Μίκης Θεοδωράκης: Κοτζιάς-Καμμένος εξυπηρετούν 100% ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και μας οδηγούν σε πόλεμο με την Τουρκία

mikis-theodorakis-kiemeno

«Μπορώ να πω ότι διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Προσωπικά νοιώθω διπλά ηττημένος» γράφει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης

Νέο κείμενο στο οποίο ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική δημοσίευσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε αυτό κάνει λόγο για «δολοπλοκίες» των υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ζητώντας μέχρι και δημοψήφισμα για τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη οι δύο υπουργοί που «εξυπηρετούν 100% τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ», μας οδηγούν «σε έναν πόλεμο με την Τουρκία» (σ.σ. ο Πάνος Καμμένος) και «σε ρόλο ισοδύναμο με κείνον της Αλβανίας και των Σκοπίων δηλαδή να γίνουμε ο βασικός κρίκος των δυτικών Βαλκανικών και Νατοϊκών κρατών με ορίζοντα τη συμμετοχή μας σε μια εκστρατεία με στόχο τη διάλυση της Ρωσίας και του Ιράν» (σ.σ. ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αν και αρχικά εμφανίζεται απαισιόδοξος γράφοντας ότι «σήμερα που ο Λαός μας είναι απελπισμένος, γονατισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του είναι ίσως πολύ αργά», στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι ο ελληνικός λαός «μπορεί να κάνει βήματα προς τα πίσω αλλά όταν νοιώσει την πλάτη του να ακουμπά στον τοίχο, τότε ο Έλληνας γίνεται Ήρωας ή Ραγιάς.

Το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Μέσα σε μια μέρα είδα να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μου σχετικά με την κατάσταση και την πορεία της χώρας μας.

Κάπου διάβασα ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με έναν από τους προτέκτορές μας αλλά με τον … Πούτιν! Κάθε λογικός και προ παντός ανεξάρτητος Έλληνας βλέπει ότι δεν υπάρχει μέλλον για μας, για την Ελλάδα αλλά μόνο εάν αποφασίσουμε να κατακτήσουμε τουλάχιστον την Ουδετερότητά μας.

Στην ομιλία μου στα Χανιά (21.9.2011) μίλησα για την «αλλαγή πλεύσης». Σήμερα το θέμα αυτό δηλαδή της εξωτερικής μας πολιτικής, έχει λάβει ζωτικό χαρακτήρα από τις πρωτοβουλίες των Κοτζιά-Καμμένου που εξυπηρετούν 100% τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και μας οδηγούν σε οδυνηρή, εξευτελιστική και επικίνδυνη πορεία. Όπως σε έναν πόλεμο με την Τουρκία ο ένας και ο άλλος σε ρόλο ισοδύναμο με κείνον της Αλβανίας και των Σκοπίων δηλαδή να γίνουμε ο βασικός κρίκος των δυτικών Βαλκανικών και Νατοϊκών κρατών με ορίζοντα τη συμμετοχή μας σε μια εκστρατεία με στόχο τη διάλυση της Ρωσίας και του Ιράν.

Αυτός που αναφέρθηκε στον Πούτιν φαίνεται ότι στηρίχθηκε σ’ αυτό το ενδεχόμενο. Εξ ου και η ξαφνική επαναφορά του Σκοπιανού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αλυσσίδα που ανέφερα πριν.

Γιατί δεν κάνουν ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα τι σκέφτεται ο λαός μας για τις δολοπλοκίες Κοτζιά-Καμμένου; Στα «ΝΕΑ» της 4.6.2018 ο Γιώργος Παπαχρήστου διατυπώνει σκέψεις όπως αυτές που ανέφερα στην ομιλία μου στο Σύνταγμα. Ότι δηλαδή σχετικά με τα Σκόπια θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να συνυπάρχουμε όπως κάναμε ως τώρα, με το ίδιο status quo. Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι δικό μας αλλά … του ΝΑΤΟ. Και έτσι εξηγείται η υπερδραστηριότητα του Αμερικανού Πρεσβευτή. Τα χαμόγελα. Τα εγκώμια. Και τα Drones που μας κάνουν τη χάρη να έχουν ως βάση τους την Λάρισα. Που φυσικά πρέπει αυτομάτως να έγινε στόχος των εχθρών των ΗΠΑ που συμβαίνει να μην είναι και δικός μας στόχος. Ούτε το Ιράν ούτε και η Ρωσία και φυσικά ούτε και η Σερβία.

Στην ίδια ομιλία μου στο Σύνταγμα αναφέρθηκα και στο Δημοψήφισμα. Χαίρομαι που το προτείνει και ο Δ. Κωνσταντακόπουλος. Τελικά χαίρομαι βέβαια όταν διαπιστώνω ότι οι προβλέψεις μου σιγά-σιγά επιβεβαιώνονται. Όμως συγχρόνως θλίβομαι και γιατί τον καιρό που πρότεινα λύσεις υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθούν, γιατί η Σπίθα ήταν ακόμα αναμμένη και ο Λαός ήταν ακόμα ζωντανός και όρθιος. Υπήρχε επομένως δυνατότητα αλλαγής της πορείας. Ενώ σήμερα που ο Λαός μας είναι απελπισμένος, γονατισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του είναι ίσως πολύ αργά.

Η εικόνα όπως μας την δείχνουν τα άρθρα του Δ. Κωνσταντακόπουλου και του κ. Φωτόπουλου είναι ζοφερή. Μπορώ να πω ότι διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Προσωπικά νοιώθω διπλά ηττημένος. Ως άνθρωπος και ως Έλληνας. Σκέφτομαι ότι εάν αποδεικνυόταν ότι στην πληροφορία περί Τσίπρα-Πούτιν υπάρχει ίχνος αληθείας, εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση. Γιατί όλα έχουν ένα όριο. Και ο καθένας από μας έχει μία προσωπική κόκκινη γραμμή που δεν μπορεί να την περάσει. Και αν κάτι τέτοιο δεν έγινε ως τώρα, ασφαλώς θα γίνει εάν και όταν οι κυβερνητικοί πεισθούν ότι κάποιοι τους οδηγούν στο απόλυτο χάος. Το ίδιο θα γίνει και με τον ελληνικό λαό, που όπως έχω πει, μπορεί να κάνει βήματα προς τα πίσω αλλά όταν νοιώσει την πλάτη του να ακουμπά στον τοίχο, τότε ο Έλληνας γίνεται Ήρωας ή Ραγιάς.

Αθήνα, 8.6.2018
Μίκης Θεοδωράκης

ΥΓ. Όμως φαίνεται ότι ορισμένα άτομα έχουν την σπάνια ιδιότητα να γκρεμίζουν (μόνοι τους ή με την συνδρομή άλλων) τον τοίχο της Συνείδησης και έτσι μπορεί να κάνουν επ’ αόριστον βήματα προς τα πίσω, έως ότου τσακιστούν στον ενεδρεύοντα γκρεμό. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι κανείς από αυτούς δεν γλίτωσε την επαίσχυντη πτώση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (56)

Ανακατωσούρης

Ρε Μίκη, μη μας πουλάς τρέλα, το ΝΑΤΟ είναι πρόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει το όνομα στα Σκόπια κι αν δεν ήταν το ΝΑΤΟ, θα χρησιμοποιούσε την Ε.Ε., τη Ρωσία, την Κίνα κι οτιδήποτε άλλο. Έχουν ιστορία αγάπης με τους Σκοπιανούς από τη δεκαετία του 40. Το ΚΚΕ από την άλλη, κάνει την πάπια γιατί βάζει ως προτεραιότητα να μην μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Το συμπέρασμα είναι ότι τα δύο αριστερά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το μόνο που δεν κοιτάνε είναι τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά τα συμφέροντα άλλων. Όπως κι εσύ Μίκη για τόσες δεκαετίες.

χμ.....

και οι δικαστές που δώσανε άσυλο στους 8 ?? πού οδηγούν.......?

Ilias

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα να βγάλει ανακοίνωση ο Σύριζα και να χαρακτηρίσει τον Μίκη φασίστα!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχααχαχαχχ!!! Μίκη η αλήθεια ειναι ότι ο σύριζα δεν είναι τίποτα!!!!!! Χα αχαχ αχαχαχαχαχ αχαχ!!!

Θεριστής

Αποτελεί τεράστιο βήμα στην νοητικά εξελικτική πορεία του ανθρώπου όταν μπορεί να ξεχωρίζει τον καλλιτέχνη και το έργο του από τα λεγόμενα του ή την προσωπική του ζωή.

Panos:::

ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ !! ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ !! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ !!

Γιάννης

Τι λέει αυτός ο άνθρωπος; Ζει στην εποχή του. Εμείς ζούμε σε άλλη εποχή.

kyriakos

Γειά σου Μίκη!!! Έλληνα!!! Την πήρες χαμπάρι τη δουλειά στα 90 σου. Συνήθως οι ελληνες καταλαβαίνουν στα 70 και μετά καίγονται!!! Εσύ όμως τους δινεις ελπίδα ότι ακόμα κι αν λένε μαλακιες για 90 χρόνια, υπάρχει ελπίδα να δουν την πραγματικότητα δηλαδή να ζουν για 90 χρόνια σε παράλληλο σύμπαν σα να μη τρεχει μια!!! Μαλακες.

Χ

...πάλι οι ΗΠΑ φταίνε? τι πλάκα να ακούς ένα 90χρονο!

mm

οι ΗΠΑ είναι πίσω από τις περισσότερες εξελίξεις στα Βαλκάνια εδώ και δεκαετίες γιατί ήταν κομμουνιστικά και σε Ρωσική επιρροή.

Συγνώμη

αριστερός δεν ήταν ο κύριος? τι έγινε τώρα και άλλαξε που μπάζει νερά το καράβι?

εγώ ξέρω οτι

όταν βουλιάζει το καράβι, πρώτα πηδάνε τα ποντίκια!

ΑΝΑΛΥΤΗΣ Α

1) Εξοδος απο γερμανικη ΕΕ και καταστροφικο ευρω. 2) Συνδεση με δολαριο. 3) Ταυτιση συμφεροντων με ΗΠΑ και Ισραηλ. 4) Παραχωρηση υποθαλασιου πλουτου αποκλειστικα στις ΗΠΑ με ανταλλαγμα την στρατιωτικη προστασια κατα παντος επιβολεα. (ΤουρκοΡωσων). Προσελκυση Αμερικανικων και κινεζικων κεφαλαιων. Οι μοναδικες συνθηκες επιβιωσης της χωρας.

Λεπτομέρεια

Με τα 500 δις που χρωστάς και το Αγγλικό δίκαιο στα παίρνουν όλα οι Ευρωπαίοι,μέχρι και τα ψάρια του Αιγαίου.

Ανάλυση του λώκου!

Αν ξεχνάς "λεπτομέρειες" όπως το αγγλικό δίκαιο που μας κρίνει αλλά και το συνδυασμό κομμάτων-χορευτών συντάγματος που δυναμιτίζουν το δρόμο της λογικής, δεν δικαιούσαι με την καμμία να έχεις το ψευδώνυμο "αναλυτής". Μάλλον κάτι σε χορευτής συντάγματος, οπαδός λαέ-βαρούφα....

Τοσο απλα

Σωστα, συν στον Καιαδα οι παλιατσοι που διοικουνε χρονια. Και αυτοι που τους ψηφιζουν χρονια. Ελλαδα Καλιφορνια της μεσογειου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης