Απάντηση Αναστασιάδη στην Άγκυρα: Έκνομες οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Απάντηση Αναστασιάδη στην Άγκυρα: Έκνομες οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Κύπρος θα συνεχίσει απρόσκοπτα το σχεδιασμό της, ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Απάντηση Αναστασιάδη στην Άγκυρα: Έκνομες οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις πέριξ της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να μετρά είναι το τι επιτυγχάνει η Κύπρος μέσα από την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. «Δεν έχω πρόθεση να σχολιάσω τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας» είπε.

Κλείσιμο
Το «υπουργείο Εξωτερικών» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος αναφέρει ότι «η διαπραγμάτευση για λύση δυο κρατών μπορεί να έρθει στο προσκήνιο ως μια επιλογή». Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζεται αντίθεση με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και γίνεται λόγος σε «βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς (όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία), παραγνωρίζοντας την τουρκοκυπριακή πλευρά». Η τουρκοκυπριακή πλευρά υπενθυμίζει στην ελληνοκυπριακή ότι «έχει ίσα και νόμιμα δικαιώματα στο φυσικό αέριο, που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ».

Η τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει ότι μέχρι την επίτευξη της τελικής λύσης στο Κυπριακό οι έρευνες θα έπρεπε να διακοπούν. Διαφορετικά, οι έρευνες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο πλευρών», τονίζεται. «Σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υιοθετήσει αυτήν την πρόταση, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα μελετήσει την διενέργεια νέων βημάτων σε συνεργασία με την μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη, την Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της τουρκοκυπριακής πλευράς» , προστίθεται στην ανακοίνωση, την οποία προβάλλει στην ιστοσελίδα της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας «Γιενί Σαφάκ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης