Σασμός: Το τέλος της αρχής για το σίριαλ που καθήλωσε τους τηλεθεατές

Σασμός: Το τέλος της αρχής για το σίριαλ που καθήλωσε τους τηλεθεατές

Ποσοστό τηλεθέασης 44,1% έπιασε το χθεσινοβραδινό επεισόδιο, το τελευταίο του α’ κύκλου της επιτυχημένης δραματικής σειράς του Alpha - Ο «Σασμός» επιστρέφει από Σεπτέμβριο στην βραδινή ζώνη

sasmos-xr2
Το τελευταίο επεισόδιο του «Σασμού», το βράδυ της Τετάρτης, το παρακολούθησαν 1.559.000 τηλεθεατές. Διόλου τυχαίο. Στην σειρά που ύμνησε τον έρωτα και τον θάνατο δεν υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, δεν μπήκε καμία τροχιά στον αυτόματο πιλότο της μεγάλης αποδοχής. Όλα πορεύθηκαν με κριτήριο την αναπάντεχη ανατροπή, το συναίσθημα, το καλό σενάριο, την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, τις εξαιρετικές ερμηνείες, την δύναμη της Γης, τους δεσμούς και τα δεσμά της παράδοσης και των ηθών της τοπικής κοινωνίας. Ο «Σασμός» ήταν η επιτυχία της χρονιάς. Κόντρα σε μία καχυποψία σάρωσε το prime time και έφερε κάτι διαφορετικό στην μυθοπλασία. Μία άλλη εικόνα, ένα τολμηρό περιεχόμενο, μία συγγένεια ξεχασμένη, μία κατάδυση σε κόσμους που είναι τόσο δίπλα και τόσο μακριά.

sasmos-39


Ηταν τολμηρό το εγχείρημα αλλά μόνο έτσι πετυχαίνεις να κατακτήσεις ένα κοινό κουρασμένο, μπουχτισμένο από προχειρότητα και ευκολία και σίγουρα καλά εκπαιδευμένο στην παρακολούθηση σειρών. Τολμώντας να περάσεις χαραγμένες περιοριστικές γραμμές, με όχημα το όνειρο και το όραμα. Η σειρά ήταν όραμα πολλών. Εντός κι εκτός σταθμού. Η κρητική ρίζα έπαιξε και παίζει σημαντική ρόλο και συνιστά κινητήριο δύναμη. Κάπως έτσι όλα ήρθαν και κούμπωσαν. Με κορυφαία επιλογή, ας μου επιτραπεί, την επιλογή ηθοποιών που τρύπησαν το γυαλί και πέρασαν απέναντι. Μαρία Πρωτόπαππα, Ολγα Δαμάνη, Δημήτρης Ημελλος, Μαρία Τζομπανάκη, Δημήτρης Λάλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Τάσος Νούσιας, Ορφέας Αυγουστίδης. Και τόσοι άλλοι. Τόσοι πολλοί ηθοποιοί που συγκίνησαν, ενθουσίασαν.

Sasmos_Aggelos


Είναι μία πολύ καλή σειρά ο «Σασμός» και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Με 171 επεισόδια, 44,1% μερίδιο τηλεθέασης (σε Σύνολο Κοινού) στο τελευταίο επεισόδιο του Α’ Κύκλου, 2,3 εκατομμύρια τηλεθεατές κάλυψη στο φινάλε του Α’ Κύκλου και 2,3 εκατομμύρια τηλεθεατές μ.ο. κάλυψης όλη τη χρονιά.

Με 162,8 εκατομμύρια page views στο micro site του www.alphatv.gr, 66,2 εκατομμύρια video views στο επίσημο site του Alpha, 30,1 εκατομμύρια video views στο επίσημο account του Instagram, 5,2 εκατομμύρια video views στο επίσημο account του Facebook, 6.2 εκατομμύρια επισκέψεις στο επίσημο account του Instagram, 2.8 εκατομμύρια επισκέψεις στο επίσημο account του Facebook.
Και φυσικά με 12 υπέροχα τραγούδια γραμμένα ειδικά για την σειρά, δεκάδες χιλιάδες διθυραμβικά σχόλια, σταθερά κορυφαίο trending topic στο Twitter.

Η σειρά θα επιστρέψει τον φθινόπωρο με τον δεύτερο κύκλο. Η φράση «τίποτα δεν θα είναι ίδιο» ακούγεται απόλυτα ρεαλιστική για κάποιον που έχει ήδη παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο.

sasmos-rinio


Το τελευταίο «ματωμένο» επεισόδιο και η ερμηνεία που ανατρίχιασε το τηλεοπτικό κοινό

Το τελευταίο επεισόδιο για τον πρώτο κύκλο καθήλωσε τους τηλεθεατές, που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις. Όπως είχαν υποσχεθεί οι συντελεστές, ο γάμος της Βασιλικής και του Μαθιού βάφτηκε με αίμα. Ο Άγγελος αφού έκανε μια επίσκεψη στην Καλλιόπη για να της αποκαλύψει ότι ξέρει πως ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή, φεύγει. Ο ίδιος από το ιατρείο του τηλεφωνεί ψάχνοντας τον αστυνόμο αλλά δεν τον βρίσκει. Αυτό είναι και το τελευταίο του τηλεφώνημα πριν πεθάνει.

Η πόρτα ανοίγει, μπαίνει ένα γνώριμο πρόσωπο και ακούγεται να λέει «τι θες εσύ εδώ;». Αυτά είναι και τα τελευταία του λόγια πριν πέσει νεκρός. Λίγο πριν, ο Κώστας εμφανίστηκε να καταστρέφει την καντίνα της Άσπας.

Τα σχόλια στο Twitter άρχισαν να πέφτουν «βροχή» με το τηλεοπτικό κοινό να αποθεώνει τη σειρά. «Παιδιά, τι ζούμε απόψε;», «Ανατριχίλα», ήταν μόνο μερικά από τα σχόλια των χρηστών, ενώ πολλοί έσπευσαν να κάνουν τους... ντετέκτιβ και να βρουν τον δολοφόνο του Άγγελου. 

Τέλος, η ερμηνεία της Όλγας Δαμάνη άφησε άφωνο το κοινό. Οι κραυγές της «γιαγιάς Ρηνιώς» ήταν αναμφίβολα από τις κορυφαίες τηλεοπτικές στιγμές για φέτος και όπως ανέφεραν οι χρήστες του Twitter, πρόκειται για μία σκηνή που θα μείνει αξέχαστη.

Δείτε μερικά από τα σχόλια στο Twitter για το τελευταίο επεισόδιο του «Σασμού»
Κλείσιμο





Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Εύβοια: Ο «βιός και η πολιτεία» του ψαροντουφεκά που συνελήφθη στα Λιχαδονήσια

Μάγκυ Χαραλαμπίδου: Η throwback φωτογραφία με τον Alice Cooper
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης