Εκτός ορίων η Άγκυρα για την απελευθέρωση των οκτώ: Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε - Νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα ήταν λόγος ανδρός

bekirbosdag

Οξύτατη ανακοίνωση του Μπεκίρ Μποζντάγ, που υποστήριξε ότι η Ελλάδα προστατεύει τους «πραξικοπηματίες», μετά την αποφυλάκιση και των υπολοίπων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών, λόγω παρέλευσης 18μήνου - Κοτζιάς: Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια 

Με μια οξύτατη ανακοίνωση αντέδρασε το απόγευμα της Δευτέρας η τουρκική κυβέρνηση στην απελευθέρωση και των υπολοίπων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών, αφού παρήλθε το δεκαοκτάμηνο, ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ότι «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ στην Τουρκία.  O Ντενίζ Μποζντάγ χαρακτήρισε πραξικοπηματίες και τρομοκράτες τους οκτώ, λέγοντας ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες προστατεύουν τους τρομοκράτες.  Πρόσθεσε, δε, ότι είναι καθήκον της Τουρκίας να φροντίσει να επιστρέψουν στη χώρα, οι οκτώ. 

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ πραξικοπηματίες» δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ, για να προσθέσει:  «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή». 

«Μπορεί να τους υποθάλπει, όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν, είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε» κατέληξε.

Κοτζιάς για τις δηλώσεις Μποζντάγ

Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές όσων κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια. Δυστυχώς, μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μήνου προφυλάκισης και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Νωρίτερα, ελεύθεροι είχαν αφεθεί και οι υπόλοιποι τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι ήταν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου –Αχαρνών, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο κράτησης.

Ωστόσο, και οι οκτώ παραμένουν σε Δημόσιο οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, από το φόβο να επιχειρηθεί απαγωγή τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι είναι συνταγματική και νόμιμη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο όλοι οι αξιωματικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2016.

Όταν η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά τον έναν από τους οκτώ, δημοσιευθεί, θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς η υπόθεση έχει εισαχθεί στο ΣτΕ με το θεσμό της πιλοτικής δίκης (πρότυπης δίκης σύμφωνα με το νόμο 3900/2010).

Συνεπώς, όταν η απόφαση του ΣτΕ καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα- κατ' αρχήν στον συγκυβερνήτη- και έτσι θα μπορεί να ταξιδεύσει οπουδήποτε θελήσει στην Ευρώπη.
Ακολούθως, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους, εφόσον εκδοθούν οι αναμενόμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου, με τις οποίες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν με έκτακτες ανταποκρίσεις από την Αθήνα την είδηση, φιλοξενώντας και δηλώσεις του συνηγόρου των οκτώ αξιωματικών, Όμηρου Ζέλιου, σύμφωνα με τις οποίες, οι πελάτες του θα παραμείνουν σε σημείο στην Αττική, που θα παραμείνει μυστικό».

Μάλιστα, μέσα ενημέρωσης, όπως η Hurriyet χαρακτηρίζουν την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης ως «σκάνδαλο», καθώς, όπως αναφέρουν ένας- ένας οι οκτώ «πραξικοπηματίες» υπάγονται στο καθεστώς προστασίας του πρόσφυγα.

Κουμουτσάκος: Θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις

Θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους "8", προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

ΣΧΟΛΙΑ (159)

Κλεάνθης

Ο λογος του Τσίπρα εχει αξια οσο το βολιβαρ του Μαδουρο στα ανταλλακτηρια συναλλάγματος,θα έπρεπε να καταλάβετε οτι το παιδί είναι απατεωνας και παθολογικος ψεύτης

Είπε ο γαίδαρος τον πετεινό κεφάλα

Και ποιος καρεκλολάγνος απο όσους μπλέκουν με την πολιτική σε όλα τα κράτη έχει λόγο? Η απληστία της καρεκλολαγνίας υπερτερεί του λόγου! Επίσης η δημοκρατία η ίδια είναι μια φαντασίωση για να ηρεμούν τα πνεύματα κάνοντας τους λαούς να πιστεύουν, οτι αυτοί με την ψήφο τους επιλέγουν το μέλλον τους, ενω ολα είναι προκαθορισμένα απο αυτούς που κάνουν το παγκόσμιο κουμάντο. Το ποιο πετυχημένο matrix που εχει συμβεί ποτέ είναι η δημοκρατία όπου κανένας δεν κατηγορεί την ίδια ποτέ και νομίζει οταν ψηφίζει άλλον, οτι κάτι θα αλλάξει και παρηγορείται. Νομίζει οτι έτσι εκδικείται αυτούς που του έκαναν περικοπές και έρχονται οι άλλοι που ψήφισε και του κάνουν τα ιδια και ξαναελπίζει οτι την επόμενη τετραετία οτι με την ψήφο του θα αλλάξει το προκαθορισμένο παγκόσμιο σύστημα. Τσακώνετε επίσης με γνωστούς και αγνώστους για το πολιτικό ειδωλό του που ελπίζει οτι θα τον δικαιώσει...

...

Είναι αστείο να βλέπεις άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες να συμμαχούν με τον εχθρό μας και να του δίνουν δίκιο, μόνο και μόνο για να ξεσπάσουν κατά της κυβέρνησης. Άτομα σαν κι αυτούς ήταν πάντα οι πρώτοι λιποτάκτες και προδότες, με ό,τι ευφάνταστη δικαιολογία μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Τι περιμένεις ΤΩΡΑ.

ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ....

Bobby

Βγαίνουν οι τουρκαλάδες και τον λένε γυναικούλα, δημοσίως. Τι να πεις.... Από αυτόν περιμένουμε να λύσει τα Εθνικά Ζητήματα...

ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Βασικά λεφτά πρέπει να δώσουν. Αυτός ο Πρωθυπουργός δεν έχει λόγο. Είναι ο απόλυτος καιροσκόπος.Σας την έφερε και εσάς....γατάκια...

@

Ειπε ο τουρκος υπουργος : "Νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα ήταν λόγος ανδρός." Και ομως υπαρχουν χιλιαδες ελληνες ψηφοφοροι του συριζα που εχουν την ιδια γνωμη ........

ασε,

Ρε φίλε οι συριζαίοι έχουν πουλήσει φούμαρα σε όποιον αναπνέει! Μη γίνεσαι τούρκος!

Β Ν

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ μεμετια

@Β Ν

Α ! μην βιαζεσαι, θεμα χρονου ειναι.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Πολυ φοβιτσιαρης τελικα,ο τουρκος σουλτανος,με καρδια λαγου,ακομη δεν μπορει να συνελθει απο το πραξικοπημα που του εκαναν ή δεν του εκαναν οι γκιουλελιστες! Δεν ειναι φυσιολογικο τοσον καιρο και να μην μπορει να συνελθει ακομη, Ας τον αναλαβουν οι ψυχιατροι. Ολος ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω απο το ατομο του και τις φοβιες του,Αντε μραβο, εχουμε και σοβαροτερες δουλειες εμεις εδω περα, Πώς θα ξεμπλεξουμε με το δικο μας ψευτη,τον Τσιπρα!

σωστά...

σωστά, αλλά ενώ εμείς ξεπουλάμε τα πάντα να τελειώνουμε (γιατί τέτοια πρεμούρα;) οι τούρκοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, ούτε τα πιο μικρά τα πιο ασήμαντα (;). Ακόμα και με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς το παλεύουν λυσσαλέα. Να πάρουν μάθημα οι αριστεροί δικοί μας και να καταλάβουν επιτέλους οτι δεν έχουμε τους γείτονες που έχουν άλλα κράτη.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 62% ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΟΥ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης