Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τους μισθοφόρους που εντάσσονται στις ρωσικές δυνάμεις: «Θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας»

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί τους μισθοφόρους που εντάσσονται στις ρωσικές δυνάμεις: «Θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας»

«Η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι καλύτερη από τα χρήματα που σας προσφέρονται για μια σύντομη»,  λέει ο ουκρανός πρόεδρος σε νεο του βίντεο την 22η ημέρα του πολέμου στη χώρα του προς όσους επιδιώκουν να βοηθήσουν τη Ρωσία

ζελενσκι11
Ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε όσους μισθοφόρους προσπαθούν να ενώθούν με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ότι θα ήταν «η χειρότερη απόφαση της ζωής σας». 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook το βράδυ της Πέμπτης την 22η ημέρα του  πολέμου στη χώρα του, απευθυνόμενος προς στρατιώτες που θέλουν να βοηθήσουν τον εισβολέα εξηγεί πως  «η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι καλύτερη από τα χρήματα που προσφέρονται για μια σύντομη» και υποστήριξε ότι η Ουκρανία έχει πληροφορίες ότι ο Πούτιν στρατολογεί μισθοφόρους από άλλες χώρες, σημειώνοντας πως αυτό δεν θα τους βοηθήσει.



Οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν όλες τις βασικές περιοχές της χώρας, ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε πως νέοι ρώσοι στρατεύσιμοι έχουν συλληφθεί ως αιχμάλωτοι. «Δεν χρειάζόματε  κανέναν αριθμό χιλιάδων νεκρών στρατιωτών», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον λαό της Ρωσίας, ανέφερε: «Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο. Θέλουμε μόνο ειρήνη. Και θέλουμε να αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από ότι φοβάστε τις αρχές σας».

Κλείσιμο
Ο Ζελένσκι μίλησε στο γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, έχοντας πράξει το ίδιο και με Βρετανούς, Καναδούς και Αμερικανούς. Είπε στο μήνυμά του στο Facebook ότι θα συνεχίσει να μιλά με χώρες εταίρους. «Αισθάνομαι ότι μας καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο. Στην Ευρώπη, στον κόσμο, σε διάφορες χώρες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης