Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη ΝΔ νικητές και ηττημένοι πρέπει να συμβιώνουν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη ΝΔ νικητές και ηττημένοι πρέπει να συμβιώνουν

Οι διαφορές μας είναι ελάχιστες μπροστά σε όσα μας χωρίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη ΝΔ νικητές και ηττημένοι πρέπει να συμβιώνουν
Στην Νέα Δημοκρατία
πρέπει να μάθουμε νικητές και ηττημένοι να συμβιώνουμε και να τελειώσει το ότι ο νικητής διαγράφει τον ηττημένο ή ο ηττημένος παραιτείται, είπε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος
Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείσιμο
Οι διαφορές μεταξύ μας, κεντρώων δεξιών, φιλελεύθερων κλπ είναι ελάχιστες, μπροστά σε αυτές που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως το «παράλληλο πρόγραμμα
» είναι στην ουσία ρουσφέτια και «ρυθμίσεις για να βολέψουμε τους δικούς μας». Ψηφίσαμε όλοι το πρόγραμμα και την συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε, αλλά σημείωσε πως «το πραγματικό ερώτημα είναι "ποιος θέλει πραγματικά να εφαρμόσει το πρόγραμμα με τρόπο συνολικά ωφέλιμο για την οικονομία"». 

«Υπάρχουν περιθώρια διαφορετικής πολιτικής, καθώς οι στόχοι είναι καθορισμένοι, αλλά ο τρόπος για να τους πετύχεις είναι διαφορετικός» επισήμανε ο κύριος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο ρόλο του κράτος, «καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιλαμβάνεται ως μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ δεν το έκανα ποτέ και δίνω αγώνα η ΝΔ να λογαριαστεί με το παρελθόν της και να μην το επαναλάβει», είπε απαντώντας στις κατηγορίες πως και το κόμμα του έχει προβεί σε σωρεία ρουσφετολογικών προσλήψεων κατά το παρελθόν.

«Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει ιδεολογικά στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν τον ιδιωτικό τομέα Ποτέ στην ιστορία δεν ήταν χαμηλότερες οι επενδύσεις στην Ελλάδα από το 2015», είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα: «Είναι δυνατόν να κατατίθεται νομοσχέδιο στη βουλή χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους»;

Εμείς δεν ψάχνουμε αντι-Τσίπρα, είναι ένας πολιτικός που δεν αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον, που είναι λαϊκιστής και λέει ψέμματα, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης και σχολιάζοντας τις πληροφορίες για στήριξη Καραμανλή στον Μεϊμαράκη, σημείωσε: «Οποιαδήποτε προσπάθεια να φαίνεται ότι υπάρχουν υπόγειοι δίαυλοι κάνει κακό στη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του, με αφορμή τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη πως θα τον ψήφιζε, δήλωσε: «Υπάρχουν πολίτες που ο κύριος Μεϊμαράκης αποκάλεσε "περαστικούς" και τους οποίους εγώ θέλω και θέλω να ψηφίσουν για να έχουν ρόλο αύριο. Με τον Τζιτζικώστα συμφωνούμε σε ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν στη ΝΔ, αλλά θεωρώ αξεπέραστο πρόβλημα το ασυμβίβαστο, ενώ ο Άδωνις είναι άξιο στέλεχος, αλλά όχι ικανό να εκφράσει το όλον του κόμματος γιατί αυτοπεριχαρακώνεται ιδεολογικά».

Σχετικά τέλος με την επομένη των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα: «Παρέμεινα στρατιώτης πάντα, υπηρετώ την παράταξη και δεν συζητώ καν το ενδεχόμενο να φύγω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης