Διεθνής Τύπος: Ο Τσίπρας απέσυρε το παράλληλο πρόγραμμα, υπό την απειλή των δανειστών

Διεθνής Τύπος: Ο Τσίπρας απέσυρε το παράλληλο πρόγραμμα, υπό την απειλή των δανειστών

Το νομοσχέδιο ήταν προβληματικό και απειλούσε την αποδέσμευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ, επισημαίνουν

Διεθνής Τύπος: Ο Τσίπρας απέσυρε το παράλληλο πρόγραμμα, υπό την απειλή των δανειστών
Υπό την απειλή των δανειστών η κυβέρνηση Τσίπρα απέσυρε άρον - άρον το
παράλληλο πρόγραμμα, όπως γράφει ο διεθνής Τύπος. Γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες επικαλούμενες υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους επισημαίνουν ότι  υπήρξαν ασάφειες και λάθη σε νομικά κείμενα.


La Tribune: O Tσίπρας αποσύρει το πρόγραμμα κατά της λιτότητας 
Κλείσιμο
H ελληνική κυβέρνηση απέσυρε το παράλληλο πρόγραμμα υπό την απειλή των δανειστών, γράφει η γαλλική εφημερίδα "La Tribune", επισημαίνοντας ότι η προθυμία της κυβέρνησης Τσίπρας να δρομολογήσει ένα παράλληλο πρόγραμμα σαν αντίβαρο στο πακέτο των 13 προαπαιτούμενων, δεν κράτησε ούτε μία εβδομάδα. 

«Την Δευτέρα στις 14 Δεκεμβρίου», γράφει η γαλλική εφημερίδα, «η κυβέρνηση Τσίπρα το είχε καταθέσει στη Βουλή. Το πρόγραμμα αυτό είχε στόχο να αντισταθμίσει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τους πιστωτές. Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, τα τεχνικά κλιμάκια του Εurogroup ήταν αυτά που απέρριψαν το παράλληλο πρόγραμμα, μία απόρριψη που απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την απελευθέρωση της δόσης, ύψους ενός δισ. ευρώ». 





Bild: Ο Τσίπρας δεν θα λάβει χριστουγεννιάτικο μποναμά
 Οι θεσμοί πάγωσαν το παράλληλο πρόγραμμα, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild", επισημαίνοντας ότι την περίοδο των Χριστουγέννων ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα λάβει χρήματα.

Όπως επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να δρομολογήσει στην Βουλή το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» σαν αντίβαρο στο πακέτο των 13 προαπαιτουμένων, απορρίφθηκε από τους πιστωτές της Ελλάδας οι οποίοι εντόπισαν ασάφειες κι έτσι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε άρον - άρον να το αποσύρει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας , οι δανειστές μπλόκαραν τα χρήματα που προορίζονταν για την Ελλάδα, καθώς είχαν αρνητική εικόνα για το παράλληλο πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την "Bild" που επικαλείται υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, εντοπίστηκαν λάθη και ασάφειες στα νομικά κείμενα. Η Ελλάδα είναι εκ νέου κοντά στην χρεοκοπία, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να επιστρέψει στο ΔΝΤ ότι του χρωστάει, κάτι που είναι αδύνατο χωρίς τα χρήματα από το πακέτο διάσωσης».




Wall Street Journal: Το απέσυραν, μετά τις ανησυχίες των δανειστών
Η Ελλάδα ανέστειλε την ψήφιση του πακέτου κοινωνικών παροχών που στόχο είχε να αμβλύνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ευάλωτες κατηγορίες έπειτα από τις ανησυχίες των δανειστών της χώρας, γράφει η εφημερίδα "Wall Street Journal".  




Yahoo: Η δόση εγκρίθηκε, μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου
H Ευρώπη απελευθερώνει την δόση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα, αφότου όμως η ελληνική κυβέρνηση απέσυρε το παράλληλο πρόγραμμα, αναφέρει το πρακτορείο Yahoo. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, τα υπουργεία Οικονομικών της Ευρώπης ενέκριναν την εκταμίευση, ύψους ενός δις ευρώ αφού όμως νωρίτερα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναγκάστηκε υπό τις πιέσεις των δανειστών να αποσύρει το παράλληλο πρόγραμμα. Η απόσυρση του προγράμματος έγινε μετά τις απειλές των πιστωτών ότι θα φρέναραν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.  


The Fiscal Times: Οι πιστωτές ανάγκασαν την Ελλάδα να αποσύρει το νομοσχέδιο 
Οι πιστωτές ανάγκασαν την Ελλάδα να αποσύρει το οικονομικό νομοσχέδιο για να εξασφαλίσει βοήθεια, όπως γράφουν το ειδησεογραφικό δίκτυο "The Fiscal Times". Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε ένα πακέτο κοινωνικών παροχών προκειμένου να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση- όπως ο ίδιος την αποκαλεί - έτσι ώστε να δώσει μία απάντηση στην κριτική που δέχεται από το κόμμα του για τα σκληρά μέτρα λιτότητας τα οποία υιοθέτησε η Ελλάδα προκειμένου να λάβει το τρίτο πακέτο στήριξης. Τελικά ο Τσίπρας το απέσυρε καθώς οι δανειστές και τα στελέχη της συντηρητικής αντιπολίτευσης εξέφραζαν ανησυχία για το πως αυτά τα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν.


Nasdaq: Η κυβέρνηση ήλπιζε να «γλυκάνει» το χάπι των Ελλήνων
Η Ελλάδα απέσυρε το νομοσχέδιο με τις κοινωνικές παροχές που στόχο είχε την άμβλυνση των οικονομιών επιπτώσεων στους πλέουν ευάλωτους μετά τις ανησυχίες των πιστωτών, γράφει η ιστοσελίδα "Nasdaq", επικαλούμενη ελληνικές πηγές. Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα «γλυκάνει» το χάπι των Ελλήνων που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τα διαδοχικά κύματα λιτότητας και θα κατευνάσει το κοινοβουλευτικό σώμα που αναγκάστηκε να εγκρίνει ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων την 15 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης