Bild: O Σόιμπλε «κατσάδιασε» τον Τσίπρα

Bild: O Σόιμπλε «κατσάδιασε» τον Τσίπρα

Ο Γερμανός ΥΠΟΙ προειδοποίησε τον πρωθυπουργό πως θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό και όχι να παίζει πάλι πόκερ

Bild: O Σόιμπλε «κατσάδιασε» τον Τσίπρα
Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν, διεμήνυσε χτες στον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild".

Απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα του Βερολίνου να κουνάει το δάκτυλο με απειλητική διάθεση, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζει στο επίμαχο άρθρο της πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατσάδιασε χτες τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντάς του πως η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Κλείσιμο
"Το προσφυγικό και η ευρωκρίση τέθηκαν χτες επί τάπητος στο Νταβός με τους συνέδρους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild", στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν o Σόιμπλε και ο Τσίπρας με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να είναι σαφής απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό.

"Είναι η εφαρμογή ανόητε", του είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στην εφαρμογή της συμφωνία Ελλάδας - δανειστών, παραφράζοντας το σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον , το 1992, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Είναι η οικονομία ανόητε". 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα. Ο Σόιμπλε προειδοποίησε τον Τσίπρα πως θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό και όχι να παίζει και πάλι πόκερ, προσθέτει η εφημερίδα "Βild". 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης