Eurovision: Οι σέξι παρουσίες στη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού που άφησαν εποχή

Eurovision: Οι σέξι παρουσίες στη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού που άφησαν εποχή

Σταθερή η παρουσία των Ελληνίδων ανάμεσα στις πιο εκρηκτικές εμφανίσεις - «Αρμένικη βίζιτα» και από την... πρωτεύουσα του βερίκοκου

sexy-eurovision34
Μπορεί η Eurovision να είναι διαγωνισμός τραγουδιού, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις η εμφάνιση των διαγωνιζομένων έχει απασχολήσει πολύ περισσότερο από τις φωνητικές ικανότητές τους.

Τόσο η σκηνική παρουσία και τα λαμπερά ρούχα των τραγουδιστών, όσο και οι ιδιαίτερες χορογραφίες ορισμένων συμμετοχών, έχουν μονοπωλήσει ουκ ολίγες φορές το ενδιαφέρον του κοινού. Μελαχρινές, ξανθές, με σέξι ρούχα ή απλώς ένα τζιν, οι γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, η κάθε μία με το πιο δυνατό της… όπλο.

Από την Καίτη Γαρμπή του 1983 μέχρι την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego, οι πιο σέξι παρουσίες στη σκηνή του μεγαλύτερου διαγωνισμού τραγουδιού έχουν έντονο το άρωμα Ελλάδας.

Δείτε παρακάτω τις γυναίκες που ξεσήκωσαν με το ταπεραμέντο, την εκρηκτικότητά τους και τις όμορφες καμπύλες τους, το κοινό της Eurovision

1. Άνι Λόρακ– Shady Lady

Το 2008 η Άνι Λόρακ από την Ουκρανία ήταν ανάμεσα στα φαβορί του διαγωνισμού στο Βελιγράδι και όταν ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να βρίσκεται στην πεντάδα.

To Shady Lady σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ η εμφάνιση της Λόρακ άφησε πολλούς με το στόμα ανοιχτό. To αποκαλυπτικό φόρεμα με τα «διαμαντένια κρόσια» ανέδειξε τις καμπύλες και το γυμνασμένο σώμα της και έμεινε στην ιστορία, ως μία από τις πιο σέξι γυναικείες παρουσίες του δημοφιλούς διαγωνισμού.

Ani Lorak - Shady Lady (Ukraine) 2008 Eurovision Song Contest

2. Καίτη Γαρμπή - Ελλάδα η χώρα του φωτός

Η Καίτη Γαρμπή συμμετείχε στη Eurovision του 1983, τραγουδώντας το «Ελλάδα, χώρα του φωτός» και κατέκτησε την 9η θέση. Το γαλάζιο φόρεμα της Celia Kritharioti, με τα σκισίματα στα πλαϊνά, έμεινε αξέχαστο, ενώ ολόκληρο το λουκ και η φυσική της ομορφιά κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο Guinness. Ειδικότερα, η συνολική σκηνική παρουσία , το βλέμμα, η κίνηση και η ερμηνεία της, μάγεψαν τους σκηνοθέτες της Eurovision που δεν μπορούσαν να πάρουν βλέμματα και κάμερες από πάνω της. Είναι η μόνη διαγωνιζόμενη που ο φακός απαθανάτισε το πρόσωπό της σε κοντινό πλάνο για 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα χωρίς καμία διακοπή!

Κλείσιμο
Είναι η μοναδική έως τώρα φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, αφού η ομορφιά, η γοητεία και το ταλέντο της τραγουδίστριας όντως μαγνήτισαν όλη την Ευρώπη.

Ellada, chora tou fotos  Ελλάδα, χώρα του φωτός - Greece 1993 - Eurovision

3. Donatan & Cleo - My Słowianie - We Are Slavic

Από τις πιο πολυσυζητημένες συμμετοχές στη Eurovision, ήταν και αυτή της Πολωνίας στον διαγωνισμό του 2014. Οι διαγωνιζόμενες ντυμένες με άκρως αποκαλυπτικά κοστούμια, έκαναν «δουλειές». Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της performance τους, οι Πολωνές χάρισαν ένα ανατρεπτικό θέαμα που δεν είχε δει ξανά το κοινό. Από τη μπουγάδα σε σκάφη μέχρι και την Παρασκευή τυριού on stage, οι διαγωνιζόμενες συνδύασαν την παράδοση με τη θηλυκότητα και τη λαγνεία, κατακτώντας τη 14η θέση.

Donatan & Cleo - My Słowianie - We Are Slavic (Poland) 2014 LIVE Eurovision Grand Final

4. Σιρουσό – Qele, Qele

Στον διαγωνισμό του 2008 το sexiness είχε την τιμητική του και η Σιρουσό από την Αρμενία έγινε μία από τις πρωταγωνίστριες του λαμπερού σόου. Το «Qele, Qele» τερμάτισε τέταρτο, αλλά το κούνημα της Σιρουσό με το ιδιαίτερο μίνι κροσάτο φόρεμά της, έμεινε αξέχαστο.

Συνοδευόμενη από άνδρες χορευτές και με την κίνηση να συναντά σε απόλυτη αρμονία τις νότες, η τραγουδίστρια χάρισε μία από τις πιο δυναμικές και σέξι performances, που οι Euro – φαν σίγουρα θυμούνται ακόμη.

Sirusho - Qele, Qele (Armenia) Live 2008 Eurovision Song Contest

5. Καλομοίρα – My Secret Combination

Το 2008,η Ελλάδα δεν εξαιρέθηκε από τις καυτές γυναικείες παρουσίες. Η γλυκιά σε όλους Καλομοίρα έκανε την ανατροπή και έδειξε την σέξι πλευρά της. Τραγουδώντας το «My Secret Commbination» και αλλάζοντας το φόρεμά της στη σκηνή, η Καλομοίρα χόρεψε σόλο για μερικά δευτερόλεπτα, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει πολλά 12άρια για τη χώρα. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, αφού κατέκτησε την τρίτη θέση, τη βραδιά του μεγάλου τελικού.

Kalomira - Secret Combination (Greece) 2008 Eurovision Song Contest

6.Eleni Foureira – Fuego

Η Ελένη Φουρέιρα και το «Fuego» χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να κατακλύσουν την Ευρώπη και όχι μόνο. Η συμμετοχή της τραγουδίστριας με την Κύπρο, συγκέντρωσε την προσοχή όλων στον διαγωνισμό το 2018, αφήνοντας στο στίγμα της στη Eurovision. Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα με την ολόσωμη λαμπερή δημιουργία του Vrettos Vrettakos μαγνήτισε τα βλέμματα όλων και έγινε η πρωταγωνίστρια της βραδιάς, χαρίζοντας στην Κύπρο την υψηλότερη θέση που κατέκτησε ποτέ στον διαγωνισμό, τη δεύτερη.

Τόσο το Fuego όσο και η εκρηκτική χορογραφία του, παραμένουν ανάρπαστα μέχρι και σήμερα.

Eleni Foureira - Fuego - Cyprus - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018

7. Έβα Ρίβας - Apricot Stone

Η Έβα Ρίβας εκπροσώπησε την Αρμενία το 2010, τραγουδώντας ένα κομμάτι αφιερωμένο στο… βερίκοκο. Παρά τον έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα του τραγουδιού για την πατρίδα του βερίκοκου, Αρμενία, το πρόσωπο, το ύψος και οι καμπύλες της Ρίβας, έκαναν ολόκληρο το Όσλο να «παραμιλά». Φορώντας ένα απλό τζιν παντελόνι και χωρίς πολλή έξτρα λάμψη, η Ρίβας είναι από τις γυναίκες που μάγεψαν τους θεατές, ούσα λιτή αλλά ακαταμάχητα όμορφη.

Βρέθηκε στην 7η θέση, ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που την ήθελαν νικήτρια, αφού στο σύνολό της η performance της, τα είχε όλα.

Eva Rivas - Apricot Stone (Armenia) Live 2010 Eurovision Song Contest

8. Χαντισέ – Düm Tek Tek

Το 2009 η τουρκική συμμετοχή στη Eurovision ήταν γυναικεία υπόθεση. Η Χαντισέ και η ομάδα της έφεραν έναν ανατολίτικο αέρα στη Mόσχα, με μία εμφάνιση στα κόκκινα.

Το «Düm Tek Tek» ξεσήκωσε το κοινό και η Χαντισέ κατάφερε με το φλογερό τσιφτετέλι της να αποθεωθεί και να μπει στην πρώτη πεντάδα.

Hadise - Düm Tek Tek (Turkey) Live 2009 Eurovision Song Contest

9. Έλενα Παπαρίζου – My Number One

Το 2005 η Έλενα Παπαρίζου έγραψε ιστορία στον διαγωνισμό της Eurovision αλλά και την ίδια την Ελλάδα, αφού της χάρισε την πρωτιά. Mε τον αέρα της νικήτριας από την αρχή του μεγάλου τελικού, η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε το «My Number One» στο Κίεβο και έφερε τη χώρα στην κορυφή, ξεσηκώνοντας ολόκληρη την Ευρώπη με τη μοναδική ερμηνεία της.

Σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Ναταλίας Γερμανού, η τραγουδίστρια, φόρεσε μία σέξι δημιουργία του Roberto Cavalli και συνοδευόμενη από το μπαλέτο του Φωκά Ευαγγελινού, κατάφερε το απόλυτο. Τραγούδησε χορεύοντας παράλληλα, ενώ συνδύασε τη σέξι εμφάνισή της με την παράδοση και την ποντιακή μουσική.

Helena Paparizou - My Number One (Greece) Live - Eurovision Song Contest 2005

10. Ιβέτα Μουκουτσιάν – Love Wave

Αν υπήρχε κατηγορία «σέξι γυναίκες της Eurovision», η Αρμενία θα ήταν μία από τις νικήτριες χώρες. Μετά τη Σιρουσό και τη Ρίβας, η Ιβέτα Μουκουτσιάν, ήταν για πολλούς, η πιο εκρηκτική παρουσία στη σκηνή του Globe Arena της Στοκχόλμης, το 2016.

Τραγουδώντας το «Love Wave» εκπροσώπησε τη χώρα της, μαγεύοντας με τη φωνή και τα κάλλη όλους όσους έδωσαν το «παρών».

LIVE - Iveta Mukuchyan - LoveWave (Armenia) at the Grand Final - Eurovision Song Contest





Ειδήσεις σήμερα:

Happy ending για τον Βρετανό με «πέος στο χέρι»: Νιώθει ξανά άνδρας και... φλερτάρει την Κέιτ Μπέκινσεϊλ

Με σχέδιο στηρίζουμε τη δημόσια Παιδεία, λέει ο Γιάννης Οικονόμου

Πεδίο μάχης συμμοριών φυλακή στον Ισημερινό με τουλάχιστον 44 νεκρούς και πάνω από 100 δραπέτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης