ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τον χρόνο των εκλογών – Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αναβολή

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τον χρόνο των εκλογών – Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αναβολή

Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας ζήτησαν μετάθεση των εκλογών κατά μία εβδομάδα - Μέχρι στιγμής δεν τίθεται ενδεχόμενο αναβολής, λέει η Κουμουνδούρου

syriza_ekloges1
Βαθαίνει όσο περνούν οι ώρες ο προβληματισμός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, τα οποία τάσσονται υπέρ της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή της νέας ηγεσίας, που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει πολλές περιοχές της χώρας -και κυρίως της Θεσσαλίας- λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων φαίνεται να προηγείται των εσωκομματικών διαδικασιών. Αυτό επισημαίνουν, κατά πληροφορίες, αρκετά στελέχη του κόμματος στις μεταξύ τους συζητήσεις, καθώς από το πρωί παρακολουθούν το μέγεθος της καταστροφής, την ώρα που μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία αδυνατούν, όπως λένε, να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία, μετά την πλημμύρα.

Μέχρι στιγμής δεν τίθεται ενδεχόμενο αναβολής, λέει η Κουμουνδούρου

Από πλευράς της η Κουμουνδούρου τονίζει, ωστόσο, ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου και τη σημερινή ημέρα.

Στο ενδιάμεσο, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο επισκέπτεται αυτήν την ώρα τις πληγείσες περιοχές, ενώ στον Βόλο βρίσκεται από το πρωί και η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Κλείσιμο
Καθ΄ οδόν για τις πληγείσες περιοχές, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες, θα βρισκόμουν στην Αιτωλοακαρνανία. Σε μια κανονική χώρα. Όχι σε μια χώρα που καταρρέει και η κυβέρνηση παρακολουθεί ατάραχη. Οδεύω ήδη προς τη Θεσσαλία. Εκεί που οι πόλεις και τα χωριά μας πλημμυρίζουν, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, οι πολίτες απαιτούν ένα άμεσο σχέδιο απέναντι στην καταστροφή».

Σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες, θα βρισκόμουν στην Αιτωλοακαρνανία. Σε μια κανονική χώρα. Όχι σε μια χώρα που καταρρέει...

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Thursday, September 7, 2023


Αναβολή ζητούν Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας

Ωστόσο, την μετάθεση των εκλογών κατά μία εβδομάδα ζήτησε με δήλωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Παππάς, ενώ υπέρ της αναβολής τους τάχθηκε και ο συνυποψήφιός του, Στέφανος Τζουμάκας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Νίκου Παππά:

Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, «νίπτει τας χείρας» της.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων.

Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα.

Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

📍 Να προστατευτούν οι πολίτες. Ζητώ μετάθεση των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λόγω της έκτακτης...

Posted by Νίκος Παππάς on Thursday, September 7, 2023



Τζουμάκας: Πρώτα η Ζωή!

Η χώρα διέρχεται δοκιμασία.

Μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται.

Θέλω να δηλώσω την αλληλεγγύη μου σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και τη θέληση μου να αγωνιστώ για την αποκατάσταση.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη Ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας.

Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται.


Πρώτα η Ζωή!

Η χώρα διέρχεται δοκιμασία. Μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται....

Posted by Στέφανος Τζουμάκας on Thursday, September 7, 2023



«Ναι στην πρόταση του Νίκου Παππά» από την Έλενα Ακρίτα

Ανάμεσα στα στελέχη που εκτιμούν ότι η διαδικασία πρέπει να αναβληθεί συγκαταλέγεται και η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έλενα Ακρίτα, η οποία σε ανάρτηση της αναφέρει πως «Ναι, στην πρόταση του Νίκου Παππά. Να μετατεθούν για μια εβδομάδα οι εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

«Τώρα οφείλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια και να στηρίξουμε τα θύματα αυτής της νέας εθνικής τραγωδίας της πατρίδας μας. Χωρίς αλληλεγγύη βουλιάζουμε. Κυριολεκτικά και μεταφορικά», καταλήγει η κ. Ακρίτα.

Τσακαλώτος: Αυτονόητη και επιβεβλημένη η αλλαγή του όποιου προσωπικού προγράμματος

«Οφείλουμε να είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, συναισθανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί» ανέφερε σε ανάρτηση του ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ακυρώνοντας τις προεκλογικές του εκδηλώσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση:

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όλων όσοι πλήττονται.

Η είδηση του θανάτου τεσσάρων συνανθρώπων μας - και με άγνωστη ακόμη την εξέλιξη της κακοκαιρίας - μας έχει συγκλονίσει, ενώ οι καταστροφές είναι αδύνατο να υπολογιστούν.

Θεωρώ αυτονόητη και επιβεβλημένη την αλλαγή του όποιου προσωπικού προγράμματος, κατά συνέπεια και την ακύρωση της σημερινής μου ομιλίας στη Νέα Ιωνία.

Την ώρα που ένα ανήμπορο κράτος βουλιάζει στα λασπόνερα, την ώρα που οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους, την ώρα που μια κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής, οφείλουμε να είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, συναισθανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί.

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όλων όσοι πλήττονται. Η είδηση του θανάτου...

Posted by Ευκλείδης Τσακαλώτος on Thursday, September 7, 2023


Κασσελάκης: Ομιλία για τις νέες συνθήκες

Από πλευράς του, στη Θεσσαλονίκη περιοδεύει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προσάρμοσε το προεκλογικό του πρόγραμμα, στα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό, ακύρωσε τη σημερινή του συνάντηση στη συμπρωτεύουσα, δηλαδή την ομιλία του σε μέλη και φίλους του που είχε προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: Ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα

Κακοκαιρία «Daniel» - Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας - 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις

Κακοκαιρία Daniel: Η δραματική διάσωση πολίτη που παρασύρθηκε από τον «χείμαρρο» στον Ευαγγελισμό – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης