Walt Disney: Η αλήθεια και ο μύθος γύρω από τον «παγωμένο» πρίγκιπα

Walt Disney: Η αλήθεια και ο μύθος γύρω από τον «παγωμένο» πρίγκιπα

Ήταν 5 Δεκεμβρίου του 1901 όταν γεννήθηκε στο Σικάγο ο Walt Elias Disney, το ένα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας

Walt_Disney
Μικροί και μεγάλοι καθηλώνονται μπροστά στις οθόνες τους κάθε φορά που κάποια ταινία της Disney παίζει εκείνη τη στιγμή. Είναι τα χρώματα, η μαγεία που κυριαρχεί στα κινούμενα σχέδια αλλά και που το καλό πάντα στο τέλος κερδίζει.

Ποιος είναι ο δημιουργός Walt Disney και γιατί έχει χαρακτηριστεί ως «παγωμένος» ή «σκοτεινός πρίγκιπας»;
Ήταν 5 Δεκεμβρίου του 1901 όταν γεννήθηκε στο Σικάγο ο Walt Elias Disney και ήταν το ένα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Μετά τη γέννηση του η οικογένεια Disney μετακόμισε στο Marceline του Μισούρι, όπου ο Walt έζησε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια.

Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στη ζωγραφική. Η μητέρα του αλλά και ο αδερφός του Roy, τον ενθάρρυναν να καλλιεργήσει το ταλέντο του και να συνεχίσει τις σπουδές στη ζωγραφική. Έτσι και έγινε. Σε ηλικία μόλις 14 χρόνων σπουδάζει ζωγραφική στο Ινστιτούτο τέχνης του Κάνσας Σίτι και σε ηλικία 20 ετών άρχισε να εργάζεται σε ένα καλλιτεχνικό στούντιο στην ίδια πόλη. Στο στούντιο αυτό το 1928 «γεννήθηκε« ο Μίκυ Μάους, η διασημότερη φιγούρα στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων αλλά και ο Πλούτο, ο Donald και άλλοι παιδικοί ήρωες. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

Στις 21 Δεκεμβρίου 1937, στο Carthay Theater του Los Angeles, κάνει πρεμιέρα το πρώτο μεγάλου μήκους μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων, που δεν είναι άλλο από το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι». Η συγκεκριμένη ταινία, ούτε λίγο ούτε πολύ, στοίχισε 1.500.000 $ και δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα επιτεύγματα της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα στούντιο του Disney ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα κι άλλων, κλασικών πια, μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων ταινιών όπως τα αγαπημένα «Πινόκιο», «Dumbo» (το ελεφαντάκι), «Bambi» (το ελαφάκι) και την αξεπέραστη μέχρι και σήμερα «Fantasia».

Διαβάστε περισσότερα στο lay-out

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάσμα στις διαπραγματεύσεις, οι Ρώσοι ενισχύουν το στρατό εισβολής

Η σταρ του WNBA, Μπρίντεϊ Γκραίνερ, θα κρατηθεί στη Ρωσία άλλους δύο μήνες

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τους μισθοφόρους που εντάσσονται στις ρωσικές δυνάμεις: «Θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης