Το ΥΠΕΞ απαντά στην Άγκυρα για τα Ίμια: Να συνέλθει η Τουρκία, αναμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία

Το ΥΠΕΞ απαντά στην Άγκυρα για τα Ίμια: Να συνέλθει η Τουρκία, αναμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία

«Η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων είναι σαφής και αναμφισβήτητη σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, των Ιταλο-τουρκικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

kotzias_turkey_imia
«Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο, εκείνη απαντά με μία ανακοίνωση προκλητικής καταστρατήγησής του. Επαναλαμβάνει μία κατάφωρα παράνομη θέση, αγνοώντας ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων είναι σαφής και αναμφισβήτητη σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, των Ιταλο-τουρκικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με την οποία η ελληνική κυβέρνηση απαντά στη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

«Για άλλη μια φορά η κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία της προκάλεσε παραλογισμούς. Την καλούμε να συνέλθει και να αξιοποιήσει τις διαπιστώσεις της έκθεσης της Επιτροπής ως ένα χρήσιμο εργαλείο αυτοκριτικής προς βελτίωση της εικόνας της, τόσο έναντι της κοινής της γνώμης όσο και έναντι της διεθνούς κοινότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Μάλιστα, ο τίτλος της ανακοίνωσης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (
www.mfa.gr) έχει τίτλο «ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με επανάληψη ανυπόστατων ισχυρισμών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια». Αν μη τι άλλο, η λέξη «επανάληψη» έχει στόχο να υποβαθμίσει την δήλωση της τουρκικής διπλωματίας ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης