Ανασχηματισμός: Προς μετάθεση διότι... «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου»

Ανασχηματισμός: Προς μετάθεση διότι... «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου»

Κυβερνητική πηγή μεταθέτει από Δευτέρα το χρόνο αλλαγών στην κυβέρνηση - Η ίδια πηγή, μιλώντας από την Ιθάκη, εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές - Δυσαρέσκεια Ρήγα για τα σενάρια απομάκρυνσής του από τη θέση του γραμματέα

ypourgiko_symvoylio_main
Με την φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Η ίδια πηγή, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.

Σε σχετική ερώτηση, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα ο οποίος ερωτηθείς για τα σενάρια που τον θέλουν να απομακρύνεται από τη θέση του για να μπει στην κυβέρνηση και να τον διαδέχεται ο Πάνος Σκουρλέτης, απάντησε ότι είναι εκλεγμένος από την κομματική βάση.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον Real FM, απάντησε ότι «δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά» και σημείωσε: «Είμαι ο γραμματέας του κόμματος, εκλεγμένος μετά το συνέδριο και υπηρετούμε συλλογικά με όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία που από σήμερα είναι πραγματικότητα. Τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συσπείρωσης που δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς που ευθύνεται για την κατάσταση που έφτασε η χώρα».

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι έχει «καταρρεύσει το πολιτικό του αφήγημα» και παρατήρησε πως θα αποτύχει για άλλη μια φορά στις προβλέψεις του, καθώς «τα μέτρα για τις συντάξεις δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων».

Σε ερώτηση σχετικά με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Ρήγας απάντησε ότι «ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ελληνικής οικονομίας. Προσπαθεί να υπερασπίσει τις λάθος επιλογές του ως υπουργός Οικονομικών. Ενδιαφέρεται για την προσωπική του δικαίωση και όχι για τη στήριξη της προσπάθειας ενίσχυσης της οικονομικής ανάκαμψης έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης