Iron Maiden: «Γκρέμισαν» το κατάμεστο ΟΑΚΑ με σόου βγαλμένο από άλλες εποχές

Iron Maiden: «Γκρέμισαν» το κατάμεστο ΟΑΚΑ με σόου βγαλμένο από άλλες εποχές

Τουλάχιστον 50.000 κόσμος «ταρακούνησε» το Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ του Σαββάτου με τη «μελωδική» φωνή του Μπρους Ντίκινσον, ο οποίος λογομάχησε με θεατή – Δείτε εικόνες και βίντεο του protothema.gr από το ιστορικό live στην Αθήνα

maiden_oaka_next_day_xr
«Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είστε και από που, με νοιάζει που είστε εδώ». Αυτά ήταν τα λόγια του frontman των Iron Maiden, Μπρους Ντίκινσον στην αρχή της χθεσινής συναυλίας στο ΟΑΚΑ που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των lives της μπάντας στην Ελλάδα.

Από νωρίς το μεσημέρι χθες, τα πούλμαν από όλη την Ελλάδα είχαν φτάσει στο Μαρούσι με τον κόσμο να μην μπορεί να περιμένει να ακούσει τις πρώτες κιθάρες να ηχούν. Είχαν πάρει θέση και περίμεναν καρτερικά να ζήσουν την… ιστορία που θα διηγούνται για χρόνια καθώς κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι το επόμενο μεγάλο τους τουρ και αν αυτό θα περάσει από τη χώρα μας. «Περιμέναμε εμείς, περιμένατε εσείς, τόσο καιρό γι' αυτή τη συναυλία. Περάσαμε τρία χρόνια με μα***ες στον κόσμο, έτσι; Αλλά σήμερα, στην Αθήνα. Σήμερα όλες οι μ***ες, κομμένες. Γιατί σήμερα είμαστε μαζί. Η οικογένεια των Maiden. Εσείς, εμείς, όλοι. Το μόνο που μετράει είναι ότι είστε εδώ σήμερα. Μια μπάντα αδελφών. Όχι. Αδελφών εξ αίματος», είπε επίσης ο 63χρονος πλέον Ντίκινσον.
εικονα_Viber_2022-07-17_10-06-58-262
Ο Μπρους Ντίκινσον με την ελληνική σημαία καθώς τραγουδούσε το «Trooper»
 

Νερό και φωτιά. Αυτές ήταν οι πρώτες εικόνες από τον κόσμο την στιγμή που ο Μπρους Ντίκινσον ξεκίνησε να τραγουδά το Senjutsu -που αποτελεί το πρώτο τραγούδι από το ομώνυμο άλμπουμ της μπάντας που βγήκε το 2021- σε φόντο… ιαπωνικό. Με ένα σκηνικό που παρέπεμπε τους ιαπωνικούς ναούς και κραδαίνοντας ένα τεράστιο κατάνα, ο 63χρονος πλέον τραγουδιστής έκανε την αρχή ενός μοναδικού σόου.
Συναυλία Iron Maiden στο ΟΑΚΑ 2
Κλείσιμο


Αν κάποιος δεν ήταν αρκετά μυημένος στην «κουλτούρα» που ακούει στο όνομα Iron Maiden, δεν θα μπορούσε να μην μείνει με το στόχο ανοικτό από τα σκηνικά που έδιναν και έπαιρναν στο stage καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας και σε κάθε τραγούδι. Όταν το κλίμα ξεκίνησε να «ανάβει» και η μπάντα να ζεσταίνεται, ήταν σαν να έχει βάλει κάποιος και να ακούει τον δίσκο τους μιας και ο ήχος ήταν εξαιρετικός.
Συναυλία Iron Maiden στο ΟΑΚΑ 3
 

Ήταν αδιαμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής για πολλούς, κυρίως νεότερους, που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Όσο κι αν περιγράψει κανείς το κλίμα που επικρατούσε στο «Σπύρος Λούης» από τους σχεδόν 50.000 κόσμου που κατέκλυσαν το γήπεδο της Αθήνας -σύμφωνα με την ασφάλεια της διοργάνωσης- δεν μπορεί να αποτυπώσει το τι επικρατούσε από τους «τρελούς» οπαδούς της μπάντας.
Συναυλία Iron Maiden στο ΟΑΚΑ 4
 

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» που δεν ήρθε ποτέ

Ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των εν Ελλάδι φανς των Iron Maiden είναι το «Alexander the Great». Ένα τραγούδι που μιλά για τον Μέγα Αλέξανδρο που «το όνομά του έκρουε το φόβο στις καρδιές των ανδρών».  

maiden_oaka_in__3_
maiden_oaka_in__2_


Για προφανείς λόγους είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό, ωστόσο, είναι ένα τραγούδι που δεν παίζουν στα τουρ τους τα τελευταία χρόνια με… πολλές θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν και να παίρνουν. Ο Μπρους Ντίκινσον ήθελε να «τρολάρει» το κοινό χθες στην αρχή της συναυλίας. «Ο Μέγας Αλέξανδρος...», είπε στην αρχή με τον κόσμο να ξεκινά τις ιαχές. «Δεν είδε τι ήταν γραμμένο στον τοίχο», συμπλήρωσε για να αρχίσει το τραγούδι «The writing on the wall».
Συναυλία Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
 

maiden_oaka_in__1_
maiden_oaka_in__4_


Τα έχωσε σε θεατή με καπνογόνο ο Ντίκινσον

Ο Μπρους Ντίκινσον είναι γνωστό ότι σιχαίνεται τα καπνογόνα, τις φωτοβολίδες και τα… διάφορα, που ανάβουν οι φανατικοί οπαδοί της θρυλικής μπάντας στις συναυλίες της. Ζητάει, λοιπόν, συνήθως ευγενικά να μην ανάβει κανένας τίποτα, γιατί, επηρεάζει και την απόδοσή του καθώς τραγουδάει τα άκρως απαιτητικά τραγούδια του. Στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, κάποιοι δεν… χαμπάριασαν και άναψαν καπνογόνα. Με έναν εξ αυτών, ο Ντίκινσον δεν κρατήθηκε και άνοιξε έξαλλος διάλογο.

Συγκεκριμένα, οπαδός της μπάντας άναψε καπνογόνο, με τον Μπρους Ντίκινσον στη διάρκεια του «The Number of the Beast» να τον βρίζει. Οργισμένος, δε, ο frontman των Βρετανών έφυγε από τη σκηνή και δεν τραγούδησε το πρώτο κουπλέ του θρυλικού τραγουδιού! Στη συνέχεια επέστρεψε και δείχνοντας φανερά τον εκνευρισμό του, με πολλές χειρονομίες, ολοκλήρωσε το τραγούδι.


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Εντοπίστηκε άγνωστη λευκή ουσία στο σημείο της συντριβής - Ειδικό drone σαρώνει την περιοχή

Η πορεία του αεροσκάφους τύπου Antonov λίγο πριν τη συντριβή στην Καβάλα

Πανελλαδικές: Αύριο Δευτέρα στις 12 τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας υποβολής Μηχανογραφικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης