Θεοχάρης: Συρραφή από ρουσφέτια το «παράλληλο πρόγραμμα»

Θεοχάρης: Συρραφή από ρουσφέτια το «παράλληλο πρόγραμμα»

«Δε βλέπω ποιον ανακουφίζει αυτό το νομοσχέδιο», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού

Θεοχάρης: Συρραφή από ρουσφέτια το «παράλληλο πρόγραμμα»
«Συρραφή από διάφορα ρουσφέτια», χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του Ποταμιού
,
Χάρης Θεοχάρης το “
παράλληλο πρόγραμμα
Κλείσιμο
” της κυβέρνησης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Δε βλέπω ποιον ανακουφίζει αυτό το νομοσχέδιο», είπε ο κ.Θεοχάρης, αναφέροντας ως παράδειγμα “ρουσφετιού” ρύρθμιση που, όπως είπε, προβλέπει ότι «για τους γιατρούς που θα είναι στα νησιά, θα πενταπλασιάζεται ο χρόνος, τον οποίο μένουν, δηλαδή θα θεωρείται ότι με πέντε χρόνια θα έχουν 25 χρόνια προϋπηρεσία στο ΕΣΥ».

Σε ό,τι αφορά την αναβολή της συζήτησης για το “παράλληλο πρόγραμμα” ο κ.Θεοχάρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν προέβαλε κανενός είδους αντίσταση στους δανειστές της, αλλά ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους να έλθει με τη νέα χρονιά το νομοσχέδιο, ώστε να κοστολογηθεί καλύτερα. “Όταν η αντιπολίτευση ζήτησε να δει το κόστος και πώς είναι κοστολογημένο η κυβέρνηση αρνήθηκε να το κάνει, μόλις, όμως, αυτό ζητήθηκε από το εξωτερικό είναι προφανές ότι υπέκυψε χωρίς κανέναν ενδοιασμό”, σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επισήμανε ότι πεδίο συνεργασίας με την κυβέρνηση υπάρχει “σε συγκεκριμένα και μεμονωμένα σημεία”, όπως “με το σύμφωνο συμβίωσης, που το ψηφίσαμε στην Επιτροπή”, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο περιθώριο συνεννόησης από τη στιγμή που “αυτή η κυβέρνηση λέει δύο πράγματα, ένα ότι δε μπορεί να κυβερνήσει, παρά μόνο με τον κύριο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και δύο ότι είναι ισχυρή, έχει 153 και αυτοί οι 153 είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι τέλους και να δώσουν μία λύση στην υλοποίηση του μνημονίου και στα προβλήματα εντέλει της χώρας”.

Σχετικά με τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, που ζήτησε ο πρωθυπουργός στο θέμα του ασφαλιστικού, ο κ.Θεοχάρης είπε πως “υπάρχει συναίνεση στο σημείο ότι το ασφαλιστικό είναι μη βιώσιμο και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί όπως μέχρι τώρα το έχουμε να λειτουργεί”.

Επισήμανε δε ότι το θέμα του χρέους θα πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση με το ασφαλιστικό καθώς, όπως εξήγησε, “το χρέος είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί μόνο μακροχρόνια, δηλαδή να μας επιμηκύνουν το χρέος μας για 30-40 ή και 50 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι ένα πρόβλημα που μπορεί σε 10-20-30 χρόνια να δημιουργήσει μεγάλα ελλείμματα”. “Συνεπώς αν κάποιος θα μας βοηθήσει στο ζήτημα του χρέους πρέπει να σιγουρέψει ότι δεν θα δημιουργηθούν αυτά τα ελλείμματα σε ένα τέτοιο βάθος, δεκαετιών.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να σιγουρέψουμε ότι υπάρχει βιωσιμότητα στο ασφαλιστικό, πριν συζητήσουμε για το χρέος”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης