Ανέτ Μπένινγκ: Μίλησε για τον τρανς γιο της και τον λόγο που σταμάτησε να προστατεύει την ιδιωτικότητά του

Ανέτ Μπένινγκ: Μίλησε για τον τρανς γιο της και τον λόγο που σταμάτησε να προστατεύει την ιδιωτικότητά του

«Ο φόβος και η άγνοια καλλιεργούνται εναντίον των τρανς ατόμων με τον πιο τρομακτικό τρόπο» δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, η ηθοποιός

bening-trans_son
Η Ανέτ Μπένινγκ ήθελε να προστατεύσει τον τρανς γιο της από τα φώτα της δημοσιότητας όταν ήταν νεότερος, αλλά αποφάσισε τα τελευταία χρόνια ότι η ιστορία του θα μπορούσε να υποστηρίξει την κοινότητα LGBTQIA+, ιδίως λόγω του σημερινού πολιτικού κλίματος.

«Καθώς περνάει ο καιρός, ειδικά τώρα με όσα συμβαίνουν, δυστυχώς στην πολιτική διαδικασία, τα τρανς άτομα χρησιμοποιούνται, ο φόβος και η άγνοια καλλιεργούνται εναντίον των τρανς ατόμων με τον πιο τρομακτικό τρόπο», δήλωσε η βραβευμένη ηθοποιός στην εκπομπή «The View» την Παρασκευή.

«Είναι τόσο άδικο και νιώθω πολύ, πολύ έντονα γι' αυτό» είπε και πρόσθεσε: «Είμαι Δημοκρατική - χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που υποδαυλίζουν τον φόβο».
Η Μπένινγκ - που μοιράζεται τον γιο Στέφεν Ίρα Μπίτι, 32 ετών, με τον σύζυγό της Γουόρεν Μπίτι- εξήγησε περαιτέρω πώς η νοοτροπία της σχετικά με το να μιλάει για το παιδί της ήταν διαφορετική πριν από χρόνια.

«Στην αρχή, ένιωθα πολύ προστατευτική για την ιδιωτική του ζωή, επειδή είναι ο γιος αυτών των δύο διάσημων ανθρώπων», δήλωσε η 65χρονη ηθοποιός. «Ένιωθα ότι ήταν δικαίωμά του να πει ό,τι ήθελε να πει δημοσίως ή όχι».

Η Μπένινγκ μίλησε ανοιχτά για τη μετάβαση του Στίβεν σε συνέντευξή της στο AARP το 2019, όταν ήταν 27 ετών.
312358970_151597287602480_4964611717648048588_n

«Κατάφερε κάτι που είναι πολύ δύσκολο με πολύ στυλ και μεγάλη ευφυΐα», είπε τότε η ηθοποιός στο δημοσίευμα.

«Είναι ένα ευκρινές, στοχαστικό άτομο και είμαι πολύ, πολύ περήφανη γι' αυτόν» είχε συμπληρώσει.
Κλείσιμο
Ακόμα και τότε, η Μπένινγκ μίλησε για την τάση της να θέλει να προστατεύσει τον γιο της και τα άλλα παιδιά της. Μοιράζεται επίσης έναν άλλο γιο, τον Μπέντζαμιν, 29 ετών, και τις κόρες Ιζαμπέλ, 27 ετών, και Έλλα, 23 ετών, με τον Μπίτι.

«Όταν ήμουν νεότερη, ένα μέρος μου πίστευε ότι θα μπορούσα να σώσω τα παιδιά μου από το να υποφέρουν, κάτι που ήταν, φυσικά, γελοίο», είχε δηλώσει παλαιότερα στο AARP.

«Πρέπει να περάσουν από τους αγώνες τους. Είναι πλέον πολύ δικοί τους άνθρωποι» είχε πει η ηθοποιός.

Στην εκπομπή «The View», η Μπένινγκ είπε επίσης ότι ελπίζει οι άνθρωποι να «βρουν κάποιον στη ζωή τους που να είναι τρανς άτομο», ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν καλύτερα με την κοινότητα.
338958658_191708286950707_5841578000075801082_n

«Μπορεί να υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζουν, που δουλεύει στο παντοπωλείο ή στο γιατρό τους ή στο δάσκαλό τους ... κάποιος στη ζωή τους που είναι ακριβώς όπως αυτοί και τυχαίνει να είναι τρανς», είπε.

Και συνέχισε: «Αν είστε ακόμα πιο τυχεροί, έχετε κάποιον στην οικογένειά σας, γιατί τότε καταλαβαίνετε πραγματικά ότι δεν χρειάζεται να κρίνουμε. Πρέπει να αγαπάμε και να καταλαβαίνουμε».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Τούμπα στην τούμπα ο Κασσελάκης για τα ομόφυλα - Αδειάζει τον εαυτό του, τον Πολάκη και ξαναβάζει κομματική πειθαρχία

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μάνα του συντρόφου της δολοφονημένης Γεωργίας - «Να ομολογήσει αν το έχει κάνει - Να γεννήσω ένα τέρας;»

Κακοκαιρία: Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο - Σε ποιες περιοχές της Αττικής αναμένονται χιόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης