Υπόθεση Πετσίτη: Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Υπόθεση Πετσίτη: Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Δείτε τις υβριστικού περιεχομένου συζητήσεις που έκανε με φίλους του στο Facebook - Σάκης Παπαδόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: Χρειάζεται μηδενική ανοχή σε ό,τι προκαλεί το δημόσιο αίσθημα - Πώς συνδέεται ο Πετσίτης με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου, συνταξιδιώτη του Παππά στη Βενεζουέλα

petsitis-maximou_main01
Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τα σεισμικά κύματα που προκάλεσε η αποκάλυψη του «θαύματος» του στενού φίλου του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, έφθασαν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής Τρικάλων του κυβερνώντος κόμματος, Σάκης Παπαδόπουλος, πήρε σαφείς αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την υπόθεση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Μίλησε για την ανάγκη μηδενικής ανοχής σε ότι προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, επισήμανε πως όλοι έχουν ευθύνη για τις επιλογές τους, τους συνεργάτες και τους φίλους τους και ζήτησε κινήσεις αποκατάστασης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο «Στο Κόκκινο» στήριξε τον Μάνο Πετσίτη, φίλο του, πρώην σερβιτόρο, ο οποίος επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να έχει... έξι δουλειές και να είναι σύμβουλος επιχειρηματιών!

post01


Το εισόδημά του από 5000 ευρώ ξεπέρασε τις 200.000 αποτελώντας ένα πραγματικό... succes story, με την επιτυχία να «εκτονώνεται» στα μπουζούκια, δίπλα σε φίρμες της νύχτας. Βέβαια ο Μάνος Πετσίτης έκλεισε τη σελίδα του στο facebook, μετά τα δημοσιεύματα (στα Παραπολιτικά, το newsbomb και τον Ελεύθερο Τύπο), που αποκάλυψαν στο ευρύ κοινό την ύπαρξή του και την επιτυχία του.  Ωστόσο ορισμένες από τις συζητήσεις που έκανε παραμένουν με τον Μανώλη Πετσίτη να χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους «νταβατζήδες».

Τα «ΝΕΑ» χθες παρουσίασαν μία φωτογραφία που δείχνει τον κ. Πετσίτη σε ρόλο… Τσίπρα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το όνομά του φιγουράριζε στη φωτογραφία με τις προβλέψεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού για το εκλογικό αποτέλεσμα το 2015.

Κλείσιμο
Πέρα από τη στενή επαφή που έχει με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ενδεικτικό το βίντεο που παρουσιάσε ο ΣΚΑΪ και στο οποίο φαίνεται να στο γκρουπ που συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, στις 26 Ιανουαρίου 2015 -  κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ανέπτυξε σχέσεις και με μεγάλους επιχειρηματίες και μάλιστα η οικονομική του κατάσταση άλλαξε εντυπωσιακά. 

Οι υβριστικές συζητήσεις του κ. Πετσίτη 

post02
post03


Το βίντεο με τον Μανώλη Πετσίτη να περπατάει με τον Αλέξη Τσίπρα στην Καισαριανή

Πετσίτης


Ο κ. Παππάς από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» υποστήριξε πως όλος ο θόρυβος δημιουργήθηκε διότι «η Νέα Δημοκρατία «έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της» και «της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι στην οικονομία και σκανδαλολογεί ασύστολα«. «Έχει κάτσει, ψειρίζει τη μαϊμού, ψάχνει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση» προσέθεσε.

Ειδικά για το σκάνδαλο με τα χρέη της ELFE (εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη στην οποία μάλιστα εμφανίζεται να εργάζεται ο Μανώλης Πετσίτης) προς τη ΔΕΠΑ, ο υπουργός παρατήρησε πως η ΝΔ «έχει επιλέξει να σηκώσει πολιτική αντιπαράθεση, με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία, καθώς είναι σαφές ότι τα χρέη … δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως». «Τα άλλα», συμπλήρωσε, είναι για λαϊκή κατανάλωση λίγων 24ώρων, την έχουμε δει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις … σηκώνεται ένας αχός, φουσκώνουν κάποια μπαλόνια, που μετά από 48 ώρες σπάνε. Όποιος διαβάσει το ρεπορτάζ, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ακόμη μία τέτοια περίπτωση».

Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση: «Αν η Νέα Δημοκρατία "ψειρίζει τη μαϊμού", προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο. Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται».

Η υπόθεση έφθασε και στη Βουλή, καθώς κατέθεσε ερώτηση για το θέμα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

Νέες αποκαλύψεις από τα Νέα: Πώς ο Πετσίτης συνδέεται και με Αρτεμίου

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ των Νέων, υπάρχει σύνδεση του Πετσίτη και με έναν άλλο φίλο του Νίκου Παππά: τον δικηγόρο των off shore, Αρτέμιο Αρτεμίου. Είναι αυτός με τον οποίον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία, πάει ταξιδάκι μυστήριο στην Καραϊβική.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο κ. Πετσίτης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε για λογαριασμό Κύπριου δικηγόρου να προβεί σε συγκεκριμένη συναλλαγή στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικό στη σύσταση offshore εταιρειών.

Ο κ. Πετσίτης φαίνεται πως είχε στενές σχέσεις με Κύπριους δικηγόρους που συνεργάζονταν με τον Αρτεμίου. Για παράδειγμα λίγο καιρό μετά τον θόρυβο για την παρουσία Αρτεμίου στο Μαξίμου, ο Πετσίτης νοίκιασε σπίτι στο Χαλάνδρι για λογαριασμό συνεταίρου του.

Ο Μανώλης Πετσίτης, εμφανίζεται να συνεργάζεται και με άλλον εταίρο της ίδιας κυπριακής δικηγορικής εταιρείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κυπριακών αρχών, ο τελευταίος είναι διευθυντής του νομικού γραφείου. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο κύπριοι δικηγόροι που φέρεται ότι συνεργάζονται με τον Μανώλη Πετσίτη εμφανίζονται να συμμετέχουν διαδοχικά με μερίδιο 50% σε διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία στα τρία χρόνια της λειτουργίας της στην Αθήνα, κατάφερε να αποσπάσει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δουλειές από πολλές ΔΕΚΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης