνα τα κράτη μέλη της ΕΕ που θα είναι πρόθυμα να τους δεχτούν. Εκεί, σε ένα δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, θα αποφασίζεται οριστικά για το αίτημα ασύλου.

Στόχος του κ. Ζέεχοφερ είναι να προετοιμαστεί ως τη Γερμανική Προεδρεία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ένα σχέδιο πρότασης προκειμένου να αντικαταστήσει το Δουβλίνο.

Την στήριξη του για την πρόταση Ζέεχοφερ εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του Μονάχου. Ενώ χαρακτήρισε τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών «πρακτικό πολιτικό», ενημέρωσε ότι η πλειοψηφία των ομολόγων του στηρίζουν τα σχέδιά του. Στήριξη παρέχουν και οι Σοσιαλδημοκράτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κ.Ο. για θέματα μετανάστευσης Λαρς Καστελούτσι, το κόμμα του υποστηρίζει ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου με διαδικασίες στα εξωτερικά σύνορα, απ' όπου θα γίνεται τόσο η κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και η απέλαση εκείνων των οποίων θα απορρίπτεται το αίτημα για την παροχή ασύλου.

Κριτική άσκησε η γερμανική οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Pro Asyl. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Γκύντερ Μπούργκχαρντ τα σχέδια του υπουργού Εσωτερικών «αναιρούν το κράτος δικαίου». Οι αιτούντες ασύλου στα σύνορα θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην έχουν νομική εκπροσώπηση και ούτε να μπορούν να προσφύγουν μετά από αρνητικές διοικητικές αποφάσεις σε δικαστήρια. Στόχος του εγχειρήματος Ζέεχοφερ είναι να καθιερωθούν «συνοπτικές διαδικασίες» με τους πρόσφυγες «στο περιθώριο», δήλωσε ο κ. Μπούρκχαρντ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (113)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 10% ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΨΥΧΟΓΙΕ?ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΗΣΥΧΗ.ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1,8 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ?

Ξενοφωντας

Πολυ σωστα τα λες πατριωτη Πασοκτση. Δυστυχως ο Συριζα ειναι ο λαθρομεταναστης καταληψιας της Δημοκρατικης Κεντρωας Παραταξης. Μπλεξαμε. Αν ζουσε σημερα ο Ανδρεας, θα εβαζε ενα τελος στη μουσουλμανικη λαθροεισβολη.

συφωνω με τους απο κατω

και προσθετω, καταργηση των λαθροεπιδοματων και κλεισιμο ολων των μκο!

ΑΚΟΜΑ

στα λόγια και τα ψηφίσματα είσαι Κυριάκο??? Το ΠΡΩΤΟ νομοσχέδιο έπρεπε να ήταν αυτό από τις 8/7/19, την άλλη μέρα!! Έννοια σου Κυριάκο και εμείς δεν ψηφίσαμε "Βενιζέλο" αγόρι μου που ονειρεύεσε να γίνεις! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ψηφίσαμε και θα τα πούμε στις επόμενες εκλογές αν υπάρχει ακόμα Κράτος.....

Ξενοφωντας

ΟΛΟΙ οι Ευρωπαιοι εκλεισαν τα συνορα τους στη μουσουλμανικη εισβολη. Δε γινανε ΟΛΟΙ ξαφνικα ακροδεξιοι. Αναγκαια κινηση αυτοσυντηρησης εκαναν, εναντι αναριθμητων, 100δων εκατομμυριων ΜΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΙΜΩΝ ανθρωπων, που απειλουν να κατατρεψουν τις Ευρωπαικες κοινωνιες. Τα συνορα εστω και τα θαλασσια κλεινουν, πολιτικη βουληση απλα να υπαρχει. Εξαλλου pushback δεν κανουν και η Ιταλια και η Ισπανια; Σε ξερονησια δεν τους στελνουν στη Δανια και την Αυστραλια; Η συντριπτικη πλειοψηφια του Ελληνικου λαου, ΑΠΑΙΤΕΙ να κανουμε απλα αυτα που κανουν και οι αλλοι.

Γιώτα

Είναι απλό, κόψτε την επιχορήγηση. Μην σπαταλάτε τους φόρους μας, δεν μπορούμε να ταΐσουμε ταυτόχρονα τους όλους τους πεινασμένους από την Ασία και την Αφρική. Γίνετε συστηματική κλοπή στους Έλληνες από την ΑΑΔΕ, έτσι βγαίνουν τα επιδόματα.

Αγύριγο κεφάλι

Πρώτος "παράνομος" ΙΚΕΤΗΣ (γνωστός) στην Μυθο-Ιστορία, ήταν ο γέρος πλέον Οιδίπους, όταν ήλθε ΤΥΦΛΟΣ στην Αρχαία Αθήνα και εζήτησε "Άσυλο" από τον βασιλιά Θησέα να αφήσει στο χώμα της Αθήνας το καταταλαιπωρημένο και γηρασμένο κουφάρι του!.. _______"Οιδίπους επί Κολωνώ"_ Σοφοκλέους!..___Με Αλέξη Μινωτή στον ομώνυμο ρόλο στην Αρχαία Επίδαυρο!..

CX

Το να εκμεταλεύονται οι κομουνιστές την αρχαία βιβλιογραφία δεν είναι κάτι καινούργιο. Το γεγονός ότι ο Οιδήπους ήταν Έλληνας το παρέβλεψες. Όχι ότι στο τέλος της ημέρας αυτό είναι ο καθοριστικός παράγων, αλλά επειδή κάνεις την παρομοίωση. Επίσης ζήτησε επίσημα άσυλο, δεν βγήκε από την βάρκα και είπε ήρθα. Δηλαδή έλεος!!!

κεφαλι αγυριστο

αγυριστο δεν ειναι αναγκη να πεισεις κανεναν, ο ιδιος ο πρωθυπουργος *σου* ειναι πιο αριστερος απο τον καταληψια και θελει να φερει πολυπολιτισμικη κοινωνια

ΓΝ

Μάλλον οι βάρκες που αποφάσισε το τελευταίο ΚΥΣΕΑ!! να αγοραστούν για το λιμενικό δεν ήταν η απάντηση Τελικά τι έγινε με εκείνο το σχέδιο που θα έφτιαχναν το καλοκαίρι και θα μας το λέγανε το Σεπτέμβρη αφού κατάλαβαν ότι το "πρόβλημα τελικά είναι πολυπαραγοντικό"? Πολυπαραγοντική είναι η ανικανότητά τους και η ιδεοληψία τους...... Το να περνάει ο Κυριάκος κάτω από τον έρποντα πήχη του Αλέξη θα έπρεπε να τους προβληματίσει εκεί στη ΝΔ Κι αν δεν πιάσουν, όπως μοιάζει πιθανό κάθε μέρα που περνάει, ούτε καν το ρυθμό ανάπτυξης του 2018 θα ήταν μια καλή αφορμή για να πανικοβληθούν! Πόσο πιο αποτυχημένος μπορεί να είσαι?

Lonely Heart

Το τι π@π@ριες διαβαζει κανεις εδω μεσα δεν περιγραφεται. Οι περισσοτεροι απο τους "σφοδρα ανησυχουντες" που σκουζουν και ολοφυρονται οτι παει "εχαθη η Ελλας" πιο πολυ για νοσταλγοι της αληστου μνημης Χρυσης Αυγης μου φαινονται, παρα οτιδηποτε αλλο. Η Χρυση Αυγη πεθανε και οι κλαθμοι και οι οδυρμοι δεν προκειται να την αναστησουν. Την λυση θα δωσει η ζωη και εαν δεν μπορεσει ο Κυριακος, τοτε αλλος δεξιος πολιτικος θα αναλαβει να φτιαξει την κατασταση. Ηρεμειστε λοιπον και αντι για μπουρδες γραψτε κατι που να εχει εστω καποια μικρη σχεση με την πραγματικοτητα. Οχι αλλα μοιρολογια. Οχι αλλη καταστροφολογια. Ο Αρμαγεδωνας αργει πολυ και εχουν γνωσην οι φυλακες.

ελ.λυση

και εσεις τα ιδια χαλια με τους συριζαιους ειστε, ελληνοφοβικοι και τουρκο-λαθρολαγνοι. την ελλαδα μονο ο βελοπουλος θα την σωσει. εσεις την καταστρεφετε γιατι εφαρμοζετε πολιτικη soros, διεθνιστικη και πολυπολιτισμικη και κατα της αυτοχθονιας των ελληνων.

Καμία πρόταση???

Σε κάθε περίπτωση ο Κούλης είναι παντελώς άχρηστος.....που δεν κατάφερε μέσα σε 100 ολάκερες ημέρες να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικά όταν παρέλαβε άριστες δομές, εξαιρετική οργάνωση και μόνο 75.000 αιτήσεις παγωμένες. Όμως κάντε κι εσείς καμία πρόταση να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάτε.....να τους πυροβολούμε όπως μας κατηγορούν οι Τούρκοι??? Να βουλιάζουμε τις βάρκες?? Θάλαμο αερίων όσοι περάσουν?? Πρακτικά πράγματα.....

Εάλω η Χώρα

Ενημερώσου/Διάβασε πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών η Αυστραλία ή το Ισραήλ και μετά γράφε τις απορίες σου. Εκτός εάν πιστεύεις ότι ο Κούλης ή ο Τσίπρας κλπ έλαβαν απο τον Θεό την εντολή όπως ο Μωυσής για να φέρουν τους λαθροεισβολείς στην Γή της Επαγγελίας (Ελλαδιστάν).

ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΗ -ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟ PUSH BACK- ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ κι εξηγώ: 1. θA ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΕΡΗΜΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΚΙ ΑΚΡΩΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ 2.ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ 17-25 ΕΤΩΝ 3. ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ -ΔΙΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ- ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ.... 4. ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ...πχ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.....ΘΕΛΟΥΝ!!! 5. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙ ΟΝΤΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ. 6 . ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΕΛΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΜΚΟ ........ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ Σ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΨΥΧΩΝ..... ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΤΕ.....!!!

@ Εάλω η Χώρα

Έχεις δίκιο ρε μεγάλε....πως δεν το σκέφτηκα! Αυστραλία και Ισραήλ.....ακριβώς ίδιες περιπτώσεις! Ιδία γεωγραφία, όμοια σύνορα και κοινοί γείτονες! Πες όμως και μερικές λεπτομέρειες να ενημερωθούμε κι εμείς οι αδαείς....

@καμια προταση

η λυση ειναι μια. push back, στεγαση των λαθροεισβολεων σε ακατοικητα νησια και σε λιγο καιρο απελαση ολωνων τους στην τουρκια η στις χωρες τους. να μη μεινει ουτε αφρικανικο η ασιατικο κουνουπι στην χωρα μας. εχουμε ηδη αρκετους ελληνοποιημενους αλλοδαπους δεν χρειαζομαστε και αλλους. δεν χρειαζομαστε ναρκωτικα, εγκληματικοτητα και αντικατασταση πληθυσμου. οποιος καταλαβε καταλαβε, οποιος δεν καταλαβαινει δικο του το προβλημα.

Χρόνης

Πρόεδρος Σύρων δηλώνει ότι οι επιτροπές ασύλου δωροδοκουνται,ο Χρυσοχοΐδης λέει ότι πολλοί γιατροί χορηγούν πλαστά δικαιολογητικά για ευαλωτοτητας, δικηγόροι εισπράττουν χιλιάδες έξτρα ευρώ ως νομικοί σύμβουλοι,κετερινγκ ψάχνονται για υπερτιμολογησεις.Υπαρχουν κι άλλα φυσικά...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης