Ντακότα Τζόνσον: Τι αποκάλυψε η ηθοποιός για τις ερωτικές σκηνές στο «50 Shades of Grey»

Ντακότα Τζόνσον: Τι αποκάλυψε η ηθοποιός για τις ερωτικές σκηνές στο «50 Shades of Grey»

Η δύσκολη σκηνή, τα εσώρουχα και η ψυχολογική προετοιμασία

50-SHADES-ARTHRO-
Η Ντακότα Τζόνσον μίλησε πρόσφατα για την έντονη ψυχολογική προετοιμασία που απαιτήθηκε για τον ρόλο της ως Αναστάζια Στιλ στην ταινία «50 Shades of Grey» (50 αποχρώσεις του γκρι). Η ηθοποιός, η οποία υποδύθηκε την αθώα φοιτήτρια που μετατράπηκε σε υποτακτική ερωμένη, αποκάλυψε ότι οι ερωτικές σκηνές απαιτούσαν μεγάλο σχεδιασμό και συγκέντρωση.

Το franchise, που βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα της E.L. James, περιλαμβάνει σκηνές BDSM και δεσμών που άφησαν ακόμα και τους πιο έμπειρους ηθοποιούς να αισθάνονται άβολα. Η Τζόνσον, η οποία είχε μία σωσία για τις περισσότερες σκηνές, έπρεπε να ακολουθήσει μία πολύ συγκεκριμένη προετοιμασία για τις υπόλοιπες.
kGukVn9tIKupqFN6GclSIpdwnns

Μιλώντας στο Entertainment Tonight για την εμπειρία της στις ταινίες, η Τζόνσον δήλωσε: «Στην πραγματικότητα φαίνεται πολύ περισσότερο το σώμα μου απ' ό,τι του Τζέιμι Ντόρναν. Έπρεπε πραγματικά να προετοιμάζομαι κάθε φορά και να ξέρω ακριβώς τι θα κάναμε και πώς θα καταφέρναμε να γυρίσουμε τις σκηνές, τις πιο προσωπικές».

Παρά το γεγονός ότι είναι επαγγελματίας ηθοποιός, η Ντακότα Τζόνσον παραδέχτηκε ότι οι σκηνές δεν έγιναν ποτέ ευκολότερες με την πάροδο του χρόνου και έπρεπε να διαπραγματευτεί ορισμένες σκηνές, όπως το πόσα ρούχα φορούσε. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ήξερε σε τι έμπλεκε όταν υπέγραψε για τον ρόλο.

Μια από τις πιο δύσκολες σκηνές για την Τζόνσον ήταν όταν της έδεσαν τα μάτια και της πέρασαν χειροπέδες κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής σκηνής στην τρίτη ταινία. Η ίδια δήλωσε: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι όσο προετοιμασμένη κι αν ήμουν, όταν σου αφαιρούνται έτσι οι αισθήσεις, δεν μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει το νευρικό σου σύστημα».
pXYU2u93yNVPpGF6F10LsH3Uqfe
Κλείσιμο

Για να διαφυλάξει τη σεμνότητά της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η ηθοποιός φορούσε ένα ειδικό εσώρουχο στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της επέλεξε κάτι αντίστοιχο. Μετά την ολοκλήρωση των ερωτικών σκηνών, οι ηβικές τρίχες της προστέθηκαν ψηφιακά με τη χρήση CGI.

Το franchise του «50 Shades of Grey» ήταν εμπορική επιτυχία, αλλά προκάλεσε και διαμάχες και κριτική για την απεικόνιση των σχέσεων BDSM. Παρά τις αντιδράσεις, η Τζόνσον δήλωσε ότι ήταν περήφανη που συμμετείχε στο έργο και δήλωσε: «Επιλέγω να κάνω αυτές τις δουλειές».

Ενώ κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι οι ταινίες εξύμνησαν τις καταχρηστικές σχέσεις, η Ντακότα υπερασπίστηκε το «ταξίδι» του χαρακτήρα της, εξηγώντας ότι η Αναστάζια Στιλ ήταν μια ενήλικη που συναινούσε και επέλεξε ενεργά να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά της με τον Κρίστιαν Γκρέι.
9ywA15OAiwjSTvg3cBs9B7kOCBF

Επιπλέον, το franchise βοήθησε την ηθοποιό να ξεφύγει από την καταγωγή της, ως κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ και του Ντον Τζόνσον και υπήρξε μια καθοριστική στιγμή για την ίδια ως ηθοποιό, καθώς απέδειξε την ευελιξία και την αφοσίωσή της στην τέχνη της.

Κοιτάζοντας πίσω στην εμπειρία της να υποδύεται την Αναστάζια Στιλ, η Τζόνσον αποκάλυψε στη συνέντευξη ότι το franchise απαιτούσε πολλή ευπάθεια και θάρρος, καθώς έπρεπε να εξερευνήσει τη δική της σεξουαλικότητα και τα όριά της. Απέδωσε τα εύσημα στο υποστηρικτικό συνεργείο και το καστ που τη βοήθησαν να νιώσει άνετα στο πλατό.

Μετά την κυκλοφορία των ταινιών «50 Shades of Grey», η Τζόνσον συνέχισε να αναλαμβάνει απαιτητικούς ρόλους, όπως το δράμα «The Peanut Butter Falcon» και το ριμέικ τρόμου «Suspiria». Πρωταγωνίστησε επίσης στη ρομαντική κωμωδία «The High Note» αποδεικνύοντας ότι μπορεί να περιηγηθεί αβίαστα σε διαφορετικά είδη.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τρίλιζα» για μετεκλογικές συνεργασίες μετά την πρόταση Ανδρουλάκη για «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό

Με 7 κιλά κοκαΐνης συνελήφθη 28χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στα βόρεια προάστια της Αττικής

Λαγονήσι: «Πυροβόλησε τα παιδιά χωρίς καν να προηγηθεί λογομαχία» λέει συγγενής του 16χρονου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης