Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων): Μαύρη Bίβλος η συμφωνία - Δεν ενδίδουμε σε κανένα πολιτικό φλερτ

Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων): Μαύρη Bίβλος η συμφωνία - Δεν ενδίδουμε σε κανένα πολιτικό φλερτ

Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα ενδώσει σε κανένα πολιτικό φλερτ

georgiadis
«Αυτή η συμφωνία είναι η Μαύρη Βίβλος. Και αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Εκχώρησε όλα όσα ποτέ καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε. Όνομα, γλώσσα, εθνότητα».

Αυτό υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η εκχώρηση του ονόματος στα Σκόπια είναι ο ορισμός της μειοδοσίας, ενώ απευθύνθηκε και προσωπικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα ενδώσει σε κανένα πολιτικό φλερτ.

«Όλοι οι πρόθυμοι συνάδελφοι που θέλετε να στηρίξετε την συμφωνία, θα είστε οι μόνοι στην ιστορία που θα προσφέρετε στο πιάτο των Σκοπίων την ονομασία 'Μακεδονία' και θα τη νομιμοποιήσετε σε συνθήκες ειρήνης. Αυτός είναι ο ορισμός της μειοδοσίας», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Εμείς στην Ένωση Κεντρώων είμαστε ξεκάθαροι. Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα. Και θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στον κ. Καμμένο ότι δεν ενδίδουμε σε κανένα πολιτικό φλερτ - και μάλιστα για άνθρωπο που έδωσε το στυλό για την υπογραφή της συμφωνίας».

Και ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε:

Κλείσιμο
«Τόσο εσείς που τη στηρίζετε, όσο και ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επικαλείστε ότι με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 δημιουργήθηκαν τρεις Μακεδονίες. Σε κανένα άρθρο της συμφωνίας δεν αναφέρεται η λέξη Μακεδονία. Με την απογραφή του πληθυσμού το 1921 στη Γιουγκοσλαβία, σε σύνολο 11 εκατομμυρίων 900.000 δηλώθηκαν 15 διαφορετικές γλώσσες. Κανένας δεν δήλωσε ότι μιλά τη μακεδονική γλώσσα».

Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο σύνταγμά τους υπήρχαν δώδεκα και όχι τρία αλυτρωτικά άρθρα όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

«Για μια ακόμα φορά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν αποδεχόμαστε όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη 'Μακεδονία' ή παράγωγό της. Και θα κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει για να την ακυρώσουμε. Για εμάς η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης