Τα πιο ασυνήθιστα ονόματα που έχουν δώσει celebrities στα παιδιά τους

Oι σταρς είναι γνωστοί για την περίεργη επιλογή ονομάτων όταν πρόκειται για τους γιους και κόρες τους

johanson_-_rihanna
Οι Χολιγουντιανοί σταρ έχουν μια ιδιαίτερη παράδοση με τα ονόματα τα οποία δίνουν στα παιδιά τους. Ένα είναι πάντως σίγουρο: σπάνια θα ακούσεις κάποιον ηθοποιό ή μουσικό να ονομάζει τον γιο ή κόρη του με ονόματα, όπως τα Τζιμ ή Χάνα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει τα πιο παράδοξα, αλλόκοτα και ασυνήθιστα ονόματα. Και εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε ακούσει όλα, εμφανίζεται κάποιο καινούργιο να προκαλέσει. Το αν είναι ξεχωριστά και εναλλακτικά, ή απλά απόλυτα φτιαχτά και περίεργα, είναι στη δική σας κρίση. Πάντως, αναμφίβολα δεν έχετε ξανακούσει ονόματα σαν τα παρακάτω.

1. North, Saint, Chicago και Psalm
Γονείς: Kim Kardashian και Kanye West
Τα ονόματα Saint και Chicago φέρεται να ήταν ιδέα της Καρντάσιαν, ως φόρος τιμής στις ρίζες του Γουέστ. Η Kris Jenner υπερασπίστηκε το όνομα Psalm, ενώ το North προήλθε από ένα αστείο του Jay Leno.
shutterstock_278838248__1_

2. Apple, Moses
Γονείς: Chris Martin και Gwyneth Paltrow
Κάποτε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ονόματα στο Χόλιγουντ, το Apple μοιάζει αρκετά συνηθισμένο τώρα σε έναν κόσμο Saint και Stormie. «Τα μήλα είναι τόσο γλυκά, και είναι υγιεινά, και είναι βιβλικό, και απλά σκέφτηκα ότι ακούγεται τόσο υπέροχα», δήλωσε η ηθοποιός στο «Oprah Winfrey Show» το 2004. Το Moses έχει προφανή βιβλική προέλευση.
martin_-_paltrow

3. Blue Ivy, Sir, Rumi
Κλείσιμο
Γονείς: Μπιγιόνσε και Jay-Z
Το ζευγάρι των σούπερ σταρ σκέφτηκε κάποια στιγμή να ονομάσει την κόρη του Brooklyn, όπως φαίνεται. Κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων προγεννητικών ελέγχων, την αποκαλούσαν παιχνιδιάρικα «Blueberry». Τελικά, αυτό οδήγησε στο Blue, δήλωσε ο Jay-Z σε συνέντευξή του στην Γκέιλ Κινγκ.

Ενώ, για τα μοναδικά ονόματα των διδύμων του, ο Jay Z μίλησε σε εμφάνισή του στο podcast «Rap Radar». Σχετικά με το όνομα της μικρής, Rumi, είπε: «Θα ήθελα να σας πω κάτι για το όνομα του κοριτσιού μου: "Ο Rumi είναι ο αγαπημένος μας ποιητής, οπότε ήταν για την κόρη μας"». Όσο για το αγόρι, Sir, ο ράπερ σχολίασε: «Ο Sir ήταν σαν, φίλε, βγες από την πύλη. Κουβαλάει τον εαυτό του με αυτόν τον τρόπο. Απλά βγήκε έξω, κάπως σαν, κύριος».
363788840_853600415646864_1516309259613728028_n

4. Kal-El
Γονείς: Alice Kim και Nicolas Cage
Γεννημένο από την αγάπη του Cage για τον Σούπερμαν, το Kal-El είναι μια αναφορά στο κρυπτονιανό όνομα του υπερήρωα, πολύ πριν γίνει ο δημοσιογράφος Clark Kent.
shutterstock_203883403__1_

5. Kulture Kiari
Γονείς: Cardi B και Offset
Το αληθινό όνομα του Offset είναι Kiari Kendrell Cephus. Με βάση αυτό, το ζευγάρι ονόμασε την κόρη του Kulture Kiari, με Κ, επειδή «οτιδήποτε άλλο θα ήταν βασικό Okrrrrr», έγραψε η Cardi B στον λογαριασμό της στο Twitter το 2018. Επίσης, ο Offset έχει δύο άλμπουμ - μαζί με τους Migos - τα «Culture» και «Culture II», τα οποία πιθανό να αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης.
355443317_2133665703691267_6273637112876484418_n

6. Lyra Antartica
Γονείς: Ed Sheeran και Cherry Seaborn
Ο Sheeran ήθελε ένα μοναδικό όνομα για το κοριτσάκι του, όπως αυτό της συζύγου του Cherry, αποφασίζοντας τελικά το Lyra. Το Antarctica προήλθε από ένα αξέχαστο ταξίδι που έκανε το ζευγάρι στην ήπειρο το 2019, λίγο πριν από την εγκυμοσύνη της Seaborn.
ed_sheeran_wife

7. Egypt, Genesis
Γονείς: Alicia Keys και Swizz Beatz
Η Alicia Keys και ο Swizz Beatz (πραγματικό όνομα: Kasseem Dean) μοιράζονται μαζί δύο γιους με μάλλον ασυνήθιστα ονόματα. Ο πρώτος τους γιος, Egypt, πήρε το όνομά του μετά από ένα ταξίδι που άλλαξε τη ζωή της τραγουδίστριας στη χώρα, και ο δεύτερος γιος τους, Genesis, φαίνεται να πήρε το όνομά του από τη Βίβλο.
391739700_18395391880051118_7724567702719668256_n
keys_-_kids_

8. Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson
Γονείς: Uma Turman και Arpad Busson
Πιστεύετε ότι αυτό το όνομα χωράει σε διαβατήριο; Η Uma Thurman και ο τότε σύζυγός της Arpad Busson καλωσόρισαν μια κόρη με το όνομα Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson. Ευτυχώς, έχει παρατσούκλι: Luna.
shutterstock_140214310__1_

9. Indio Falconer, Avri Roel, Exton El
Γονείς: Robert Downey Jr, Deborah Falkoner, Susan Downey
Ο Robert Downey Jr. έχει τρία παιδιά με ενδιαφέροντα ονόματα: έναν γιο με το όνομα Indio Falconer, μια κόρη με το όνομα Avri Roel και έναν γιο με το όνομα Exton Elias.
shutterstock_2374248201__1_

10. Cosmo
Γονείς: Scarlett Johanson και Colin Jost
Σχετικά με την εξήγηση του ονόματος, η διάσημη ηθοποιός είπε σε μια συνέντευξη: «Απλά πετάξαμε ένα μάτσο γράμματα μαζί», αστειεύτηκε, πριν διευκρινίσει: «Όχι, αλλά πραγματικά πίστευα ότι ήταν τόσο γοητευτικό και άρεσε σε όλους τους φίλους μας».
shutterstock_1398696812__1_

11. Khai
Γονείς: Zayn Malik και Gigi Hadid
Το όνομα Khai, που συνήθως συνδέεται με τα αγόρια, πιστεύεται ότι είναι ένα νεύμα στην κοινή κληρονομιά του Zayn και της Gigi. Και οι δύο σταρ προέρχονται από μουσουλμανικό υπόβαθρο, επομένως οι θαυμαστές έχουν υπολογίσει ότι στα αραβικά, μια μορφή του ονόματος μεταφράζεται ως «Στεφανωμένος» ή «Βασιλικός».
shutterstock_416549668__1_

12. RZA Athelaston, Riot Rose
Γονείς: Rihanna, Asap Rocky

Η διάσημη τραγουδίστρια και ο ράπερ σύντροφός της μοιράζονται δύο γιους. Το όνομα του πρώτου έγινε γνωστό έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη γέννησή του, τον Μάιο του 2023. Το ζευγάρι με την επιλογή του ονόματος απέτισε φόρος τιμής στον θρυλικό ράπερ και ηγέτη των Wu-Tang Clan, όπως φάνηκε και από αντίστοιχη ανάρτηση που έκανε ο 35χρονος ράπερ. Τον περασμένο Αύγουστο το ζευγάρι υποδέχτηκε το δεύτερο παιδί του. Τον επόμενο μήνα μέσα από φωτογραφίες που δημοσίευσαν αποκάλυψαν το όνομα του, Riot Rose, για το οποίο δεν έδωσαν κάποια εξήγηση. Πάντως, η οικογένεια φαίνεται ότι τηρεί μια παράδοση με ονόματα που αρχίζουν από το γράμμα «R». Όπως και της Rihanna, της οποίας το πρώτο όνομα είναι Robyn, έτσι και του Asap Rocky το πραγματικό όνομα είναι Rakim. 
376709625_643598667910585_569019187154228561_n

13. Techno Mechanicus, Exa Dark Sideræl και X Æ A-Xii
Γονείς: Grimes και Elon Musk

Αν ήταν διαγωνισμός το συγκεκριμένο ζευγάρι θα κέρδιζε άνετα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σχετικά με το πρώτο όνομα του γιου τους, φημολογείται ότι είναι εμπνευσμένο από το παιχνίδι «Warhammer 40000». Ενώ, για την κόρη τους σσυνέντευξη στο «Vanity Fair», η Grimes εξήγησε ότι το Exa είναι μια αναφορά στον όρο exaFLOPS των υπερυπολογιστών και το Dark παραπέμπει στο άγνωστο. «Οι άνθρωποι το φοβούνται, αλλά στην πραγματικότητα είναι η απουσία φωτογραφιών. Η σκοτεινή ύλη είναι το όμορφο μυστήριο του σύμπαντός μας», είπε η διάσημη μουσικός. Το Sideræl -που προφέρεται sigh-deer-ee-el- είναι μια αναφορά στην Galadriel από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και «τον πραγματικό χρόνο του σύμπαντος, τον αστρικό χρόνο, το βαθύ διάστημα, όχι τον σχετικό γήινο χρόνο μας».

Πάντως, το πιο γνωστό από τα τρία είναι το παιδί που ήρθε στον κόσμο τον Μάιο του 2020 και μαθεύτηκε εν μία νυκτί σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο γιατί ήταν το παιδί του δισεκατομμυριούχου εκκεντρικού μεγιστάνα, αλλά και γιατί είχε ίσως το πιο ασυνήθιστο όνομα για άνθρωπο που έχουμε ακούσει ποτέ. Προφέρεται X Ash A 12 και όπως έγραψε η Grimes στο Twitter: «Νομίζω ότι ακούγεται σαν το όνομα του πρωταγωνιστή στην ιστορία του Κρόνου, ελπίζω να ταιριάξει με αυτό».
shutterstock_1098244910__1_


Φωτογραφίες: Shutterstock, Instagram

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης