Πουλήστε τα νησιά και την Ακρόπολη!

Πουλήστε τα νησιά και την Ακρόπολη!

Με μία άνευ προηγουμένου πρόκληση οι Γερμανοί υποδέχονται σε λίγες ώρες τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Βερολίνο. Σήμερα με ομοβροντία...

Πουλήστε τα νησιά και την Ακρόπολη!
Με μία άνευ προηγουμένου πρόκληση οι Γερμανοί υποδέχονται σε λίγες ώρες τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Βερολίνο. Σήμερα με ομοβροντία δηλώσεών τους βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού της Μέρκελ μας «διατάζουν» να πουλήσουμε τα νησιά και την Ακρόπολη για να μας δώσουν μετρητά.  
 
Την αρχή είχαν  κάνει οι Άγγλοι των Financial Times που έγραφαν προ εβδομάδων σενάρια για δήθεν «τιτλοποίηση του Παρθενώνα».

Σήμερα τη σκυτάλη  πήραν οι Γερμανοί, οι οποίοι καθόλου ευχάριστα δεν νιώθουν από το ... «μπαλάκι» που ουσιαστικά τους πέταξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι τώρα έχει έρθει η σειρά της ΕΕ να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας.

Κλείσιμο
Η Γερμανία, που εφόσον θέλει να διατηρεί τα «πρωτεία» της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ηγέτιδα – εγγυήτρια (;) δύναμη της οικονομικής και πολιτικής συνοχής της Ένωσης έχει και τον πρώτο λόγο σε μια ενδεχόμενη οικονομική και πολιτική ... στήριξη ενός μέλους με «πρόβλημα», νιώθει στραμένη πάνω της την προσοχή και τις προσδοκίες των αγορών, έχει όμως σαφές πολιτικό πρόβλημα στον κυβερνητικό της συνασπισμό, με συνιστώσες όπως το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και αυτό των Ελευθέρων Δημοκρατών να «απειλούν» τη Καγκελάριο Μέρκελ να μην προχωρήσει στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Τρόποι πίεσης ως γνωστόν υπάρχουν πολλοί και ο  περί ου ο λόγος σημερινός έγκειται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, που ούτε λίγο – ούτε πολύ τιτλοφορείται: «Πουλήστε τα νησιά και την Ακρόπολη μαζί» ...

Στην εφημερίδα  έκαναν σχετικές δηλώσεις εκπρόσωποι των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού  που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση  να πουλήσει κρατικά ακίνητα, αλλά και  «πάγια στοιχεία» που δεν αποφέρουν  κέρδη, όπως για παράδειγμα τα ακατοίκητα νησιά, για να ξεχρεώσει. Η Bild μάλιστα συνοψίζει την ιδέα ως εξής: "Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα".

Ενδεικτική επίσης είναι η δήλωση του εκπροσώπου των Χριστιανοδημοκρατών Γιόζεφ Σλάρμαν που διατείνεται πως: «Ένας χρεοκοπημένος είναι υποχρεωμένος να μετατρέψει ό,τι έχει σε λεφτά πριν ζητήσει βοήθεια»!

"Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά", δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής Φρανκ Σέφλερ, του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι "εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά".

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την ιδέα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: "Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις".

Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.

Το 1993 πολλοί Γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.

Κι επειδή στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, από την απίστευτη σεναριολογία δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι «φίλοι μας» των Financial Times που στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο υποστηρίζουν πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφύγει στο ΔΝΤ». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης